Så här har det gått i veckans matcher hittills. Vi betar alltså av tisdagens och onsdagens matcher. Kvällens kamper får vänta tills imorgon. Vi börjar med division 4 och 5!

TISDAG 22/8

4B:

IF Mölndal – Ytterby IS 3-3

IFK Björkö – Eriksbergs IF 2-1

5B:

Donsö IS – Hovås Billdal IF 7-0

 

ONSDAG 23/8

5A:

Angered MBIK – United Africa FC 5-0

5B:

Näsets SK – Finlandia Pallo AIF 0-4

 

 

I tisdags var de tre lägst placerade lagen i 4B igång och självklart var det viktiga matcher för bottenstriden.

Innan matchen mellan tian IF Mölndal och jumbon Ytterby skiljde det två poäng mellan lagen. Det gjorde det även när matchen var slut då den slutade 3-3! YIS fick jobba i motvind direkt och låg under med 1-3 i halvtid efter att Mölndal bland annat rivstartat med två mål första kvarten. Ytterby tog sig dock tillbaka i den andra halvleken och både reducerade Steffen Hjort Sörensen och med tio kvar på matchuret kvitterade Oliver Hysén.

Ytterbys Daniel Lohm sa så här om matchen:

”Vi gör en riktigt dålig första halvlek där vi är alldeles för passiva i vårt spel. Hamnar för långt ner med laget vilket ger Mölndal utrymme för sitt passningsspel vilket de är skickliga på när de får tid på sig. Ligger under med 2-0 efter 11 minuter, reducerar på straff till 1-2 innan Mölndal gör 3-1 innan halvtidsvilan. Har ett bra snack i paus där vi bestämmer oss för att komma upp högre i planen och sätta mer press på Mölndal. När vi flytar upp och sätter press tar vi över matchen fullständigt och Mölndal blir stressade och tappar bollen mer och mer. Vi gör 2-3 efter brytning på mitten och frispelar forward som sätter bollen säkert. 3-3 gör vi med 10 min kvar avmatchen, kommer runt på deras högerkant inspel genom straffområdet där vår bortre yttermittfältare dyker upp och har öppet mål. Vi har sedan fler bud på ett vinstmål men bollen vill inte in, vilket speglar vår situation just nu. En situation i slutet där vi har en 50/50 boll med målvakt prescis vid straffområdeslinjen där vi kommer vinnande ur med boll och har öppet mål där domaren efter tveksamhet väljer att blåsa till deras målvakts försvar. Min uppfattning är att domaren gör det lätt för sig där och vill inte släppa den till oss. Linjedomaren står närmare än huvuddomaren och han gör inget för att uppmärksamma huvuddomaren vilket han troligen gjort om det hade varit något. Men vi tar med oss andra halvlek där vi visar att vi är ett mycket bättre lag än vad placeringen visar just nu. Samlar ihop oss idag och på torsdag innan Kållered kommer på besök till Yttern.”

YIS fortfarande sist i tabellen och Mölndal är kvar som tia. Då Mölndal även spelade idag torsdag (mer om den matchen imorgon) och det blev 1-1 mot Mölnlycke-Sjövalla så skiljer det nu tre poäng mellan lagen. Då har dock Mölndal en match mer spelad. Det spännande streckstriden går vidare!

 

Mellan Ytterby och Mölndal återfinns Eriksbergs IF och de var på Björkö i tisdags för att ta sig an ett hemmalag som inledde hösten med en stark bortaseger mot topplaget GFF. Det skulle visa sig att Björkö även var starkast i denna matchen. Tommy Palmborg satte 1-0 för Björkö i mitten av den andra halvleken men gästernas Emil Berglind (hans nionde för säsongen) kvitterade. Segermålet för Björkö kom bara fyra ordinarie minuter kvar, signerat Andreas Odersjö.

