Jumbofinalen i 5B spelades inledningsvis i ett härligt väder igår men förbyttes under andra halvlek till rejält regnande. Förutsättningarna var väl egentligen att Linné som vann mot Lagårn med 3-0 innan uppehållet behövde vinna igen för att inte vara körda i botten. Hällesåker som behövde en seger för att kliva förbi Hovås/Billdal i botten kom till matchen med svag form.

Hällesåker som tappat offensiva kraften Mats Eriksson till Mölnlycke IS under uppehållet saknade även Dahlén i defensiven och hade  Johan Gunnarsson som såg plågad ut av skada. Linné saknade Lundström, Calgaro och Comé men kom istället med John Andersson, Olle Johnels, Palmqvist och Strand framåt och de herrarna påminde stundtals om en ung variant av Sandarna för några år sedan.

Hällesåker spelar mycket på kraft och lyfter ju gärna längre, framförallt på hemmaplan där de är riktigt tuffa att få grepp om, borta i år har de bara tagit en poäng och de var mot Donsö i premiären. När de försökte hålla bollen på backen så vann Linné mycket boll och kunde via piggt passningsspel ställa om rätt fint ibland. Boije i mittförsvaret gormade och var arg som vanligt men tog bort en hel del bollar ihop med kollegan Hemmingsson när Hällesåker lyfte längre. En gång missade de dock och Johan Gunnarsson kom fri men en vacker fotparad räddade 0-0 då. 1-0 till Hällesåke kom dock ganska nära in på friläget. Strand ropade inte sitt namn när han skulle nicka undan en boll utan skrek mer AAAAAA!!! så som man gör. Men det får man tydligen inte. Frispark pga uteblivet namn. Frisparken lyftes in, nickades ut men där dök han upp, skyttekungen Johan Gunnarsson och lobbade vackert in 1-0. Klassavslut. Hela vägen.

Efter målet höjde sig Linné spelmässigt. Blev tydligare när de vände spelet och hittade ofta passningar diagonalt mellan deras ytterback och innerback. Men 1-1 kom inte på något lir. Vänsterbacken Niko rensade säkert 10-15 meter in på egen planhalva och bollen fick bra fart och lurade Hällesåkers målvakt som förgäves försökte rädda men 1-1 och minst sagt förvånade spelare. Kort därefter kom också 2-1. En vacker hörnvariant där Olle nickade ner till John Andersson som gjorde 2-1. Där och då kändes det över. Hällesåker hade inte förmågan att på konstgräset skapa sina egna lägen. De fick nån chans innan paus men 2-1 stod sig till paus.

I andra halvlek tryckte Hällesåker ner Linné rejält, nu satt jag visserligen i en bil bakom Linnés mål och hade svårt att få grepp om matchen riktigt. Men det var nära några gånger. Linné slarvade rejält i passningsspelet och då är Hällesåker tunga. 3-1 kom dock. Såg ut som Palmqvist som vackert la en boll i bortre krysset på ett inspel snett bakåt.

Därefter åkte jag hem. Matchen slutade 4-2 och Linné lever i bottenstriden. Hällesåker är ny jumbo. Men har de andra lagen inom räckhåll. Men har på de sista sju matcherna bara två hemmamatcher, där kan de ju säkerligen vinna och ta poäng men frågan är om det räcker, på bortaplan har man ju haft det tufft i år och de skall ju spela borta mot Balltorp, Härryda, Styrsö bland annat.. Linné kommer lösa nytt kontrakt om de levererar som de gjorde igår. Ingen tvekan.

 

///Dalla