Vi kollar över gårdagens matcher och börjar med 6A:

TORSDAG 17/8

Real Maskin BK – Tollereds IF 1-2

Götaholm BK – Bergsjö IF 2-7

Lekstorps IF – Partille IF SC 2-1

Bergsjön SK – Pushers BK 5-1

 

Trots att det var toppen mot bottenBergsjövallen igår när Real Maskin tog emot Tollered så blev det en målmässigt jämn tillställning. TIF tog ledningen genom Joakim Fors efter lite efter en halvtimmes spel och tidigt i den andra satte Björn Mellberg sitt 12:e mål för säsongen fram till 2-0. Real fick dock kontakt med kvarten kvar när Ahmed Gouda reducerade. Närmare än så kom dock inte Maskinen.

Reals Andres Monar sa så här om förlusten:

”Det var en helt annan match än den i våras. Då fick vi knappt ihop ett lag, nu har vi fått in lite nytt folk och har spelat riktigt bra de två första matcherna efter uppehållet. Det kändes som vi hade kontroll på större delen av matchen igår, men ett handsmål och en nick från skyttekungen Mellberg sänkte oss tyvärr denna gång. Vi är trots allt nöjda med vår insats, vi släpper inte ett enda spelmål mot serieledarna och vi spelar stundtals riktigt fin fotboll. Fortsätter vi såhär så kan det bli en riktigt kul höst för Maskinen!”

TIF:s kapten Daniel Hultberg hade följande att säga om lagets nionde seger för säsongen:

”Skönt med en seger även när vi inte spelar på topp. Real Maskin var betydligt bättre nu än i våras. De kommer säkert klättra i tabellen under hösten. Vi gjorde mål på två hörnor, alltid skönt att kunna plocka fram det vapnet när spelet inte funkar i övrigt. Tycker dock att vi hade kontroll på matchen, segern var aldrig riktigt hotad. Vi får hoppas att vi kan höja oss spelmässigt till nästa veckas match mot Croatia.”

Reals matchreferat hittas HÄR.

TIF:s hittas HÄR.

Tollered är kvar i serieledning och Real är för närvarande tia men det är nog ändå ganska positiva tongångar i Kortedala-laget. Laget har fått in lite nytt folk, seger mot Lekstorp i förra omgången och jämn match mot serieledarna igår.

 

Götaholm går mot sin troligtvis sämsta säsong någonsin, iallafall sen 1950-talet, och riskerar att trilla ur 6A. Gårdagens resultat hjälpte inte GBK när det blev 2-7 mot Bergsjö IF. Matchen var i stort avgjord efter en halvtimme då BIF ledde med 3-0. Lagen gjorde varsitt mål innan paus med efter bara fem minuter av den andra halvleken ledde BIF med 6-1. Lamin ”T-J” Kanteh blev tremålsskytt för BIF.

GBK:s Shahram Mansouri sa så här om förlusten:

”Det började redan dåligt innan ens matchen startat med att PJ och Matte inte kunde vara med så vi fick ändra en del i laget men det började helt ok. Sen tog Bergsjö över och lyckades med de mesta och vi hänger inte med riktigt så de leder med 4-0 efter 40 minuter typ. Tre av målen var bara slarv och misstag från vår sida men vi lyckas göra ett mål innan halvlek och det såg ut som att vi kunde komma in i matchen. Men den önskan slocknade ganska snabbt i andra när de gör mål efter ännu ett misstag. Och resten av halvleken är ganska jämn men Bergsjö var mycket bättre än oss idag så de bara att ta nya tag till nästa match.”

BIF:s tränare Valon Hetemi sa så här om segern:

”Vi gör en bra match från vår sida och vinner rätt komfortabelt. Vi borde till och med gjort ett par mål till med de chanser vi hade. Skönt att vinna mot just Götaholm då vi tidigare haft svårt mot de, förlust i vinterns träningsmatch och knappt 2-1 vinst förra matchen. Vad gäller match så tycker jag att vi har kontroll under 90 minuter och gör några snygga mål. Götaholm spelar efter sina förutsättningar, väldigt rakt men är inte helt ofarliga. Vi gör två bra matcher och håller oss till vår spelplan, hoppas vi kan fortsätta på det spåret.”

GBK är näst sist med tre poäng upp till närmaste lag framför som är Real Maskin. Lagen möts för övrigt i den sista omgången!

Segern gjorde att Bergsjö IF är fyra i tabellen men med bara tre poäng upp till ettan Tollered.

 

I bottenstriden tog Lekstorps IF en livsviktig trepoängare hemma mot jumbon Partille IF SC. I nuläget har bloggen tyvärr inte så mycket info från matchen förutom att LIF vann med 2-1.

Segern gör att LIF just nu ligger nia, fyra poäng före Partille och Götaholm under strecket.

 

6A:s, utan tvekan, största överraskning i år är Bergsjön SK. Laget följde upp 7-2 segern mot Gamlestaden FF med att besegra Pushers BK med 5-1 och laget är tvåa i tabellen. Mahdi Afarah låg bakom segern genom att göra fyra av BSK:s mål!

Pushers John Pernsved sa så här om förlusten:

”Finns inte så mycket att säga om matchen egentligen. Efter tio minuter av matchen så kändes det som att efter vi möttes senaste gången (3-3) så har Bergsjön tränat passningsspel varje dag och vi suttit och solat oss på Linnégatan med en öl i näven. Man är snabbare, hungrigare och har ett betydligt snabbare passningsspel. Man trycker in två bollar efter lite individuella misstag innan halvlek men ändå välförtjänt. Andra halvlek inleds på samma sätt och man utökar ledningen till hela 5-0. Efter detta höjer sig Pushers en aning och Bergsjön blir lite nonchalanta. Det blir en reducering i slutskedet av matchen men närmare kom aldrig Pushers innan domaren blåste av den regniga tillställningen. Känslan är att vi kan ha mött 6A:s segrare denna kväll, men det återstår att se!”

BSK är alltså tvåa i tabellen, bara en poäng bakom Tollered. PBK återfinns på en åttondeplats.

 

/Rasta