Vi tar oss an helgens 6A och 6B som bland annat bjöd på en dramatisk seriefinal!

 

FREDAG 18/8

6A:

Bergums IF – Gamlestaden FF 4-3

LÖRDAG 19/8

6A:

Croatia Göteborg – Sveakurd FC 2-5

6B:

Solängens BK – Landala IF 2-1

SÖNDAG 20/8

6B:

Proletären FF – FC Heden 2-1

 

I den extremt jämna toppen av 6A tog Bergums IF en viktig seger i fredags när Gamlestaden FF besegrades med 4-3. Efter en mållös inledning exploderade mitten av den första halvleken med inte mindre än fem mål på 17 minuter! BIF hade både 1-0  och 2-1 innan GaFF:s Vincent Dinh satte två nästan identiska frisparkar i mål och såg till att gästerna ledde med 3-2 i paus! I den andra halvleken kunde dock Albin Johansson kvittera och sedan avgjorde Oliver Larsson två minuter från slutet för hemmalaget!

Bergums Timmie Löfgren beskrev den händelserika matchen så här:

”Det var ganska bra förutsättningar för att spela fotboll både vädret och planen var bra. När väl matchen börjar är det en jämn tillställning där vi har lite mer boll men Gamlestaden försvarar sig tryggt och lugnt. Sen kommer målen ganska så tätt där vi tar ledningen, de kvitterar. Vi gör ett drömmål de kvitterar med ett drömmål på frispark. Sen lyckas de även peta in 3-2 innan halvtid. Andra halvlek är känslan att vi har mer ork och ett bättre tempo än dem. De fortsätter att försvara sig bra och kontra ganska effektivt. Ju längre matchen lider känns det som om vi tar över mer och mer och tillslut lyckas vi både kvittera och sen ta ledningen. Känns som om det är rättvist att vi drar det längsta strået. Vill tillägga att det var en enormt trevlig match att spela. Bra fart, bra kamper och ett gott tugg på planen, precis som division 6 ska vara. Stor eloge till alla i GaFF! Vill önska dem lycka till i serien.”

GaFF:s Tobias Bui sa så här om förlusten:

”En jämn match mellan två lag som hade olika spelidéer. Bergums IF äger boll, och vi är farliga på våra kontringar. Bollinnehavet är 60-40 fördel Bergum. De lyckas även ta ledningen efter dryga kvarten, men vi kvitterar omgående. De lyckas även göra 2-1 genom ett skott från 35 meter? Snyggt var det i alla fall. Vi kommer in i matchen mer och mer, lyckas reducera och kvittera innan halvleken var slut! Två identiska frisparksmål av Vincent Tuan! Tyvärr så sitter det tre skadade spelare på bänken efter 45 minuter. Bergum lyckas ta över mer och mer andra halvlek och kvitterar med 20 minuter kvar av matchen. Samma 11 gubbar på plan sen minut ett och vi känns känns trötta. Vi faller längre och längre ner i banan och tillåter Bergum komma runt kanterna. Tillslut ger det utdelning på en hörna! 4-3, och domaren blåser av matchen efter några minuter! Ett kryss hade speglat matchbilden bättre, men som sagt återigen lyckas Bergum dra det längsta strået, och det är bara och gratta dem! Vi laddar om inför nästa veckas derby mot Götaholm, förhoppningsvis får se vi Rasta på plats!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Bergum är trea i tabellen, en poäng bakom ledande Tollered. Gamlestaden är sexa och får helt enkelt leva med att debutsäsongen i 6A inte gav toppstrid men en riktigt stabil mittenplacering. Inte fy skam och något att bygga vidare på.

När det gäller Bergum har de förstärkt lite under sommaren:

Erik Lundahl gör comeback efter att han spelade i femman förra året med Bergum men inte varit med något i år.

Anes Jahic verkar ha spelat med Ubbhults IF (divison 6 Kinna) under våren men verkar även ha ett förflutet i Slottsskogen/Godhem.

Shafie Nurani. Götaholms gamla snurrgubbe dyker alltså upp i Bergum. Var en av Götaholms bästa för fyra-fem år sen, när han dök upp. Han inte spelat ordentligt i GBK på flera år dock.

 

Det är som sagt riktigt jämnt på den övre halvan i 6A och Sveakurd FC vill gärna vara med i den fighten. Laget ligger och lurar bakom topplagen med några matcher mindre spelade och i lördags blev det seger med 5-2 mot Croatia Göteborg.

Karmo Semo satte dock 1-0 för Croatia i den första halvleken men innan paus hade Alan RekaniMajed Mohamed Ahmed och Saman Herish Ahmed sett till att Sveakurd ledde med 3-1. Sveakurd höll sedan ifrån i den andra och kunde till slut vinna med 5-2. Majed Mohamed Ahmed blev till slut tremålsskytt.

