Topplagen Sandarna och Hönö öser på i toppen och så här gick det i helgen i 6C:

 

FREDAG 18/8

Önnereds IK – Solväders FC 5-1

LÖRDAG 19/8

Vrångö IF – AIF Göteborg 1-0

Sandarna BK – Gunnared KIF 8-0

Hönö IS – Fröjdens FK 4-0

 

Önnereds IK tog en stabil 5-1 seger i fredags mot jumbon Solväders FC hemma på Apelsinplan. ÖIK hade 4-0 redan i paus och trots ett rött kort för hemmalaget tidigt i den andra var det aldrig någon fara. ÖIK hann med 5-0 innan SFC:s Delan Olsson fick göra ett tröstmål i slutet.

ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström sa så här om segern:

”Första halvlek är vädigt bra. Då vi även är effektiva och har bra leverans av sista passning och avslut. Så ledning 4-0 paus var tillbelåtenhet. Solväder har fått tillbaka sin målvakt från förra året och han kommer de ha stor nytta av. I andra halvlek drar vi på oss ett onödigt rött kort i annars trevlig match. Som jämnas ut i andra halvlek som slutar 1 -1.”

ÖIK är nu fyra med häng på trean Härlanda. Solväder är sist i tabellen med fem poäng upp till tian Gunnared och säker mark.

 

I lördags kammade även Solväders bottenkamrat AIF Göteborg noll när de fick lämna skärgården med en 0-1 förlust i bagaget mot Vrångö IF. Målet kom i 91:a minuten och matchhjälte blev Peter Nilsson.

AIF är fortfarande illa ute med sina blott fyra ihopspelade poäng på 13 matcher, vilket gör att de är näst sist. VIF återfinns på en stabil femteplats.

 

Båda topplagen var även i farten i lördags och det blev säkra segrar för både Sandarna och Hönö.

Suveräna serieledarna Sandarna tog sin 12:e seger av 12 möjliga när bottenlaget Gunnared KIF besegrades med 8-0 hemma på Gröna Vallen. Det var dock mållöst till matchminut 26 och ”bara” 2-0 i paus. I andra rann det dock iväg ordentligt och Christoffer Olsson blev till slut tremålsskytt och Jonas Nilsson satte två.

SBK:s tränare Lars Olsson sa så här om storsegern:

”Ja, vi gör en ganska seg första halvlek, men är det bättre laget. Vi skapar en del och gör två mål. De försöker spela boll och kommer till en del anfall, som dock slutar i intet. Vi vet att vi kan mycket bättre och i andra ökar vi tempot, spelar lite snabbare och löper lite mer. Det gör skillnad och målen trillar in. Roligt att Christoffer Olsson som varit sjuk och skadad nästa hela våren, fick göra hattrick! Sedan gör killarna det fantastisk bra, i det att de jobbar och vill lira bra fotboll även när det blir avgjort ganska tidigt i andra. Bra att hålla nollan igen. Vi trummar på och det är klart att det känns bra, men vi är fullt medvetna om att många matcher återstår.”

 

SBK leder serien med maximala 36 poäng efter 12 matcher. Gunnared är tia.

 

Även Hönö IS tog en stabil trepoängare även om det ”bara” blev 4-0 hemma mot Fröjdens FK.

Det var dock mållöst i paus men i den andra ökade Hönö takten och särskilt Erik Sennerstam som satte tre av HIS fyra mål!

Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om segern:

”Återigen en stabil insats av oss där vi hade god kontroll på hela matchen. Vi har haft en bra träningsvecka bakom oss och för första gången på mycket länge var vi åter över 20 spelare på senaste träningen och det gav en stark trupp till matchen. Vi hade pratat om att stänga deras #6, #8 och #9 men precis innan match tvingades Fröjden att sätta på sig västar så där sprack den matchplanen 😉 . Vi hade till den här matchen ändrat lite i vårt spelsystem för att vinna mittfältet och det visade sig vara ett bra drag. Våra ettriga innermittfältare och forwards satte en hög press direkt och Fröjden fick svårt att spela sig ur den. Allt som oftast vann vi tillbaka bollen direkt eller så skickade Fröjden upp en chansboll upp på mycket duktige racerbilen Svantesson på topp. Erik Sennerstam inleder målskyttet i första halvlek när han är på rätt plats och kontrollerat sätter dit bredsidan och gör 1-0. Vi kontrollerar hela första halvlek med stort bollinnehav och mängder av hörnor men vid ett tillfälle så lyckas Svantesson sprinta sig loss men det blev aldrig någon riktig fara. I andra fortsätter vi med vår höga press och mycket spel via vårt nyfunna innermittfält. När Johan Andersson gör 2-0 (sitt sjunde som wingback) kändes matchen avgjord och Sennerstam lyckades göra både 3-0 och 4-0 på slutet. Lite innan hade Fröjden en farlig frispark som vår målvakt lyckades styra upp i ribban men genom ett aktivt försvar så fick de inte in returen. Vi vinner rättvist men jag tror Fröjden saknade en del spelare då deras tränare fick in och slita sista 20. Jag vill passa på att ge en eloge dels till mitt eget lag som fortsatte att trumma på men även hela Fröjden som alltid spelar schysst och inte är gnälliga. Får även be Svantesson och company om ursäkt för att de fick reda på resultatet i Unitedmatchen.”

Fröjdens tränare Darko Lipovac sa så här om förlusten:

”Vi förlorar mot ett bättre lag idag. Hade för matchplan att ligga lågt och låta Hönö föra matchen, satsa på kontringar. Vi lyckades bra med det i första men vi hade för korta anfall. Ändå 0-0 i halvtid. Andra börjar väldigt olycklig då vi sover på en hörna, de sätter igång den snabbt, slår in mot bortre där vi inte alls markerar. Vi reser oss inte från det utan Hönö får göra tre väldigt enkla mål till. Vill dock ge stor eloge till våra mittbackar Robin & Putte för att de stod upp hela matchen och var de två som var närmast att göra mål framåt. Önskar även Hönö lycka till i jakten på Sandarna. Ett trevligt gäng rakt igenom från spelare till tränare. Vi får ta nya tag nästa match bara, har mycket att bevisa efter 0-8 dom två senaste matcherna.”

Hönö är tvåa efter Sandarna och får fortsätta att jaga Majornas Milan under hösten. I nuläget är ö-laget tre poäng efter men då har SBK en match tillgodo. Fröjden är sexa.

 

/Rasta