EIF:s målskytt Berglind sa så här om förlusten:

”Förlora med 2-1 efter de avgör i 86:e är riktigt piss. Sett till matchen känns kryss som mest rättvist. Vi ägde första, de ägde 30 minuter i andra. Sen är det rent krig sista kvarten. Lite kyla i våra avslut och vi hade plockat med oss någon poäng. Men man får tacka Björkö för en rolig och härlig match.”

Björkös matchrapport hittas HÄR.

Björkös två inledande segrar på hösten har skickat upp laget till säker mark och en sjätteplats. EIF är näst sist.

 

I 5A har United Africa blandat sig i toppstriden rejält när toppkonkurrenten FC Komarken börjat vackla lite. I onsdags gick dock UAFC på en riktig mina när de föll med hela 0-5 mot Angered MBIK! Matchen var dock jämnare än siffrorna visar och Angered hade ”bara” 1-0 i paus och de tre sista målen kom under matchens sista tio minuter och United Africa fick dessutom en man utvisad i den svängen. Sangar Mohammed Faqo Faqo blev tvåmålsskytt för Angered.

AMBIK:s Alisan Agac (som själv satte 4-0 på straff) sa så här om segern:

”Måste säga vi gör en bra match som ett lag , skön vinst mot ettan nu forsätter vi klättra upp i tabellen.”

United Africa leder fortfarande serien men har nu bara två poäng ner till Komarken med två matcher fler spelade. Angered har nu inlett hösten med tre raka segrar och med det spelat sig ifrån allt var bottenstrid heter, iallafall i nuläget. Laget är nu fyra.

 

I 5B fortsätter Donsö IS kraftfulla start på höstsäsongen. DIS krossade Hovås Billdal med hela 7-0 hemma på Donsövallen och på sina inledande tre matcher efter uppehållet har laget tagit maximala nio poäng med målskillnaden 17-0! I matchen mot Hovås svarade Albert Hansson för ett hattrick (nu uppe i 15). Olle Backman har redan hunnit med fem mål sen han återvände till DIS efter sommaruppehållet.

Donsös tränare Mikael Schagerlind sa så här om segern:

”Det rullar på. Vi har en fantastisk lagmoral där vi kämpar och sliter ihop. Detta var en jämn match där Hovås hade minst lika många lägen som oss i första halvlek att göra mål. Men det är ändå vi som leder med 1-0 i pausen. Vi springer mycket i Donsö för tillfället, vi är starka på mitten, det gör att när vi sätter 2-0 målet så går proppen ur. D2 hinner inte med våra snabba anfaller och målen rullar in.”

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotbolls hemsida (HÄR).

DIS skuggar ettan Finlandia och är tre poäng bakom. I nästa omgång möts just Donsö och Finlandia!

 

Det är som sagt Finlandia Pallo AIF som leder 5B och laget tog en stabil 4-0 seger i onsdags mot Näsets SK och behöll alltså avståndet ner till lagen bakom. Viktor Keric öppnade målskyttet redan efter två minuter och precis innan halvtid satte Ludvig Hedström 2-0 och Hedström gjorde även fyran i slutet av matchen. Emellan där hade Richard Olsson satt sin 14:e fullträff för säsongen!

Finlandias ena tränare, Jani Lemmetti, sa så här om segern:

”Bra match från våran sida på alla positioner. Vi släpper inte till något bakåt förutom några halvchanser och framåt gör vi fyra mål och kunde med lite bättre skärpa utökat målskörden. Det märktes att alla var supertaggade och med tanke på resultaten för de andra topplagen var detta oerhört viktigt. Spelmässigt gör vi en bra match, lite slarvigt i passningsspelet emellanåt men vi lyckades alltid reda upp det. All heder åt Näset som kämpade ända in i kaklet utan nåt som helst gnäll eller dåligt humör. Stort tack även till Näsets ledare för ett trevligt bemötande. Vi önskar Näset all lycka i framtiden.”

Finpa leder alltså 5B och har ett toppmöte med Donsö att se fram emot i nästa omgång. NSK är åtta.

 

/Rasta