Precis om Kozara stormar mot seriesegern i 4A så är Kållered SK på väg att helt avgöra 4B! Med egen seger samtidigt som de jagande lagen tappade poäng ser det onekligen riktigt bra ut för KSK med sex matcher kvar.

 

Så här gick det i helgen i 4B:

FREDAG 18/8

Dalen/KFF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 1-1

Göteborgs FF – IFK Björkö 0-3

LÖRDAG 19/8

Kållered SK – IF Väster 4-3

Mölnlycke IF – KF Velebit 2-2

Öckerö IF – Eriksbergs IF 1-2

 

I fredags var båda de jagande lagen, Dalen/KFF och Göteborgs FF, igång men det var nog serieledarna Kållered som var mest nöjda med resultaten. Dalen/KFF fick ”bara” 1-1 hemma mot Mölnlycke-Sjövalla och GFF föll oväntat hemma på Majvallen med hela o-3 mot IFK Björkö.

Dalens kapten, Jonas Hylèn, satte dit 1-0 på straff i början av den andra halvleken men det dröjde inte länge innan Mathias Williamsson kvitterade för Mölnlycke-Sjövalla och matchen slutade 1-1.

Dalens Bita Bångens sa så här om matchen:

”Vi började matchen bra första tio sen så föll vi av vår matchplan och tappade i tempo och rörelse. Hände inte så mycket i första halvlek. Mycket kamp men inga riktigt farliga lägen ifrån något av lagen. Andra halvlek bestämde vi oss för att höja tempot och ta mer löpningar offensivt och skapade lite fler chanser vilket i sin tur ledde till 1-0. Trodde att det skulle släppa för oss efter målet. Men Mölnlycke fick in kvittering kort efter. Försökte flytta upp fler spelare sista kvarten offensivt men det gick bara inte idag. Ingen höjdarmatch ifrån vår sida tycker jag. Då jag vet att vi kan mycket bättre. Men samtidigt fick Mölnlycke matchen dit de ville, och gjorde det bra defensivt.”

Mölnlycke-Sjövallas Simon Bevenäs hade följande att säga om matchen:

”Jag tyckte vi gjorde en bra match, vi hade en del folk borta idag, och folk som bara gjort två träningar på hela året fick hoppa in. Tyckte vi alla i hela laget kämpade tills sista minuten och också därför vi fick med oss en poäng idag, Även fast det kändes som tre.”

Dalens matchreferat hittas HÄR.

Dalen/KFF är trea i tabellen och får fokusera på att försöka hinna ifatt tvåan GFF och knipa kvalplatsen. I nuläget är det tre poäng som skiljer. Precis bakom Dalen återfinns Mölnlycke-Sjövalla, dock hela sju poäng efter Dalen.

 

Tvåan GFF hade ingen bra fredag och laget föll med hela 0-3 mot gästerna från Björkö. Redan efter en kvart satte Johan Forseström 1-0 för Björkö och innan paus hade Andreas Forsmark Johannesson satt tvåan. När sedan Oscar Frank nickade in 3-0 i början av den andra halvleken var trepoängaren klar för ö-laget.

GFF:s Rickard Schöndell sa så här om förlusten:

”Dålig motivation. Bra Björkö. Tre i ribban. Vi är inte bättre. Vi har inget eget spel, så mot lag med lågt försvarsspel kan det bli såhär.”

GFF har dock kvalplatsen i egna händer och har på pappret ett överkomligt avslutande schema där nyckelmatchen är mot just jagande Dalen/KFF den 15/9 hemma på Majvallen. För Björkö betydde segern andrum neråt i tabellen och laget är just nu åtta.

 

När Kållered klev ut för att möta IF Väster i lördags visste de alltså att en segern skulle ge ett försprång på åtta poäng med bara sex matcher kvar. Så blev det ju också men segern satt långt in mot ett Väster i poängbehov. KSK verkade ha koll på läget när Martin Schölin satte 2-1 med en halvtimme kvar men Väster både kvitterade (Rami Kurdali) och tog ledningen (Felix Hermansson). Strax efter 3-2 målet drabbades Väster av en utvisning och Niklas de Broen kunde sätta 3-3 innan Christer Hallberg gjorde segermålet fram till 4-3!

