Toppstriden OCH bottenstriden i 5B har utvecklats till riktiga intressanta tillställningar och det kommer bli en spännande höst!

 

Så här gick det i helgen:

FREDAG 18/8

Hovås Billdal IF – Näsets SK 1-3

Finlandia Pallo AIF – Masthuggets BK 5-1

LÖRDAG 19/8

Donsö IS – Härryda IF 6-0

Styrsö BK – Kungsladugårds BK 5-3

 

Näsets SK lyckades i fredags att distansera sig från streckångesten när laget bortaslog Hovås Billdal med 3-1. Hovås däremot är indragna ordentligt. När det gäller själva matchen satte Patrick Abrahamsson 1-0 för NSK i mitten av den första halvleken men det sista som hände innan paus var att Robin Börjesson kvitterade för hemmalaget. I kunde dock NSK gå ifrån och vinna efter mål av Jonathan Eineskog Ekdahl och Ramin Deldadeh Nikje.

NSK:s Anton Örth sa så här om segern:

”Skönt med en vinst! Viktigt då lagen nedanför oss tagit poäng inför denna matchen. Hovås några poäng bakom oss vilket vi nu lyckades dryga ut lite mer. Gott! Matchen i sig var nog inte speciellt välspelad utan lite mer av en kämparinsats. Vi gav oss inte och kämpade på. Jämn match i stort sätt hela matchen, Hovås något bättre i första och vi något bättre i andra skulle jag vilja påstå. Roligast av allt var att vi lyckas vinna, och att vi har med oss sju stycken juniorer, några som nu dock flyttats upp i a-truppen från juniorlaget. Superkul, och en bra start på helgen!”

I Hovås kasse återfanns ännu en gång Robert Ahlberg och han sa så här om matchen:

”Nja, om matchen hade varit 20 minuter lång så hade jag varit besviken om vi inte hade fått med oss tre pinnar. Då orkar vi hålla uppe laget. Tyvärr åker vi på 0-1 efter att vår mittback förlorat kampen mot sin forward och de kunde runda mig. Ett bra avslut skall tilläggas. Vi jobbar oss tillbaka och får också in 1-1. Där någonstans så börjar det infinna sig trötthet hos flera och domarens pipa var en fröjd för örat när han blåste för halvlek. I andra så trummar Näset på riktigt bra och vi kommer aldrig upp i ordentlig press. Tyvärr har jag för dålig koll på lagets fysiska status för att uttala mig om det var sämre än vanligt, men vi blev rejält trötta. Kan inte ta ifrån Näset segern då de sprang sönder oss, särskilt i andra halvlek. Med lite skärpa så hade de kunnat få in någon mer boll. Vi har några halvchanser i andra, men för att rubba Näset så hade vi behövt sätta våra chanser i första halvlek. Vill även ge tummen upp för domartrion i denna match som höll en bra nivå och som tillät att man kommunicerade med dem.”

Bloggens Dalla var på plats och hans rapport hittas HÄR för den som missat.

NSK nu åtta och Hovås är precis över strecket på en tiondeplats.

 

Serieledarna Finlandia Pallo AIF kommer vara jagade hela hösten men de darrade inte på den berömda manschetten i fredagens hemmamatch mot Masthuggets BK. 5-1 blev det till slut på Tuvevallen efter bland annat ett hattrick av Finpas Richard Olsson. Hugget hängde med bra målmässigt i första men innan paus satte Viktor Keric 2-1 till hemmalaget. Olsson avgjorde sedan med två av sina mål i mitten av den andra halvleken.

