Vi avslutar kvällens uppdateringar med gårdagens division 7-matcher:

TORSDAG 17/8

7A:

Fotö GoIF – Eritreanska IF Göteborg 5-4

7B:

Hjuviks AIK – Tynnered FC 2-6

Käringöns FC – IF Positivum Göteborg 4-6

 

Det var ett formstarkt Eritreanska som begav sig ut till Fotö för match igår i 7A. Eritreanska kom nämligen med två fina segrar mot topplagen Nödinge och Surte i bagaget. Fotö däremot hade precis åkt på en 1-5 förlust mot serieledarna Västkurd. Det blev en svängig och riktigt målrik match där gästande Eritreanska gick upp till en 2-0 ledning men precis innan paus kom både 1-2 och 2-2. Fotö rivstartade sedan den andra halvleken med att göra tre mål på dryga tio minuter! Eritreanska vaknade till igen i slutet med kom aldrig ifatt igen. Fotös Georg Gustavsson blev matchens enda tvåmålsskytt.

Fotö är tvåa i tabellen och har bra häng på ettan Västkurd. Fem poäng bakom men med två matcher tillgodo. Eritreanska är sjua.

 

I 7B föll Hjuviks AIK tungt hemma på Hästevik med hela 2-6 mot gästande Tynnered FC. Det blev en målrik första halvtimme där TFC gjorde tre och Hjuvik ett. Innan paus satte TFC:s kapten Mathias Ekberg 4-1 och 5-1 kom tidigt i andra. 6-2 till slut och Azmar Jalali svarade för ett hattrick.

TFC ser ut att vara det stora hotet mot Azaleas serieseger. I nuläget har båda lagen 25 poäng men då har ABK två matcher tillgodo. Hjuvik är trea i tabellen.

 

På den nedre halvan av tabellen tog IF Positivum sin blott andra seger för säsongen när Käringöns FC besegrades med tennissiffrorna 6-4.

Positivums Jonatan Jungmalm sa så här om segern:

”Ja, det var en skön revansch sedan premiärförlusten på Åby. Det var en trevlig, chansrik match där KFC kändes starka i slutet av båda halvlekar. Speciellt i andra efter att vår mittback tvingats utgå med knäskada. Då var dom stundtals riktigt bra med fysiskt spel och livsfarliga inkast som nådde hela vägen fram till mållinjen flera gånger. Men vi redde ut stormen och hade tvåmålsledning stora delar av matchen.”

Positivum är tia och KFC är åtta.

 

/Rasta