Säkrades det ett kontrakt på Hovåsvallen i fredags? Ja jag tror det. Efter att ha sett Näset, Lagårn, Hällesåker, Linné och Hovås/Billdal efter sommaren så kan vi konstatera att Näset nu med sina 18 poäng knappast kommer bli ifrånsprungna utan kan slappna av lite.

Hovås/Billdal gjorde en ganska ok första halvlek. Eller det gjorde man. Näset var lite illa ute några gånger då. Visst skapade de vinröda sina lägen men de var inte så heta som Hovås/Billdals med Möller i spetsen. En boll rulla ”Berra” längs med Näsets mållinje, ett skott precis över av Möller och ett friläge som Näsets keeper räddade fint när Möller var igenom. Båda lagen hade lätt att skapa chanser på varandra och jag kan inte påstå att det var någon vidare klass på första halvlek. Den som stack ut var Patrik Abrahamsson som byttes in typ runt den 25:e matchminuten och omedelbart vann en duell vid halva plan mot Hovås/Billdals mittback och därefter rusade fri mot mål och rundade comebackande Ahlberg i kassen gjorde viktiga 1-0. Kanske inte helt rättvist där och då men matchen vägde ju lite och med tanke på att ingen av lagens försvar imponerade så kom ju chanserna.

Näset utan Raunegger, Liolios och Liljedahl saknade en hel del av den rutinerade attityden som vi är vana vid när vi ser de vinröda. Hovås/Billdal saknade Danestedt, Niklas Borén och Blixt. Det gör ju mycket för båda lagen och nivån.

Precis innan paus kunde Måns Jansson vinna en duell på Näsets vänstersida, spelade in bollen till Robin Börjesson som fint placerade in 1-1 det sista som hände i första halvlek. Andra halvlek såg jag inte hela men kunde snabbt konstatera att Näset var klassen bättre mot ett Hovås/Billdal som kroknade. Näset och planens klart bästa spelare Patrik Abrahamsson skapade läge på läge och på en vacker passning av nyss nämnde Abrahamsson kunde Jonathan Eineskog trycka in 2-1 vackert. Dessförinnan hade Hovås/Billdal bränt två fina lägen, framförallt Möller hade ett fint läge framför mål. Men det var också det enda som hemmalaget skapade i andra av det jag kunde se. Och såg innan jag gick. Matchen slutade 3-1 till slut och det var ett rättvist resultat. Näset har så pass mycket kunnande och även om figuren var rätt slät denna match så finns det ju mer att ta av. Hovås/Billdal såg rätt trötta ut i denna rätt trötta match. De får lita till att de kan vinna sina gräsmatcher i höst men skall nog se upp för Linné som såg väldigt gedigna ut i torsdags.

 

///Dalla