SK Argo ställdes inför ett tufft motstånd i 6C denna onsdagskväll då serietrean FC Härlanda kom på besök till Gröna Vallen. ”Fångarna” vann även vårmötet ganska klart med 4-0Heden. Det skulle dock visa sig bli en trevlig afton i Majorna för hemmalaget!

 

SK ARGO – FC HÄRLANDA 3-2 (0-2)

0-1 Jason Davies (ca 20)

0-2 Tallal Moustahssine (ca 30)

1-2 Marcus Lindqvist (Johan Skalin) (ca 55)

2-2 Kristoffer Jonsson (Mathias Sondell) (ca 65)

3-2 Magnus Andersson (Marcus Lindqvist) (90)

 

SK Argo hade fått ihop följande manskap till denna drabbning:

Robin

Barkebo-Maggan-Skärhamn-Sondell

Kalle P-Rasta(C)-Skalin-Gustav

Koffe-Lindqvist

Bänken:

Ferm

Rasila

Fabio

 

Några ändringar alltså från senaste matchen mot Solväders FC. Argo var tillbaka till ett mer klassiskt 4-4-2 jämfört med 3-5-2 uppställningen sist.

Robin Staaf som vanligt mellan stolparna och större delen av backlinjen var intakt. Calle Barkebo till vänster och Magnus ”Maggan” Andersson och Daniel ”Skärhamn” Samuelsson agerade mittlås. Nyheten kom ute till vänster där Mathias Sondell klev in. Sondell har ju ett förflutet som just vänsterback och det skulle visa sig vara ett bra beslut. Kalle Pettersson startade till höger på mitten och Gustav Dovstad till vänster. Fredrik ”Rasta” Airosto och Johan Skalin spelade centralt. På topp återfanns Kristoffer ”Koffe” Jonsson och Marcus Lindqvist. Henrik Rasila, Martin Ferm och Fabio Hallerstedt var på bänken.

 

Argo startade matchen med ett medvetet lågt utgångsläge och försökte hålla laget kompakt. Detta gjorde självklart att Härlanda blev spelförande men det blev mycket spel i backlinjen och Argo var till en början följsamma i sitt försvarsspel. Härlanda hade lite kantspel men en hel del bollar som rann i väg och inledningen bjöd inte på några heta chanser.

Efter att matchbilden satt sig tog Argo för sig bättre och kunde sticka upp med några anfall. Marcus Lindqvist stångades bra med Härlandas backlinjen (vilket han gjorde hela matchen) och skapade lite halvchanser. Han fick även en helchans också när Kalle P hittade in med en boll bakom backlinjen och Härlandas målvakt kommer ut men Lindqvists lobb smiter utanför.

Helt klart mer boll till Härlanda inledningsvis men Argo skapade farligare chanser när de väl stack upp. Laget hade även en hel del hörnor som tyvärr landade alltför ofta i händerna på ”Fångarnas” burväktare Marcus ”Sås” Johansson. I mitten av den första halvleken tar dock Härlanda ledningen. Jason Davies vinner två motlägg och skyfflar iväg en boll som letar sig in mellan benen på Robin. Riktigt tungt och ett mål som borde undvikits.

Härlanda är inne i en bra period och Argo hamnar plötsligt lite väl lågt och tappar lite markeringar. Ofta frigörs Andreas ”Ankan”(?) Berglund på mitten och han kan dunkar ut passningar till höger och vänster. Härlanda har några halvchanser till och några skott som täcks inne i straffområdet och någon nick i fritt läge som dock landar hos Robin.

Argo försöker jobba sig in i matchen igen men Härlanda gör även 2-0. En boll skickas ner mot kortlinjen till en misstänkt offsidestående gul och svart-randig spelare som skickar in en boll på marken som Tallal Moustahssine mycket snyggt klack-styr in via stolpen mitt framför mål.

Det är fortsatt snurrigt ett tag hos Argo som dock höjer sig i slutet av halvleken. Rasta har ett skott över i bra läge och Lindqvist är ytterst nära på en snabbt slagen frispark av Maggan. Precis i sekvensen efter är Koffe nära att curla in den i bortre men målvakten tippar till hörna.

2-0 i halvtid till gästerna Härlanda. Bra början av Argo men en svacka i mitten som Härlanda tog tillvara på.

I den andra halvleken är det Argo som börjar hetast och möjligen tror Härlanda att saken är biff redan. Argo kommer upp lite högre i banan och kan vinna en hel del boll och stressar Härlanda till en hel del misstag. Ett sånt här misstag leder till att Skalin får ren gata med målvakten långt ute man hans lobb skruvar sig utanför. Skalin får dock revansch i momentet efter. På den ganska korta insparken vinner han nickduellen klockrent och bollen går över Härlandas mittback och Lindqvist löper med bollen och kan trycka in reduceringen!

Argo har verkligen fått vittring och det märks också att lagen börjar tröttna en bit in i den andra halvleken men trots en betydligt högre medelålder är det Argo som känns piggast! Visst har Härlanda en del spel men Argo känns hetare när de går framåt och laget har dessutom börjat vinna mycket mer andrabollar. Koffe är ytterst nära att kvittera när kan trampar runt inne i straffområdet men bollen tippas i stolpen!

Båda lagen blir ganska långa i den andra halvleken och det blir betydligt mer ytor att spela på och känslan är att Argo tar till vara på det bäst. Sondell är pigg på sin vänsterkant och kliver upp i banan flera gånger och en av gångerna serverar han Koffe i djupet. Koffe avancerar mot mål nere vid kortlinjen och ur ingen vinkel alls skickar han in 2-2!

Härlanda tar sig tillbaka in i matchen och skapar väl lite halvchanser med skott utifrån varav Robin får tippa någon till hörna. Men det är Argo som går de riktigt vassa chanserna. Sondell slår en riktigt bra frispark som landar hos Maggan som i stort sätt har öppet mål men nicken går över!

Matchuret tickar vidare och det är två trötta lag som fightas vidare och känslan är att det kommer att sluta 2-2.

Det sista som händer i matchen är dock att Argo får ett inkast i höjd med straffområdet och lyfter upp en massa folk. Lindqvist hivar iväg ett klassiskt Rory Delap-inkast (kidsen för Googla) och i röran framför mål dyker Maggan upp och kan skarva bollen mot mål där Härlandas keeper inte kan hålla bollen på rätt sida linjen!

Direkt när Härlanda tar avsparken blåser den alltid glade Ulf Lundin av matchen!

En underbar insats av SK Argo mot trean i tabellen. Visst försvarade sig Argo en hel del i den första halvleken men den andra tillhör helt klart Argo och chansmässigt genom hela matchen skapar Argo vassare lägen.

En underbar arbetsinsats och det kändes som Argo var minst trötta i den andra halvleken när många kände av semestern.

-Kul att se Sondell leverera i sin nygamla roll som vänsterback.

Barkis och Skärhamn klev in ordentligt när det behövdes och rensade när det behövdes.

Skalin tog över mitten helt i den andra halvleken.

Marcus Lindqvist måste nog vara den jobbigaste spelaren att möta och Härlandas backlinje drömmer nog mardrömmar om honom om de kan sova för alla blåmärken.

 

En underbar kväll på Gröna Vallen och det kan bli en trevlig höst för Argo.

 

Avslutningsvis måste bara Skärhamns kommentar i den första halvleken nämnas. Efter en tuff duell där han inte får med sig frispark utbrister han:

-Domaren, han har ju halva handen i munnen på mig!

 

/Rasta