Västers Nozad Kurdali sa så här om förlusten:

”En otroligt tråkig förlust. Vi gör en kanon första där vi gör 1-0 men släpper in 1-1 ganska tidigt efter ett bolltapp i mitten. Andra pressar de oss och vi känns faktiskt inte farliga, de gör 2-1 som vi sedan vänder till 3-2 med 20 minuter kvar. Vi drar på oss ett rött i 75:e, de gör mål på frisparken de får och avgör sedan på en hörna. Otroligt tråkigt när vi ändå har ledning och kan kriga till oss poäng. En otrolig eloge till hela laget som gör en kanon insats.” 

Västers matchrapport hittas HÄR.

KSK alltså i solklar pole position i 4B och ser vi till kvarvarande spelschemat så ser det överkomligt ut med en den svåraste matchen i sista omgången mot Dalen/KFF men då lär ju serien redan vara avgjord.

Väster är rejält inblandade i bottenstriden och är i nuläget nia med två poäng ner till Eriksberg och Mölndal och fyra till jumbon Ytterby. Dock har Väster en match mer spelad än alla de jagande lagen. Bottenstriden i 4B kommer bli en rysare!

 

Två lag som kan känns sig säkra är nykomlingen Mölnlycke IF och nedflyttade KF Velebit. MIF har varit riktigt pigga och Velebit fått ordning på skutan efter en seg start. När lagen möttes i lördags blev det 2-2 på Mölnlycke IP.

MIF hade 1-0 i paus efter mål av Erik Sande med Velebit vände på steken och Jon Stockhaus kvitterade och med kvarten kvar satte Igor Utkovic 2-1 till gästerna. Svaret från hemmalaget kom dock omgående genom Anton Claesson.

MIF:s kapten Markus Landén sa så här om 2-2 matchen:

”En match med flera olika perioder. Första 30-35 är vi riktigt bra men lyckas bara göra ett mål med detta övertag för att sedan tappa spelet helt. Fram till minut sextio är det istället Velebit som styr villkoren på planen. Inom loppet av en minut får de två straffar, bränner en och och sätter en. Den halvtimmen ska vi vara glada att de endast lyckat göra ett mål. Sedan åker vi på ett tråkigt avbrott där Velebits målvakt får ett knä i huvudet och spelets avbryts i ca 25 minuter i vänta på ambulans. Osäker på hur det gick, men hoppas naturligtvis på det bästa för honom! Det avbrottet var viktigare för oss då vi kunde ställa om och börja om igen. Sista halvtimme är istället jämn och där inget lag lyckas avgöra. Totalt sett tre olika perioder, så 2-2 är ett rättvist resultat.”

MIF är på en fin fjärdeplats och Velebit är några snäpp längre ner på en sjätteplats.

 

Bottenlaget Eriksberg tog en riktigt viktig och imponerande bortaseger mot Öckerö i helgen och fick med sig viktiga poäng hem till Hisingen. EIF:s Emil Berglind inledde målskyttet på Prästängen efter tio minuter och Johan Magnusson Otter ökade till 2-0 efter en timmes spel. ÖIF:s Fernando Martins De Souza reducerade på straff med tjugo kvar men närmare än så kom inte hemmalaget.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om förlusten:

”Usel start på höstsäsongen för våran del. Alldeles för mycket folk som prioriterar annat än fotboll för tillfället för att vi ska kunna hålla en bra nivå. Själva matchen vinner Eriksberg helt rättvist.”

EIF:s målskytt Berglind sa så här om den viktiga segern:

”Äntligen tre poäng igen, helt underbart! Varje match är som en final nu och idag visar vi verkligen inställning och är i första halvlek mycket bättre än Öckerö, 1-0 är i underkant med tre klara lägen som vi missar. Vårt problem tidigare har varit att vi tappar i andra halvlek. Men vi går ut och dominerar första tio i andra och tror inte ens Öckerö är över halva plan, vi har ett stolpskott och missar ett till friläge, så när 2-0 kommer fem minuter senare så känns det väldigt rättvist. Vi bjuder in Öckerö i matchen igen igenom en straff. Men resten av matchen är vi närmare 3-1 och 4-1 än vad de är 2-2. Grymt skönt med seger och grymt skönt att göra mål igen, vi vinner helt rättvist.”

EIF:s matchreferat hittas HÄR.

Dalla har även snackat med EIF:s Peter Johansson efter segern. Om någon missat det så hittas den intervjun HÄR.

ÖIF hade inför omstarten chans att blanda sig i striden om kvalplatsen men med två raka hemmaförluster så får laget rikta in sig på en mittenplacering.

EIF tog sig precis över strecket (bättre målskillnad än Mölndal) i och med segern och kommer att få kämpa vidare under hösten för att se till att de även är på rätt sida efter 22 omgångar.

 

/Rasta