Idag kommer fyra lag spela två viktiga matcher i 4B. Eriksberg åker till Björkö medan Mölndal tar emot Ytterby hemma på Åbyvallen.

Björkö-Eriksberg

Hemmalaget tog en lika vacker som viktig viktoria mot GFF borta på Majvallen i helgen som gick och tog ett fint kliv ifrån bottenstriden. Skulle vilja påstå att de gröna kan sluta oroa sig för bottenstrid vid seger idag och de lär vara rejält motiverade till matchen. Björkö har inte varit enorma hemma på sitt gräs men förlorar ju mer sällan där än när de spelar borta och har ju en fördel mot Eriksberg som är vana vid konstgräset. Eriksberg vann mot Öckerö borta i lördags och klev upp på säker mark därmed men behöver fortsätta plocka poängen. Truppen påminner om förra veckans och man kan väl tänka sig att Eriksberg startar med liknande elva som senast. Eriksberg har på åtta bortamatcher bara plockat fyra poäng så ni förstår ju att de är en utmaning som ligger framför. Men segern borta mot Öckerö senast lär ju ha ljutit ett fint självförtroende i laget. Jag vill minnas att Eriksberg är vana vid att vinna ute på ön också. Förra året liksom 2013 vet jag att Eriksberg vunnit borta så det är inget dumt läge alls.

TIPS: Oavgjort.

Mölndal-Ytterby

Jumbofinal med två lag som är illa ute. Mölndal var nykomlingar ifjol och jag måste säga att jag trodde Mölndal var på väg mot något riktigt bra och var ju inför säsongen övertygad om toppstrid. Men oj vad fel jag hade. Nu ser det riktigt illa ut, man har bara vunnit en match(Eriksberg runt midsommar) sen i omgång fem då man vann borta mot just Ytterby.

Det har inte alls blivit som jag trott och nu måste Mölndal vakna till liv ordentligt här. Annars går tåget. Ytterby inledde ju serien starkt men har därefter haft det riktigt tufft och nu är man jumbo där en förlust idag skall vara illa. Innan sommaruppehållet lyckades de vinna borta mot Björkö så kvalité finns ju och tränarbytet kanske fått lite mer fart på laget. Några kryss o sådant gör att man åtminstone lever. Men bara sex mål framåt på bortaplan och en seger, den mot Björkö.

TIPS: Mölndal vinner.

 

///Dalla