Det spelades även en hel del matcher i 6B och 6D igår:

TORSDAG 17/8

6B:

Fässbergs IF – Högaborg Kärralunds IF 8-0

Göteborgs SIF – Göteborgs City FF 1-0

Rambergets SK – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 3-3

6D:

Backatorp IF – Bjurslätts IF 2-0

BK Björkåsen – Diseröd SK 1-3

 

I 6B så har Fässbergs IF inlett hösten på bästa tänkbara sätt. 6-0 mot BK S:T Jakob och igår blev det hela 8-0 mot jumbon Högaborg Kärralund! Matchen på Åbyvallen var över redan efter dryga halvtimmen då det stod 4-o till FIF. 5-0 i paus blev till slut alltså 8-0Axel Lindergren satte tre och Henric Johansson blev tvåmålsskytt. 

FIF:s Mustafa Shirwani sa så här om storsegern:

”Innan matchen är känslan dålig. Det är inte många som är motiverade eller taggade. ”vi möter seriejumbon, det blir enkel match” tänker vi alla. Under genomgången får Håkan och Tandrup (tränarna) oss att tänka i andra banor, de får oss att tagga till och bli mer fokuserade. Inledningsvis i matchen är vi inte noggranna med vår bollbehandling, trots det gör vi några mål. Spelet fortsätter så ett tag. De målen som görs är dock riktigt vackra spelmål. Det står 5-0 i halvlek och då bestämmer vi oss för att göra en förändring. Vi testar att köra med en trebackslinje och vara ännu mer noggranna med vår bollbehandling. Vi gör det delvis bättre i anfallsspelet. Vi släpper inte till någonting defensivt och vi skapar många chanser. Vi har dock för bråttom fram, det har vi mer eller mindre hela matchen. Matchen slutar 8-0. Hade vi kommit upp till vår standard hade vi nog lagt flera mål. Visst var det skönt med en vinst, likaså en 8-0 vinst men det kändes inte som en riktig trepoängare då motståndet inte var så.. motståndskraftiga. Otroligt kul att se Henric ”Olof” Johansson göra sina första 90 minuter i år. Axel Lindergren gör 3 mål och 5 assist, det är starkt. Fantastiskt skönt att hålla nollan för sjätte matchen i rad. Tråkigt att många spelare går av skadade.”

Fässbergs matchrapport hittas HÄR.

FIF är trea men om inte Heden eller Proletären tappar formen helt så lär det nog inte bli några högre placering än det. Det viktiga för Fässberg har ju varit att stoppa raset genom seriesystemet och hitta lite glädje och positivitet och det verkar de ju verkligen ha gjort. För Högaborg känns det som riktigt tuff och bloggen har svårt att se mot vilka lag de skulle kunna ta poängen som krävs för att hålla sig kvar.

Precis bakom Fässberg återfinns Göteborgs SIF och de kunde ta en trepoängare igår när Göteborgs City besegrades med 1-0. Målet kom i matchens sista minut på en straff av ”Studenternas” Hampus Martinsson.GSIF:s Ulrik Källblad sa så här om segern:

”I första halvlek kom vi runt bra på kanterna och skapade en hel del farliga chanser, men det ville sig inte riktigt i avsluten. Såg ut att gå mot delad poäng men i sista minuten får vi ett inkast i höjd med deras straffområde. Bollen kastas in mot Hampus som blir nerdragen och domaren blåser straff. Straffen sättet han mycket kontrollerat själv. Otroligt viktig seger som gör att vi fortfarande har kontakt med topplagen!”

Citys Anders Hultberg sa så här om förlusten:

”Vi hade ju en jättestor förlust i våras, så nu var vi revanschsugna och hade en bra känsla i laget då vi vann i måndags. Det är vi som startar hetast och skapar lite småchanser. Men ju mer matchen går visar Studenterna att de är ett något bättre lag, men vi håller jämna steg. Båda lagen har heta chanser där vi kör mer på snabbhet och Studenterna mer på fysik. I slutet blir det total kalabalik då ett inkast blir dömt åt fel håll nära vår hörnflagga och vi i ren frustration ger bort en straff på följande inkast. De gör mål på straffen och klockan är väl då uppe i 92 eller något, mycket mycket tungt. Vi har sedan några i laget som är mycket frustrerade och skämmer ut sig och jag vill passa på att återigen be om ursäkt till både Studenterna och domaren för detta beteende. Pinsamt. Jag kan tycka att vi var förtjänta av en pinne då vi i 91 minuter kämpade hårt och slet för varandra. Men det känns som vi förlorade mer än 1 poäng mot 3:an i serien. Bara att ta nya tag och fokusera på nästa veckas match, då vi kommer med nya fräscha tag.”

GSIF är fyra i tabellen och City återfinns på en sjundeplats.

 

Syrianska/Arameiska hade lite häng på toppen innan uppehållet men fick lämna WO i sin första höstmatch och igår blev det 3-3 mot näst-jumbon Ramberget.

Syrianska/Arameiskas Peter Faraj sa så här om matchen:

”Tyckte vi gjorde en jävligt bra inledning på första och andra halvlek, sen i slutet tyvärr höll inte fysiken i laget men annars mycket bra match och bra comeback för mig.”

Rambergets assisterande tränare Mikael Gustafsson hade följande kommentar till bloggen:

”Tycker jag vi gör en bra match vi tar ledningen med 1-0. Sedan kommer Syrianska tillbaka och kvitterar. Som i dom flesta matcherna i år händer något i andra halvlek. Vi släpper in dom och dom sätter tidigt 1-2 och sedan kommer även 1-3. Vi får in 2-3 med ungefär tjugo minuter kvar. Sedan med ungefär tio minuter kvar åker vi på ett tveksamt rött kort och vi spelar med en man mindre. Men vi lyckas jobba som ett lag och det resulterar i att vi får in 3-3 på matchens sista spark. Skönt att vi lyckas ta med oss en poäng. Nu laddar vi om för match nästa fredag. Vi skall avsluta denna säsongen på ett bra sätt har vi bestämt oss för.”

Viktig poäng för RSK i botten som nu har en poäng upp till Landala över strecket. Då har dock LIF två matcher tillgodo. Syrianska/Arameiska är femma.

 

I 6D hemmavann Backatorp mot Bjurslätt med 2-0 efter ett mål i vardera halvlek. Achraf El Messaoudi satte 1-0 i den första halvleken med sitt 15:e mål för säsongen (bäst i 6D) och Patrik Behre satte tvåan med tjugo kvar.

Backatorp är nu sexa medan Bjurslätt återfinns på en niondeplats.

 

I botten av tabellen tog Diseröd en viktig seger mot jumbon Björkåsen. Runt halvtimmesmarkeringen kunde DSK göra både 1-0 (Anton Karlsson) och 2-0 (Viktor Meuller) men Björkåsens reducering kom direkt, genom Abel Zerai. I slutet av matchen kunde dock Meuller göra sitt andra mål för kvällen och säkra tre viktiga poäng för DSK.

Diseröds kapten Daniel Broman sa så här om segern:

”Sommaruppehållet har satt sina spår, men tycker vi gör en bra insats mot ett bra Björkåsen. Det blev en medioker match med chanser åt båda hållen men vi tog vara på våra lägen. Resterande matcher hoppas jag att vi kan hitta tillbaka till formen vi hade innan semestern.” 

DSK är tia men har nu fem poäng ner till Hermansby. Björkåsen är sist och utan poäng och kommer utan tvekan att åka ur 6D. Ändå ett steg i rätt riktning med tanke på de många storförlusterna under våren.

 

/Rasta