Spelas en hel del matcher idag och nedan hittar vi de hetaste som man bör vila ögonen på lite extra.

Landvetter-Gunnilse

En riktig perrongmatch. Om Landvetter inte vinner här tror jag att de grönklädda får sikta in sig mot fyran nästa år. Gunnilse har inlett hösten med två raka förluster och toppstriden är ju körd om det blir mindre än tre poäng här. Vårens möte slutade 3-3 och jag inbillar mig att hemmalaget har rätt stora vinstchanser här, de har trots allt tagit en poäng mot serietvåan och släppte in 1-2 mot serieledarna i 95:e i de två första matcherna efter sommaren.

TIPS: Landvetter vinner.

Jonsered-Gårda

Klassikermöte och toppmöte i ett. Jonsered måste nästan vinna för att reda ut andraplatsen. En förlust skulle innebära en poäng efter Gårda samtidigt som Gårda har en match mindre spelad. Kode jagar strax bakom också och ser riktigt pigga ut dessutom. Båda lagen kommer från tunga förluster i första matchen efter sommaren. Jonsered åkte på 1-3 borta mot Kode och Gårda förlorade derbyt mot Lunden med 1-0. Vårmötet slutade lika efter sen kvittering och nu känner nog båda lagen att det krävs en maxprestation för att komma undan med tre poäng här. Jonsered stora och rejäla, hemma på sitt gräs skall de vinna här.

TIPS: Jonsered vinner.

Lunden-Partille 

Oj vilka olika känslor lagen kommer till denna matchen med. Lunden har vänt på motgångarna och vann derbyt imponerande mot Gårda senast medan Partille har tappat spelare i sommar och kommer till matchen med rejäl press på sig. Tittar man på tabellen är Lunden ikapp Partille poängmässigt vid seger och då är frågan om Partille kommer kunna ta sig ur nedflyttningsgreppet med tunga matcher kvar att spela. Känslan är att Lunden kan räkna hem poängen här.

TIPS: Lunden vinner.

Hovås/Billdal-Näset

Två pressade lag gör upp i en viktig match idag. Båda lagen är strax ovan strecket där Linné jagar efter två raka segrar. Två stora ungdomsföreningar som inte vill åka ner i sexan. Hovås/Billdals förlust mot Masthugget senast var en rätt svag insats. Idag lär väl dock Möller vara tillbaka medan man tappat Borén för skada. Näset åkte på 4-0-förlust hemma mot Donsö och känns lite hackande. Finns dock så mycket kunnande i laget och det skall räcka till nytt kontrakt utan snack. Har fortfarande en starkt centrallinje även om man tappat nån spelare i sommar. Raunegger, Törner, Liolios, Casper, Örths, Liljedahl är bra gubbar som skall ordna upp positionen. Ger trots allt Näset fördelen ikväll.

TIPS: Näset vinner.

 

///Dalla