Eriksberg har jobbat i motvind av och till i år och inför den tuffa bortamatchen mot Öckerö låg man på nedflyttning. Det råder ju ingen tvekan om att segern mot ö-laget innebär väldigt mycket inför höstens rafflande omgångar. Peter Johansson har varit med ett tag och brinner för sin klubb, man förstår att han var nöjd efter segern..

2-1 borta mot Öckerö var en extremt viktig seger, vad grundlade de tre poängen som ni plockade med er?

Ett väldigt organiserat Eriksberg, som hade en matchplan som följdes nästa till punkt och pricka. Vi har haft väldigt bra träningar de sista samt att vi kunde spela med inpricip samma lag 2 matcher i rad. Men vi vet att vi kan vara så här bra också.

Nu klättrade ni förbi Mölndal och Ytterby i vad som verkar bli en riktigt tajt bottenkamp i höst, är ni väl förberedda för den och vad skulle du säga talar för er?

Jo självklart är vi detta. Vi ser de som en stor utmaning och vi vet att de inte finns några lätta matcher. De kommer behövas läggas ner ett jävla jobb. Att de är vi som spelar kvar nästa kommer beror på inställningen och den organisation vi har i laget. Vi har även gott om vinnarskallar i laget.

Veckan som kommer väntar först Björkö borta på tisdag och därefter GFF hemma på fredag, hur går tankarna?

Ja som sagt de finns ju inga lätta matcher kvar och att först åka ut till Björkö och spela 90 minuter på de gräsplan. De kommer inte vara lätt. Björkö är ruskigt starka där. Dom är ju vana vid gräset och de kommer vara många trötta ben efter den matchen men vi ska göra allt för att försöka få poäng. Man får vara nöjd om man lyckas få med sig 1 pinne där för att sedan sadla om till konstgräset på fredag där vi kommer möta en mycket fysiskt och boll skickligt GFF. Vi har alltid haft problem med dom. Dom är ett spöke för oss och herr Mikael har säkert börjat skissa på en plan för att vända den trenden. Pressen är på oss och vi måste leverera i varje match. Dom andra kan spela mer avkopplat.

Din egna säsong, du är 32 år nu, håller du fortfarande?

Jo men de får jag säga. Jag är ingen blixt och man orkar inte lika mycket som innan men har fortfarande en del finesser som gör att klarar mig rätt bra ändå. Skulle kanske behöva skaka av mig nått kilo men man kan ju inte sluta leva heller 🙂

Till sist, trots att det gått rätt tungt resultatmässigt i år är ni många på träningarna, vad är det coach Mikael Johansson bidrar med som gör att närvaron och engagemanget är så levande?

Mikael starka sida har alltid varit att hitta på en del roliga saker vid sidan och på planen.
Sedan är de ju en rad av olika personligheter som gör att de är trevligt att komma ner och tjöta lite skit, ta en kaffe, åka på en tunnel i kvadden. Gött tugg rent ut sagt. Ja allt de där ni vet som man vill att de ska vara. Sedan tror jag inte folk vet vilken servis vi har i denna klubb. Man behöver inte tänka på nått. Kör de ihop sig löser sig de också men då får man veta att man lever. Han är vanligtvis inte snabb men där tror jag igen är så snabb i käften som Ordförande Reine. Då är han där men man ska ta de med en nypa salt bara. Men med alla dessa faktor tror jag de gör att vi har denna närvaron.

 

///Dalla