Vi fortsätter med veckans matcher (tisdag och onsdag) och kollar in division 6 och 7:

 

TISDAG 22/8

7B:

BK Skottfint – Menisken IF 3-1

Järnbrotts IF – Ösets BK 3-2

ONSDAG 23/8

6B:

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Proletären FF 1-2

Göteborgs City FF – Solängens BK 2-1

Högaborg Kärralunds FC – BK S:T Jakob 2-4

6D:

BK Björkåsen – Hälsö BK 1-4

Neutrala IF – Hermansby IF 3-2

 

Tordagen bjöd på en hel del division 6-fotboll med bland annat tre matcher i 6B!

Proletären FF var igång igen efter segern i toppmötet med FC Heden (2-1) och det blev en ny trepoängare mot Sjövalla-Mölnlycke med samma siffror. PFF hade 2-0 i paus efter mål av Nofal Yousif och Ahmad Abdul Rahim. Sjövalla-Mölnlycke gjorde det dock spännande när Jakob Johansson reducerade med halvtimmen kvar. Matchen slutade dock som sagt meden 2-1 seger för serieledarna PFF.

Proletärens Henrik Källén sa så här om segern:

”Inte en match att orda så mycket om egentligen. Vi tar en arbetsseger, klart rättvist men lite onödigt tajt på slutet. Vi kontrollerar händelserna i första, har chanserna framåt och går till 2-0-ledning i paus. De reducerar under andra, och det blir som sagt lite onödigt tajt på slutet, inte minst en tråkig avslutning då Sjövalla/Mölnlycke får ett par gubbar utvisade. Vi gör främst en jämn laginsats trots en del indisponibla sen senast, men ett extra plus till Manfred Oppong som går från att vara matchvinnande forward mot FC Heden, till stabil mittback här.”

PFF leder alltså serien med sju matcher kvar. Sjövalla-Mölnlycke är nia och får hoppas att lagen i botten inte börjar att hitta formen.

 

I mitten av 6B-tabellen knappade Göteborgs City in på Solängens BK genom att vinna deras möte med 2-1.

Oscar Olander Steens 1-0 mål för City stod sig till matchens slutskede då både Carl-Johan Gunnarsson hann göra 2-0 och Kristoffer Petric hann reducera (dock förgäves).

Citys målvakt Kim Jonasson sa så här om segern:

”Vi kom till matchen mot Solängen med ett riktigt manfall av ordinarie spelare. På mittfältet hade vi två avstängningar, sen förlorade vi vår skyttekung och coach Hultis under veckan då han skadade sig när han skulle stajla i en kaninfotbollsturnering morgonen efter vår lagfest och på matchdagen försvann två försvarare pga sjukdom och plötsligt jobb. Det märktes i matchinledningen då Solängen dominerade spelet och vi var både steget efter och fel i position flera gånger. På något sätt tuggade vi oss in i matchen, dels för att vi började hitta ytor i deras backlinje och dels för att de började ge bort initiativet. Efter kanske 15-20 minuter stabiliserade sig spelet i ett ställningskrig som egentligen varade matchen ut, inget av lagen skapade särskilt mycket målchanser utan respektive målvakt gjorde kanske bara 2-3 riktiga räddningar var. Vi lyckades dock att med vårt omställningsspel skapa ett mål i senare delen av respektive halvlek, i första är det vår mittfältskämpe Adde som vinner 4-5 dueller/motlägg på raken och slår sen en fin boll i djupled till Steen som löper igenom, chippar över deras storväxte målvakt som får en stor näve på bollen men den orkar ändå studsa hela vägen in i mål. Strax efter missar Solängen sin bästa chans i ett identiskt läge med genomlöp i djupet och en liknande chip som jag med viss möda lyckas rädda även returen på. Ställningskriget fortsatte i andra, Solängen har mer boll, har duktiga mittfältare och är tunga fysiskt (vilket vi visste från vårmatchen där vi till slut tappade en ledning till oavgjort 2-2), medan vi försökte skapa lägen genom farten och kombinationer. En sådan kombination ledde fram till andra målet där vår högerback KG smög med upp och avslutade ett fint anfall med att från straffområdeskanten hårt placera in bollen invid bortre stolproten och 2-0 kändes väldigt skönt där med cirka en kvart kvar. Segern var egentligen inte i fara efter det, men på övertid får vi ett andra gult och därmed rött på en mittfältare och i sekvensen efter får deras spelare fri gata från mittlinjen och framåt och drar till en riktig kanon från 30 meter rakt framifrån som sitter precis invid stolproten, 2-1 och nerv men som tur var blåste domaren av matchen bara sekunder efter avspark. Lättnad. Otroligt skön seger efter den fruktansvärda förlusten senast mot Studenterna (1-0 på straff i 93:e minuten) och då vi startade matchen svagt med en helt nyformerad backlinje och bara tre avbytare. Vi visar en stabilitet i spelet som vi inte haft tidigare år i sexan och samtidigt har vi hittat ett anfallsspel baserat på fart som gör att vi alltid har möjligheter i vårt spel. Sen finns alltid mycket att förbättra men vi visar att vi ändå gör just det (förbättrar oss) match efter match och det är kul. Många gör riktigt bra matcher idag men nämner några iaf, vår islänning Palmi stänger sin kant 100% som vänsterback och kombinerar fint offensivt med Adrian på sin kant, vikarierande mittlåset Erik och Levin gör en kanonmatch ihop, mittfältare Toni vinner mycket motlägg/dueller på mittplan trots att hans styrka normalt är kombinationsspelet och vårt nyförvärv Motasem gör ett riktigt bra offensivt inhopp i sin debut.”

