Inte många matcher i lokalfotbollen idag, men vi har en match med stort M. Seriefinalen i 6B mellan hemmalaget Proletären som är piskade att vinna för att inte släppa iväg Heden till ointagliga fem poäng. Ointagligt med fem poäng tänker ni? Ja! Tänker jag. Heden har 56-11 i målskillnad och har bara förlorat en match tidigare i år, Proletären på hemmaplan. Självfallet kommer då inte Proletären ta in fem poäng på Heden där typ inga lag matchar de två bästa lagen i serien. Möjligen att Fässberg kan ställa till det men mer är det inte.

Hemmalaget har varit riktigt bra i år men har tappat några onödiga poäng mot lagen på nedre halvan. Det har gjort att man tappat försprånget man hade på Heden och nu är de tvungna att vinna idag. Alexander Yilidrim är överlägsen i skyttetoppen men på andra plats hittar vi Nofal Yousif och Mattias Tuncay som båda lirar för Proletären, de har gjort femton mål var och skall de ha en chans idag krävs det att dessa båda levererar. Nu har jag bara sett Proletären en match i år men det är ett lag med en tydlig offensiv prägel där de bygger mycket på den egna spetskompetens och då krävs det att killarna har vaknat på rätt sida för seger idag.

FC Heden har lirat i sexan flera år nu där jag haft dem som favoriter till seriesegern och nu ser det ju ut att bli femman nästa år. De marinblå kommer med en stark trupp idag och är ett väldigt starkt kollektiv med mycket spets. Reitz och Ceesay har gjort fjorton mål vardera och är ju viktiga där men det finns ju flera riktiga profiler i laget, Per Nylander, Peter Reitz, Andreas Malm, Morad El Amrani, Kim Nordström och Markus Waltilla är alla spelare med fina meriter och mycket kunnande.

Min fasta övertygelse är att Heden vinner idag. De är helt enkelt för bra och har för många spelare som kan avgöra detta men framförallt har de en defensiv med bara elva mål insläppta att luta sig emot.

 

///Dalla