Så här gick det i helgens division 7-matcher:

 

FREDAG 18/8

7A:

Surte IS FK – Kurdistan SF 7-3

7B:

Slottsskogen/Godhem IF – Järnbrotts IF 0-2

LÖRDAG 19/8

7A:

Nödinge SK – Angered SK 6-1

7B:

BK Skottfint – Chalmers Studentkårs IS 1-2

SÖNDAG 20/8

7A:

Andalus IF – Lövet/Johannebergs IF 8-4

 

I 7A tog Surte till slut en säker seger över Kurdistan i fredags . Det var en underlig första halvlek där Surte gick upp till 3-0 på 14 minuter för att sedan släppa in Kurdistan till 3-3 innan paus! I andra höjde sig dock Surte och Rade Radovic blev till slut tremålsskytt och är nu uppe i otroliga 28 mål.

Surtes Jesper Garvetti sa så här om segern:

”Matchen började bra för våran del och det gav resultat direkt. Inom loppet av 15 minuter ledde vi med 3-0 och spelade fantastiskt bra. Sedan hände det som alltid brukar hända. Vi går ner och slutar spela fotboll och 3-3 var ett faktum. Som tur var tog vi oss alla i kragen och spelade upp oss. Vi låg rätt i markeringarna och kurdistan orkade bara framot men inte hem vilket gjorde att målen kunde trilla in. Detta var en otroligt viktig seger efter 2 raka förluster. Och nu känns det som att vi är på gång igen.”

Surte är nu fyra i tabellen, en placering före just Kurdistan.

 

Även Nödinge SK hittade rätt igen efter bara en poäng på de två första matcherna efter uppehållet. I lördags blev det 6-1 mot bottenlaget Angered SK efter bland annat två mål av Hampus Johansson.

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om segern:

”Vi går in i matchen taggade efter den dåliga starten på hösten. Vi börjar matchen ganska svagt men lyckas få in ett tidigt mål genom Emanuel som ger oss lite ro att jobba på spelet med bollen. Vi lyckas dock sådär med detta under matchen mest pga den dåliga gräsmattan. Försvarsmässigt gör vi dock en stabil insatts och är besvikna att vi släpper in ett mål. Detta är en match som vi skulle vinna på pappret och det gör vi ganska enkelt också. Vi måste dock höja oss rejält i spelet om vi vill vara med på allvar.”

NSK har tappat initiativet i 7A men är tvåa, fyra poäng bakom Västkurd. Angered SK är sist i tabellen.

 

I söndags tog Andalus IF sin blott andra seger för säsongen när Lövet/Johanneberg besegrades med hela 8-4! Efter 20 minuter var det dock Lövet som ledde med 2-0 men sen var det AIF för hela slanten! 5-2 i halvtid blev till slut alltså 8-4Sadam Abdifatah blev fyramålsskytt. 

Lövets Rino Wiger sa så här om förlusten:

”Första matchen efter semestern och det märktes tyvärr mer och mer dess längre matchen gick. Vi börjar riktigt bra och är det klart bättre laget första 20-25 minutrarna. Efter detta börjar orken tryta och målen rinner tyvärr in. När målen rinner in börjar även frustrationen sprida sig i laget och det var en dålig cirkel vi hamnade i. Det blir bättre i andra halvlek där vi stundtals lyckas sätta lite press på Andalus som dock vinner förtjänt där de stundtals lekte med oss, speciellt deras nummer 17 var riktigt vass. Allt i allt en match som visar vad vi som lag behöver jobba på, mer ork och högre tempo i eget spel är ett måste för att få en bra höstsäsong. Det är många duktiga bollspelare i Lövet nu, men när man blir trött blir det ändå felbeslut. Vi får helt enkelt jobba hårt på träning och utanför träning framöver och komma tillbaka starkare!”

Lövet är åtta och AIF avancerade till en tiondeplats.

 

I 7B föll Slottsskogen/Godhem mot Järnbrott i fredags med 0-2. Precis innan paus satte Stefan Ehn 1-o för JIF och strax efter blev det 2-0 genom David Ghosh Dastidar.

SG:s Albin Westerlund sa så här om förlusten:

”Vi gjorde vår sämsta match någonsin. Det var så brutalt dåligt.”

JIF:s Pär Johansson Sunnerfjell hade en lite längre analys av matchen:

”Fantastiskt härligt med lir på naturgräs, bra väder och t.om. några som var där och kikade. Vi kom med 11 gubbar och en skadeskjuten avbytare som helst inte ville lira, bara i nödfall. Planen var således att dra ner på tempot, vilket väl lyckas sådär. Vi slår mycket långt och cred till våra forwards som sliter och gör det bra i närkampsspelet. SG skapar mest, men inget slinker in. 0-1 kommer efter hörna, där vår gigant Stefan Ehn visar tajming och kraft när han skallar in den på bortre. Vi kämpar genomgående med passningsspelet, vi tappar mycket boll i uppspelsfasen och undertecknad står för det mesta av den varan. Så 0-1 i paus är vi glada för. Andra är vi lite bättre och vi håller SG borta från chanser bättre. Vår backlinje var mycket bra. I en omställning kommer 0-2, David slår en fin pass på Gosch som är stabil i läget. Därefter trycker SG på men skapar inga jättechanser. På det stora är vi väldigt nöjda med tre pinnar, men får se till och förbättra passningsspelet tills på tisdag när Öset väntar.”

JIF är femma och SG sjua i tabellen.

 

I söndags kom BK Skottfints tionde raka förlust i 7B då Chalmers vann med 1-2. Det får ändå ses som ett fall framåt då Skottfint var med bra i matchen.

Skottfints Daniel Åman sa så här om förlusten:

”Äntligen tävlingsmatch efter ett långt uppehåll. En match som lika gärna hade kunnat sluta 1-1 eller 1-0 till oss. Precis som i våras släpper vi in alldeles för enkla mål. 0-1 kommer efter sjabbel inne i boxen och försvaret får inte undan bollen samtidigt som målvakten kommer ut med mycket fötter framför sig och krockar med både boll och spelare. Flipper och 0-1. 1-1 kommer strax innan halvtid och det är nyförvärvet Christoffer Petersson som håller sig framme. I dagens match startade fyra nyförvärv som kommit under sommaruppehållet och det har lyft vår balans, men mycket återstår. Vi hade även 3 avstängda i dagens match. 1-1 står sig rättvist till paus. Andra halvlek är rätt händelsefattig och inga direkta jättefarliga lägen. 1-2 kommer ungefär i mitten av andra halvlek. Vi missar i understödet efter pressen på vår högerkant och Chalmers kan ohotat slå in ett fint inlägg inne i boxen som vi missar att vara först på. Jämfört med i våras är det många detaljer som är mycket bättre nu och första segern kommer snart.”

Skottfint är sist i tabellen och Chalmers återfinns på en fin tredjeplats.

 

/Rasta