Croatias Mergim Ibishi sa så här om förlusten:

”Vi möter seriens bästa lag. Vi mötte ett ganska bra och spelskickligt lag som ägde bollen större delen av matchen. Vi tar ledningen efter en enligt många ganska billig straff som vår gubbe missar men lyckas sätta dit returen. Sedan vet jag inte vad som hände men vi blev alldeles för bekväma och då straffade det sig. Sveakurd gör tre mål sista tio av den första halvleken. Vi börjar andra halvan bra där vi har hyfsat bra koll på Sveakurd, de skapar inga jättelägen inledningsvis och vi lyckas få kontakt genom att reducera till 2-3. Kort därefter så dör matchen lite då domaren gör ett misstag som blir matchavgörande och spänningen dör efter 2-4. Sveakurd lyckas även få in 2-5 vilket blev slutresultatet. De vinner välförtjänt i slutändan. De har en av seriens bästa spelare i målmaskinen Pasar Doski. Jag önskar Sveakurd lycka till och hoppas de vinner serien.”

Sveakurds Behar Tahiri hade följande att säga om segern:

”Vi vinner enligt plan. Viktigt att vi studsar tillbaka efter efter förra omgångens sura förlust, mot Tollered. Croatia får straff med tio minuter kvar av första halvlek. Karmo Semo missar men slår in returen. Kalldusch! Men Croatia orkar inte hålla ut, anfallet efter kvitterar vi och innan halvleken är över står det 3-1 till Sveakurd. Andra halvlek spelas matchen av mer eller mindre. Även om Croatia reducerar till 2-3 så kändes segern aldrig hotad. Croatia försökte spela boll och hota men det märktes att laget inte hade tränat ordentligt på sisonte, då orken inte fanns. Slutligen vill jag tillägga att det är synd att det läggs så mycket fokus på domaren som för övrigt gjorde en stabil insats, trots att vi fick straff emot oss och ett rött kort. Det är omöjligt att gå felfri som domare i 90 minuter och i synnerhet när man är ensam på plan vilket domarna i division 6 är. Starkt av domare Hussein Yousif att ha kontroll över matchen, vilket jag tyckte han hade, trots att det fanns en del papegojor på plan.”

Sveakurd är femma med sex poäng upp till ettan Tollered. Laget har dock två matcher mindre spelade än TIF och tre mindre än flera av lagen framför. SFC är alltså med ordentligt i toppstriden.

Croatia är sjua.

 

I 6B ser det tufft ut för Landala IF som nog får rikta in sig på en svettig höst. Laget fick lämna Eklandavallen med noll poäng efter att hemmalaget Solängens BK vunnit med 2-1. Det började dock bra för LIF som hade 1-0 (målskytt David Kristensson) en bra bit in i den andra halvleken. Jimmie Hansson och David Daun vände dock på matchen för SBK som alltså kunde vinna med 2-1.

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om segern:

”Skönt att vinna återigen! Matcher mot Landala brukar bli fysiska och det skulle även denna bli. Rent fotbollsmässigt var matchen brutalt dålig från vår sida. Passningsspelet och tempo med boll var under all kritik. Dock finns kämparglöden och jävlarenamma där, det är där vi vinner matchen. Återigen gör Jimmie Hansson ett viktigt mål och kung David Daun är tillbaka i spel. Landala stod upp bra och är jobbiga att möta, tunga och lägger inga fingrar emellan. Som sagt, ingen toppmatch, men vi krigar ner Landala och tar alla tre poängen vilket är viktigt i kampen om topp 5!”

LIF:s Tom Nordlindh hade följande kommentar efter förlusten:

”Inte mycket att säga om. Vi gör en bra första halvlek och leder rättvist med 1-0 i halvtid, kommer in i andra och är riktigt dåliga i 20 minuter och tappar matchen. Sen hämtar vi oss under andra halvan men är inte riktigt nära att kvittera. En skitmatch kort och gott.”

SBK är på en stabil sjätteplats. Landala är precis över strecket (en pinne framför Ramberget) men har en match mindre spelad.

 

Söndagen bjöd på en ren seriefinal i 6B när tvåan Proletären FF tog emot ettan FC HedenÅkeredsvallen. Heden tog ledningen ganska tidigt i matchen genom Morad El Amrani på straff men Manfred Oppongs dubbla mål i den andra halvleken gav segern till PFF och spetsade till toppstriden ordentligt!

