Tre matcher i helgen i 6D och så här gick det:

 

FREDAG 18/8

IF Warta – Neutrala IF 2-0

Bosna IF – IF Vardar/Makedonija 2-2

SÖNDAG 20/8

Hälsö BK – Neutrala IF 2-3

 

IF Warta tog en viktig seger i fredags och biter sig fast i toppen. 2-0 blev det mot Neutrala efter två ganska sena mål i matchen. Victor Sjöström satte 1-0 med halvtimmen kvar och 2-0 (Tim Kvalem) kom med kvarten kvar.

Wartas Daniel Svensson sa så här om segern:

”Vi visste redan innan att denna matchen kunde gå hur som helst. Och mycket riktigt så gick vi på knäna de första 45 minuterna. Noll skott på mål och knappt ett riktigt anfall i första halvlek. Vi lyckas dock hålla bollen utanför vårt eget med lite tur och en duktig målvakt. I andra halvlek vaknar vi dock till efter 10-15 minuter. Jag vet inte om det berodde på att Neutrala blev trötta eller om vi kände ett måste att vinna men vi började lira lite boll. Två i princip identiska mål lyckas vi trycka in med 20-25 minuter kvar av matchen. Vi försöker avancera framåt igen men börjar bli ganska stumma. Resten av matchen handlar mest om att hålla ställningarna i försvaret. Vi var det mer effektiva laget vilket gjorde att vi fick tre pinnar med oss. Stor eloge till alla idag som stod upp hela matchen. Tråkigt dock att det blev en sån hetsig stämning under och efter matchen”

Wartas matchrapport hittas HÄR.

Warta är alltså med riktigt bra i toppen och är bara en poäng efter ledande FTU. Neutrala (som även lirade i söndags) är uppe på en fjärdeplats i tabellen.

 

I fredags var också Bosna IF och Vardar/Makedonija igång. För Vardar var det första matchen efter uppehållet medan Bosna kom från en 2-1 seger över Hålta. Det såg ut som Bosna skulle gå segrande ur striden när Dino Mundzic satte 2-0 i mitten av den andra halvleken och Vardar sedan fick en spelare utvisad. Trots utvisningen lyckades ändå Vardar både reducera (Ismail Bazine) och med bara tre minuter kvar kvittera genom Ahmad Said!

Vardars tränare Labinot Aziraj sa så här om matchen:

”Det blev en match som vi ägde mest av bollen i medan Bosna skickligt väntade på omställningar. Sen bjöds det på fyra riktigt snygga mål! En mycket tveksam frispark strax utanför straffområdet bäddar för 1-0 där skytten lurar vår målvakt Sean Weeks helt. Snyggt minst sagt. Vi äger som sagt mest av bollen men kommer som närmast en kvittering på en frispark som tar på insidan av stolpen. Ahmad Said avlossade den pärlan men skulle få utdelning senare i matchen. I andra halvlek fortsätter vi äga bollinnehavet men inga jättefarliga chanser för några av lagen förrän Bosna från i princip ingenstans får en hörna. Den läggs kort snett bakåt och en Bosnaspelare drar på från 30 meter. Bollen seglar snyggt in i bortre krysset. Oerhört vackert men samtidigt tungt för oss givetvis! Med cirkus halvtimmen blir vi en man mindre efter två gula på Zakarie Barre men vi fortsätter trycka på. Utdelningen kommer med mindre än 10 minuter kvar när Ismail Bazine efter en liten soloräd drar på en rökare från 20-25 som vobblar sig in i strax under ribban. Vi vaknar verkligen till liv efter reduceringen och kan med två minuter kvar mycket välförtjänt kvittera genom en kanon signerad Ahmad Said. Vi delar broderligt på poängen men båda lagen är nog ense om att Vardar förtjänade mer än så i den här matchen.”

Vardar är sjua och Bosna är femma i 6D-tabellen.

 

Neutrala var alltså i farten igen i söndags och till skillnad från fredagsmatchen blev det tre pinnar. Det såg dock illa ut i bortamatchen mot Hälsö BKNeutrala låg under med 0-2 en bra bit in i den andra halvleken. Med bara några minuters mellanrum reducerade dock Abdinaasir Abuukar innan Liban Muhammed kvitterade. Mahamed blev även matchhjälte när han satte 3-2 i 81:a minuten!

Neutrala är som sagt fyra i tabellen och Hälsö är åtta.

 

/Rasta