Nu är tiden inne när lagen i toppen och botten av de olika serierna börjar snegla mot treorna för att se om möjligheter till hur många lag som åker ur i treorna och därmed påverkar nedflyttning och uppflyttning i femmorna och sexorna. Hur man skall räkna där går vi igenom senare i veckan så nu ser vi bara över hur det ser ut för Göteborgslagen i treorna med sju omgångar kvar = en tredjedel.

Vi börjar med Sydvästra Götaland.

Det är bara två lag från Göteborg som lirar i denna serie. Askim och Västra Frölunda och det ser ganska stabilt ut. Främst för Askim. De är nästan på säker mark. VF är jag lite mer oroad över men vinner de rätt matcher skall det ordna sig.

Här är tabellen.

Askim

Har 24 poäng och därmed sju poäng ner till negativt kval och åtta poäng ner till nedflyttning. Det skall man reda ut. Men har ju ett riktigt tufft kvarvarande schema.

 • Laholm(h) – fyran
 • Snöstorp Nyhem(b) – negativt kval
 • Lerkil(h) – ettan
 • Stafsinge(b) – nedflyttning
 • Wormo(h) – sexan
 • Högaborg(b) – tvåa
 • Onsala(h) – trean

Kommentar: Hade jag varit Askim hade jag hellre haft lagen som är desperata efter poäng på hemmaplan och inte som nu med Stafsinge och Snöstorp/Nyhem på bortaplan. Hemmamatcherna är ju riktigt tuffa där matchen mot Laholm denna omgången kan bli riktigt fin. Seger där så skulle jag säga att det är klart. Men en förlust där och sen en tuff bortamatch mot Snöstorp som är desperata efter poäng i nästa omgången och därefter serieledarna Lerkil hemma. Ja ni fattar. Men Askim skall reda ut detta, laget ligger trots allt femma men om de skall göra det utan lite nervositet behövs en seger i kommande två matcher.

Västra Frölunda

Efter några starkare säsonger i trean har VF nu haft det tuffare i år. Har ju växlat en del spelare gentemot förra året och det brukar ju påverka en prestation över tid. Det har sett ganska stabilt ut under året men efter förlusten mot Glumslövs senast är det nu bara fyra poäng ner till negativt kval och fem poäng till nedflyttning.

Kvarvarande schema.

 • Wormo(h) – sexa
 • Kågeröd(b) – jumbo
 • Högaborg(h) – tvåa
 • Laholm(b) – fyra
 • Onsala(h) – trea
 • Snöstorp Nyhem(h) – negativt kval
 • Kungsbacka(b) – nedflyttning

Kommentar: Det handlar ju om att hålla Snöstorp och Stafsinge bakom sig. Kågeröd och Kungsbacka är för långt efter för att kunna rädda sina säsonger. Kågeröd skall vara tre poäng. Liksom Kungsbacka i sista omgången. Wormo hemma nu i nästa omgång kan ju räcka till att få andas ut. VF skall ta sig igenom säsongen men jag är inte helt övertygad ännu.

Så den sydvästra trean kommer med 85% säkerhet inte ha några Göteborgslag som åker ur eller får kvala för sin existens.

 

///Dalla