PFF:s Danial Khosravi sa så här om segern:

”Bägge lagen ställer upp med två starka lag på pappret och kvalitén höll hög nivå matchen igenom. Det kändes som att det var två division 4-lag som gick för serieseger. Heden känns starka första 30 minuter med ett starkt innermittfällt som var jobbigt att möta. Det resulterar i en straff efter ett fint anfall från Heden. Hedens nummer 99 sätter säkert in straffen. Här kändes det tungt som Proletären-spelare i ärlighetens namn. Sista kvarten är förhållandesvis jämn och vi går in i halvtidsvilan med 0-1. Heden är duktiga men saknar klass. De har vissa spelare som går runt och bara vill påverka domarens beslut. De påpekar vart han skall stå under fasta situationer, vilka som bör ha varning och bänken sköter sig inte heller efter en kollision i första halvlek i Hedens straffområde löper Hedens bänk amok. Väldigt smaklöst i min mening. Vi går in andra halvlek med en helt annan inställning och nu är det bara ett lag på plan. Förutom straffen har Heden bara ett avslut på mål i matchen och det är en nick som räddas på mållinjen. Heden ser trötta ut och Proletärens kvicka och tekniska spelare forcerar anfall efrer anfall på Hedens högerkant. I mitten av andra halvlek får Manfred ett friläge från halva plan och mittbacken är chanslös att hinna ikapp. Manfred avslutar kyligt med att lobba över målvakten och 1-1 är ett faktum. Hedens målvakt gör en bra match och räddar en frispark ifrån Proletärens skyttekung Nofal Yousif som går mot krysset. Han räddar även tre skott utifrån ett som är en kanonräddning som går ut till hörna. Proletären forcerar fram sista kvarten och energin är stark och vi spelar nu bara på en planhalva där Heden rensar och kör långt på deras target Toni som får frispark med sig varje gång. Men till slut orkar inte Heden hålla emot. Klockan står på matchminut 90 och Nofal stegar upp för en frispark i straffområdshörnet som går i kryssribban och matchens gigant Manfred Oppong slår in returen där vilt jubel uppstår. Extra plus idag till Proletärens försvar där Henke och Oppong gör en kanoninsats. Heden har klassats som favoriter i bloggen men idag fick vi svar på att teknik alltid slår fysik. Proletären har inte gjort en träning på hela året med spelarna som ställer upp idag. Konditionen, tekniken, spelförståelsen, passningsspelet, taktiken, snabbheten sitter kvar i våra spelare som spelat högt upp och varit unga talanger. All eloge till FC Heden som är för bra för division 6 men det är bara ett lag som går upp tyvärr. Och två förluster mot serieledarna resulterar troligtvis i att det blir division 6 även nästa år för FC Heden då bara ett lag går upp. Proletären har värvat friskt där truppen är bred och jag ser inget som tyder på att inte Proletären spelar i femman nästa år.”

Hedens tränare Tobias Larsson hade följande att säga om förlusten:

”Vi kom till matchen med alla ingredienser för att kunna koka ihop en fin 3-poängsrätt. I stort sett ordinarie trupp, bra fotbollsväder, serieledare ja allt det där som borde göra att lugnet infinner sig och vi bara kan gå ut och tro på det vi ska göra. Efter ett gott matchsnack och en uppvärmning som kändes bra så var känslan att vi hamnat på rätt nivå inför matchen. Matchen startar så som vi vill ha den, aggressiva och Malm/Peter hittar rätt direkt och snor åt sig mycket boll på mitten och vi kan ställa om när PFF är på väg framåt. PFF hotar till en början framförallt genom duktige Nofal som ständigt ligger på gränsen till offside och sånär rinner igenom men vi hinner styra undan farligheterna. I matchminut 17 drar Malm iväg på en slalomrunda som slutar med att han blir fälld av deras mittback och kapten som borde fått sitt andra gula och fått se denna seriefinal från sidan men domaren var snäll idag och nöjde sig med att blåsa straff som Morad som vanligt iskallt förvaltar väl. Matchbilden börjar sakta ändras efter målet, vi börjar omedvetet komma längre och längre ner med laget och bjuder på så vis in PFF i matchen. Det dröjer till 56:e minuten tills de kvitterar och direkt efter målet fortsätter de ösa på med allt de har för i det läget så här vi ju fortfarande två pinnar tillgodo. Det hettar till några gånger men Ralle gör det fint i kassen. Sista 20 minuterna börjar lagdelarna falla isär i bägge lagen och nu är det mest tillfälligheter som ska avgöra utgången för något organiserat spel är inte att tala om och med tanke på att PFF traskar hem med tre pinnar så får man såhär i efterhand erkänna att spelet i framförallt andra halvlek passade oss illa då vi vill äga mycket boll och nöta ner våra motståndare istället för att ha oceaner av yta mellan våra lagdelar och förlita oss på chansbollar. Vi får gratulera PFF till segern och en väl genomförd match och istället vara laget som jagar, men nu har vi lagt denna match till handlingen och blickar istället framåt mot nästa fredags match mot Rambergets SK!”

Bloggens Dalla var på plats och för er som missat den rapporten så hittas den HÄR.

Proletären leder nu 6B, en poäng före FC Heden, med åtta matcher kvar. Så det är många poäng att spela om och både PFF och Heden har kvar att möta både Fässberg och Göteborgs SIF.

 

/Rasta