Det var längesen augusti var FCF:s månad. Men efter 0-0 i derbyt mot Lagårn där vi hade marginaler med oss och därefter 3-2 nu senast där vi också hade de berömda marginalerna med oss så har vi plockat fyra poäng på två matcher. Verkligen trevligt.

På onsdags eftermiddagen när vi fått två sena återbud var vi nere på 13 spelare. Det kändes sådär men Jake och Laggan anmälde sig sent till 15 minuters inhopp vardera och det gav oss lite mer firepower som kom att bli avgörande i slutändan.

Vi inledde i alla fall med en helt ny backlinje och två nya yttermittfältare från matchen senast Lagårn, vårt centrala mittfält kunde vi använda på nytt medan vi bytte Arijan mot Simon på topp från start. På bänken gjorde Prytz, Eken, Laggan och Jake undertecknad sällskap. Balltorp är ett lag har den största respekt för och att vi vann mot dem i våras trots underläge med 1-2 med tre minuter kvar är kanske fortfarande årets största bedrift.

Målsättningen inför matchen var att inte lämna bort för mycket yta bakom oss och att försöka bollen länge inom laget när vi vann den för att försöka vila med boll då vi mot Lagårn senast var riktigt trötta. Nästan från start. Balltorp tog omedelbart tag i matchen och de har ju starka spelare i Sandell, Nilsen, Pringle och Kurti som direkt satte an tonen och tillsammans med trollgubben Lundqvist så visade de klassen inledningsvis. Vi blev lite hetsiga i passningsspelet och tappade en del bollar. Balltorp tryckte ner oss i första halvlek och de skapade väl 2000 hörnor eller liknande. Bästa chansen i första halvlek hade väl dock spelande tränaren Bawan Mohideen som från nära håll på frisparksretur inte fick ner boll utan sköt över. Där var det nära. Vi stack upp ibland och ställde till det lite för Balltorp. På ett sånt läge sköt Simon via en back till hörna och på hörnan som Bengan slog gjorde vi 1-0. Balltorps målvakt gick upp för att plocka ner den men tappade den och linjedomarn vinkade direkt för mål. Omöjligt från mitt håll att se men 1-0 i alla fall.

Perfekt i det läget vi var i matchen att ha lite att gå på. Efter målet lyfte vi oss. Började hålla mer boll och gav inte bort allt till Balltorp. Jag vill minnas att målet kom efter kvarten ungefär och runt 25:e minuten kom Robin runt på kanten och spelade längs med mållinjen mot Simon för 2-0 men en Balltorpback rensade via stolpen till hörna. Där var det nära. Sista kvarten av första halvlek hade vi det jobbigt. Balltorp vann alla andrabollar. Kom i våg efter våg och skapade hörna på hörna och några av dem var riktigt nära men uppoffrande spel och Balltorps oförmåga att utnyttja lägena gjorde att det bara var 1-1 i paus där Kurti tryckte in 1-1 i 35:e, klassavslut på en krossboll från halva plan. I paus tryckte vi än mer på att våga spela boll och hålla i det mer, samtidigt som vi skulle köra hårt i presspelet när läget gavs. Jake byttes in mot Simon.

Jakes intåg förändra matchbilden totalt. Med sitt kraftfulla offensiva presspelet började vi vinna bollen högt och Balltorp kom inte alls loss i sitt spel på samma sätt som i första halvlek. Vi höll en bra fart på bollen och det kändes som pendeln svängde över till oss. Mycket förvånande efter första halvlek. Balltorp tryckte inte heller någon större mängd bollar bakom oss vilket gjorde att vi fick tryck i perioder. Vi skapade inte massa målchanser men var halvnära några gånger. Balltorp var riktigt nära på en hörna när de stack upp i en kontring och nickade precis utanför. Pringle hade ett svidande distansskott också som Thomas kunde styra undan. Men det kändes rätt tryggt trots allt och framåt hade vi bra fart. Med kvarten kvar lyfte Eckerman in en boll som Bengan var stark i luften men P-L i Balltorps mål räddade nicken men på returen tryckte Bengan in 2-1. Oj vad skönt det satt. Vi väntade oss en riktig anstormning och nån chans som var rejäl löste vi minns jag och backlinjen plockade bort en hel del bollar. Med fem minuter kvar gjorde Laggan 3-1. Han hade några minuter innan bytt av Jake som var trött efter hårt jobb. Och jag tror det var en hemåtpassning som Laggan var före P-L och gjorde 3-1 i öppet mål.

Pringle mosade in en frispark med två minuter kvar men Balltorp skrapade inte fram någon chans efter det istället hade inbytte Prytz ett skott i stolpen.

Tre poäng som behövde för att hänga på topptrion. Balltorp var bättre i första halvlek. Vi i andra. Vi var för dagen effektivare vilket var trevligt.

 

///Dalla