Två matcher från division 5 igår:

5A:

IK Zenith – Utbynäs SK 0-5

5B:

FC Linné – Hällesåkers IF 4-2

 

Utbynäs SK har inlett hösten riktigt piggt men med största sannolikhet är det för lite och för sent för att hota lagen framför. Nu föll ju förvisso serieledarna FC Komarken idag oväntat mot Hisingen FC med 1-3! USK tog iallafall en säker 5-0 seger igår borta mot IK Zenith. Tim Berndtson hade behållit målformen från matchen innan och inledde målskyttet efter en halvtimme. Filip Olofsson satte sedan sitt 13:e mål för säsongen innan paus. Det blev tre mål till i den andra halvleken och Olofsson hann även med mål nummer 14 (bäst i 5A).

USK:s tränare Pelle Lagerqvist sa så här om segern:

”Hösten har resultatmässigt startat på bästa sätt även om matchen igår knappast var något att skriva hem om. Det är ett mysterium att vi leder med 2-0 i paus och hade Zenith haft mer skärpa sista tredjedelen hade vi kunnat hamna i ordentlig uppförsbacke. Nu klarade vi oss som sagt ur första halvlek med en ledning men ända tills Tom sätter 3-0 på en straff i mitten av andra känns det ovisst. Träningarna har sett väldigt bra ut sista tiden och konkurrensen om platser i startelvan är riktigt bra just nu så vi ser fram emot ett tufft möte mot ett svårspelat Älvängen.”

USK:s matchrapport hittas HÄR.

Utbynäs är trea i tabellen och har fem poäng upp till ettan Komarken men då har USK en match mer spelad också.

Zenith är åtta.

 

Intressant jumbofinal i 5B igår när FC Linné och Hällesåker IF möttes på Gröna Vallen. Bloggens Dalla var på plats ett tag och hans rapport hittas HÄR för den som missat det.

Linné kunde iallafall vinna med 4-2 vilket gjorde att lagen bytte plats i tabellen och HIF är nu sist, en pinne efter Linné.

Linnés Karl Jansson sa så här om segern:

”Jag tycker att vi tar en välförtjänt seger. Vi är det bättre laget i stora delar av matchen förutom en period i början av andra där Hällesåker trycker ner oss rejält. Vi var väldigt effektiva i våra avslut och lyckades stundom hålla i bollen på ett fint sätt. Matchens höjdpunkt var 1-1 målet där vår vänsterback Nikola Kocev dundrade in en boll från nånstans mellan 60-70 meter. En rejäl höjdare som Hällesåkers keeper lite oturligt fumlade in. tycker förövrigt att Hällesåker var ett ganska bra lag med många fina fötter och jag är lite överraskad över att de nu ligger sist i tabellen.”

HIF:s Magnus Johansson hade följande analys av förlusten:

”En viktigt match mot Linné som vi tränat och laddat för sen träningen drog igång igen efter sommaruppehållet. Tycker vi börjar hyfsat piggt igår och får också ta ledningen med 1-0 genom Johan Gunnarsson. Ledningen varar inte så länge dock 1-1 kommer ganska direkt efter och ett mentalt jobbigt mål. Efter kvitteringen tar Linné över matchen fullständigt, vi ligger långt i från i markeringsspelet vi tappar bollar när vi är påväg framåt i banan, får farliga omställningar mot oss på det sättet. Vi är stressade i passningsspelet dålig adress på tvåmeterspass. Tyvärr väger vi lite lätt emellanåt. Vi har ett ganska ungt lag på vissa håll där vi behöver växa in i seniorkostymen när det gäller tuffhet och täcka boll m.m. Det är väl så när det har varit tufft ett tag vi viker ner oss lite lätt. Linné vinner helt rättvist med 4-2. Klyschigt men nu är det kämpa och kriga de matcherna som är kvar och hoppas få resultaten med oss så vi känner att vi fortfarande har kontakt och orkar mentalt. En match i taget. Hällesåker ska ligga division 5 med de fina förutsättningar med grym plan och fint klubbhus.”

Linné alltså elva och Hällesåker tolva med en poäng emellan. Det är dock bara en till poäng upp till Hovås över strecket.

 

/Rasta