Finlandias ena tränare, Kenneth Lindfors, sa så här om matchen:

”Det var två fokuserade lag som ställde upp för drabbning. Direkt i matchinledningen så kommer Masthugget direkt i ett farligt anfall. De visade att de kom till Tuvevallen för att slåss om poängen! Redan efter sex minuter så kommer vi i en omställning där Richard Olsson löper ikapp en boll som var på väg ut över kortlinjen, Huggets backar faller bara undan för att markera bort ett inspel men lämnar en gata för Richard att traska in i och när han närmar sig mål så trycker han in bollen från en snäv vinkel. Alltid skönt att få ett tidigt mål. Därefter kunde vi kontrollera matchbilden något, Hugget försökte komma till anfall men vi låg rätt i våra positioner allt som oftast. Vi skapade några halvchanser men pga lite dåligt passningsspel så nådde vi aldrig riktigt hela vägen fram. I den 30:e minuten får Hugget en frispark utanför straffområdet nästan nere vi kortlinjen, inspelet slåss pressat och lågt in i boxen där vi oturligt styr in bollen i eget mål. Kändes väldigt snöpligt för vår känsla var att vi hade kontroll på det mesta. Som tur var så tar det inte många minuter innan vi gör 2-1 när Victor Keric stöter in ett hårt inspel från Kristofer Lettegård i den 39:e minuten. Halvleken slutar 2-1 till oss. I den andra så står det och väger men det är Hugget som tar över mer och mer. Vi kanske inte släpper till så många chanser men skapar inget själva heller. Vi försöker men Huggets försvar reder enkelt ut det mesta. I den 55:e till den 60:e minuten avgörs matchen helt. Först får Hugget en straff, då räddar vår målvakt Daniel Lindvall först straffen, sedan returen och på den efterföljande returen blockerar Andre Kapella och rensar undan bollen. Bara fem minuter senare så sätter Richard Olsson 3-1 när han placerar in bollen fint framspelad av Victor Keric. Där dog väl matchen helt och de sista 30 kunde vi göra lite vad vi ville. Vi hade på känn att Hugget skulle få det svårt över 90 minuter på gräs jämfört konstgräs som de vanligtvis spelar på. Är man inte van att spela och träna på gräs, som suger musten ur benen ganska snabbt. Därför trodde vi lite att sista 20-30 minuterna av matchen skulle tillhöra vår favör. Richard Olsson sätter även 4-1 och fullbordar sitt hattrick och sen är det vår tur att få en straff som Andre Kapella enkelt gör 5-1 på. I 60 minuter är det en rejäl kamp men inte så mycket skönspel. Trots alla tuffa tacklingar, halvfula efterslängar så var det ändå en bra stämning både på plan men även utanför plan. Båda lagen försökte spela en offensiv fotboll och samtidigt ligga rätt i försvarsspelet. Vill även passa på att ge domarna beröm, inte för att de var klockrena i exakt alla beslut (vilken fotbollsspelare är det under en match?) de tog men för att de såg till att det aldrig spårade ur när det smälldes på som det gjorde och de verkade ha en bra dialog både med varandra, spelarna på plan och vi som stod i båda båsen. Vill önska Masthugget lycka till resten av året!”

Huggets Behzad Kurdali, som följde matchen från sidan, sa så här om förlusten:

”Vi börjar matchen ganska bra men man ser tidigt att vi är ovana med att spela på naturgräs. Vi är med i matchen tills vi vid 2-1 underläge missar en straff som ska ge oss 2-2. Vi bränner straffen och finpa gör 3-1 två minuter senare. Tycker att vi faktiskt bjuder dem på alla fem målen idag. Det är slarv. Man ska inte ta något ifrån Finpa som är väldigt skickliga och utnyttjar vårt slarv! Efter straffmissen och att de gör 3-1 så dör vi, vi blir trötta, tar inte jobbet, tung plan som gör att vi får tunga ben och inte orkar hänga med längre! Matchen slutar 5-1 till Finpa! Det är ett duktigt lag och man ser ju varför dom leder serien! Bara att ta nya tag inför derbyt mot FC Linné som har två raka vinster.”

MBK:s matchrapport hittas HÄR.

Finlandia alltså fortsatt i toppen av 5B men bara två poäng före Styrsö BK. Masthugget är sjua.

Finlandia har dessutom förstärkt truppen inför hösten med denna trion:

Emil Pettersson, mittfältare (från Eriksbergs IF).
Filip Söndergaard, mittback (senast i GAIK).
Linus Mouritsen, anfallare (från Diseröd).

Både Petterson och Söndergaard har ett förflutet i klubben.

