Det spelades en del fotboll igår och så här gick det:

ONSDAG 16/8

5B:

FC Fiskebäck – Balltorps IF 3-2

6B:

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – BK S:T Jakob 1-1

6C:

SK Argo – FC Härlanda 3-2

6D:

Hålta IK – Hermansby IF 2-0

7A:

Rödbo IF – Västkurd BK 2-6

 

FC Fiskebäck tog fin seger igår i 5B när de besegrade Balltorp hemma på Påvelund med 3-2. Dalla får självklart berätta mer om den matchen i ett eget inlägg. Segern skickade iallafall FCF till en tredjeplats.

 

I 6B så blev det 1-1 när Sjövalla-Mölnlycke och BK S:T Jakob möttes på Djupedalsplan. Sjövalla-Mölnlycke tog ledningen tidigt genom kaptenen John Gelotte men med bara sju minuter kvar kvitterade S:T Jakob genom Carl Magnus Jarlert på straff.

Lagen skuggar varandra i tabellen och Sjövalla-Mölnlycke är åtta och S:T Jakob är nia.

 

Gårdagens 6C-match där SK Argo besegrade FC Härlanda har bloggen redan redogjort för HÄR. Segern gör att Argo nu är sexa och Härlanda är kvar som trea.

 

Hålta IK föll i första höstmatchen (1-2 mot Bosna) men fick revansch igår när laget besegrade Hermansby med 2-0. Jimmy Karlsson satte 1-0 efter en halvtimme och precis i början av andra fixade Robert Johansson tvåan.

Håltas målvakt Andreas Djerf (fd Johansson) sa så här om segern:

”Skönt och viktigt att ta en vinst i derbyt mot Hermansby. Efter den snöpliga förlusten mot Bosna där vi var det klart bättre laget men förlorade på en straff i slutminuterna så kändes det som att laget var taggat för revansch! Tuff match mot ett Hermansby som aldrig viker ner sig. Vi hade de flesta chanserna men Hermansby lyfte lång och var tunga i höjdduellerna. Men när vi i mitten av andra gör 2-0 känns det som det avgörs och vi kan kontrollera resten av matchen. Extra skönt att ta tre poäng av Sonkan som lovade att nicka(!) in minst ett mål 😉.”

 

Hålta är nu trea och Hermansby är näst sist.

 

I 7A tog Västkurd BK sin tredje raka seger efter uppehållet och befäste sin serieledning. Rödbo IF var dock med riktigt bra i den första halvleken och inför pausvilan stod det 2-2. VBK växlade dock upp i andra och fick in två snabba mål och kunde till slut vinna med 6-2Ajdin Jakupovic blev tvåmålskytt för VBK.

RIF:s Markus Hasselblom sa följande om förlusten:

”Första halvlek är en av de bästa den här säsongen. Vi ligger rätt i positioner och kontrar vasst. Egentligen gör hela laget en fantastisk halvlek men måste ändå nämna Hadi på kanten och Labinot på topp samt Olle på högerbacken. Mycket bra! Vi kommer till den här matchen med en väldigt bra trupp och lyckas hålla jämna steg med Västkurd i en halvlek, men i början av andra så får dom in några lätta och vi orkar inte resa oss efter det. Det är ändå med mersmak som vi lämnar den här matchen för Västkurd är det bästa laget i serien och som med ett högre passningstempo och lite mer genomskärare kunna hävda sig i div. 5. Så nu ser vi fram emot Eritrianska nästa söndag hemma på vallen. Då kommer det en skön seger. Det kan jag lova!”

VBK leder nu 7A med fem poäng före Fotö men då har ö-laget två matcher tillgodo. RIF är tia.

 

/Rasta