 

Bakom ledande Finlandia är det två formstarka ö-lag som leder jakten på Tuve-laget. Båda var i farten i lördags och båda levererade.

Donsö IS tog emot nykomlingen Härryda IF, som gjorde en fin vårsäsong. Det blev dock aldrig spännande på Donsövallen då hemmalaget kunde vinna med hela 6-0 efter bland annat två nya mål av Olle Backman. DIS hade 3-0 efter en halvtimme och inledde den andra halvleken med två till bara för att vara på den säkra sidan.

Donsös tränare Mikael Schagerlind sa så här om segern:

”Vi inleder matchen, som många gånger förr, lite respektfullt och spelade väl ingen vidare fotboll om man ska vara ärlig. Men i slutet av första halvlek kommer vi in i matchen mer och mer, och i halvlek leder vi med 3-0. Härryda hade ett par vassa chansen innan halvlek men det var vi som gjorde målen. I andra halvlek spelade vi väldigt stabilt och efter att vi gjorde 4-0 så kunde man andas ut. Det ser väldigt stabilt ut för tillfället och trots mångas frånvaro, framför allt i backlinjen, håller vi nollan ännu en match och levererar mål med våra kvicka forwards. Det är bara att njuta och med stolthet ta på sig Donsötröjan för tillfället.”

Härrydas Johan Jidegren, som själv var ombytt, sa så här om förlusten:

”Ja, detta var ingen rolig historia. Vi hade enorma problem innan matchen och försökte flytta den tidigare i veckan då vi hade extremt ont om folk. Donsö ville inte detta. Vi fick ha vår målvakt som anfallare och både jag och min tränarkollega fick dra på oss skorna för att få ihop lag. Givetvis så håller inte det mot ett såpass bra lag som Donsö. Tycker dock vi börjar riktigt piggt första 15 där det är vi som har boll och även skapar ett friläge. Men i 20:e minuten bjuder vi istället Donsö på 1-0 genom en för lös pass till vår målvakt, minuten efter ger vi bort ytterligare ett mål och efter detta var det tuffa 65 minuter kvar att spela. Donsö kör över oss och har några riktigt fina fotbollsspelare, Albert och Olle på topp är bland dom bästa i serien helt klart, Anders på mitten väldigt duktig. Det var tråkigt att vi inte kunde ge ett bättre motstånd denna gång men till nästa match kommer vi få tillbaka folk och vara extremt revanchsugna. Vi önskar Donsö lycka till i avslutningen av serien, ett mycket trevligt lag att möta!”

DIS är trea, tre pinnar bakom ledande Finlandia.

 

Styrsö BK var riktigt formstarka under våren och visade direkt i omstarten att de lyckats bevara formen. Hemma på Amneviksvallen blev det till slut 5-3 mot nykomlingarna Kungsladugårds BK. SBK såg ut att gå mot tre ganska bekväma poäng när Balder Fors satte 3-0 i början av andra men gästerna KBK vaknade till och reducerade två gånger om. Mattias Janicijevic och Tobias Ekman såg dock till att SBK gick upp till 5-2 innan ett sent självmål fastställde slutresultatet.

SBK:s assisterande tränare Patrick Johansson sa så här om segern:

”Kommer till match med en tunn trupp på 13 man. Dominerar första 30 minuterna men släpper till för mycket därefter av ren nonchalans. Att vi släpper till och låter KBK göra tre mål känns sådär då de inte alls beskriver matchen. Vi kunde gått till halvtidsvila med mycket större siffror. Det positiva är att vi fick med oss tre poäng direkt i höstupptakten och att vi gör fem baljor. Emil Ekman som idag fått ställa sig mellan stolparna då Våfflan är borta gör en kanonmatch och räddar flera fina skott, vår junior Axel får göra ett kanonfint mål via pannan och skrivs där in i seriesammanhang i A-laget och vi håller oss kvar i den täta toppstriden. Stort tack till KBK för en trevlig och välspelad match.”

SBK är tvåa i tabellen och skuggar ettan Finlandia. KBK har halkat ner lite och är nu nia och de behöver lite poäng till för att känna sig säkra, särskilt då FC Linné börjat röra på sig i botten.

 

/Rasta