SBK:s Andreas Söderberg hade följande att säga om matchen:

”Nja, var väl inte vår dag idag. Tycker inte riktigt att vi är med från start, City är både först och andre på bollen och vi får inte igång vårt fina passningsspel. City krigar på och har ett par duktiga gubbar. Vi får bryta ihop och komma igen!”

City är nu sjua, tre poäng bakom sexan Solängen.

 

Högaborg Kärralund mot sjuan och BK S:T Jakob mot säker mark. Det är slutsatserna som kan göras efter att S:T Jakob slagit jumbon Högaborg med 4-2 i onsdags.

S:T Jakob hade grepp om matchen men fick se Högaborg kvittera både till 1-1 och 2-2. Avgörandet kom sedan i sista kvarten där mål från Carl Magnus Jarlert och Oskar Brengesjö gav S:T Jakob tre sköna poäng.

S:T Jakobs Isak Widmark sa så här om segern:

”Vi spelar ok men inte mer, och kan knipa tre välbehövliga. Tycker vi är totalt sett bättre på alla positioner, behöver dock få ihop laget ännu mer framigenom, om det skall räcka mot klungan av mitt-lag som skapats i tabellen.”

Högaborg är fortfarande sist. Förvisso är det bara tre poäng upp till Landala med då har LIF två matcher mindre spelade. S:T Jakob är nu åtta, tio poäng före jumbon.

 

I 6D fortsätter BK Björkåsen att förlora men det verkar ändå som laget har fått lite bättre ordning på spelet. Mot Hälsö BK hade laget vittring på poäng när Claes Martinson reducerade till 1-2 i mitten av den andra halvlek. HBK kunde dock gå ifrån till 4-1 efter två sena mål och vinna matchen.

BKB är toksist med sina noll poäng och Hälsö är nu sjua.

 

Neutrala IF har haft ett hektiskt spelschema med tre matcher på sex dagar. Det verkade dock inte som laget var slutkört då 3-2 segern mot Hälsö följdes upp av en ny 3-2 seger mot Hermansby igår. Alla målen kom i den första halvleken och Abdikaafi Mahamud Diiriye blev tvåmålsskytt för NIF.

NIF är nu fyra men har bra häng på trean Hålta. Tre poäng bakom men två matche mindre spelade är förutsättningarna för Neutrala när serien rullar vidare.

För Hermansby ser det tuffare ut då laget är elva i tabellen.

 

Två 7B-matcher betades av i tisdags och särskilt glada var nog BK Skottfint. 3-1 segern mot Menisken IF var nämligen Skottfinst första seger för säsongen!

Jonas Taube Johansson satte både 1-0 och 2-0 tidigt i matchen Carl Zandén hann sätta trean innan MIF:s reducerade (genom Daniel Svensson) sent i matchen.

BK Skottfints allt i allo Daniel Åman sa så här om säsongens första trea:

”Äntligen! Äntligen tillbaka på Ruddalen Arena med. Vår ordinarie hemmaplan sedan 2002. Senaste vinsten i seriesammanhang kom på arenan när vi slog FC Fiskebäck förra året. Så segern var efterlängtad efter allt som hänt sedan förra året. Till denna match hade vi nya spelare som debuterade och det betydde att vi lyfte både kvalité och en bättre balans mellan lagdelarna. Nyförvärvet Jonas Taube gör två mål redan första kvarten och rena drömstarten för oss som inte haft det bästa självförtroendet tidigare i våras. Vårt senaste nyförvärv Christoffer Dahl har inte mycket att göra första 25 minuterna. Sista 15-20 av första halvlek tappar vi mycket av spelet och possesionspelet och detta på grund av positionsförändringar och många byten med full bänk. Jag tror nog Menisken blev lite tagna på sängen och att de nog hade ställt in sig på en angenäm afton med 3 poäng hem. Våra trevliga motståndare Menisken ändrade snabbt taktisk uppställning strax efter vi gjorde 1-0 i 4:e minuten. I andra halvlek vi ta tillbaka stafettpinnen och det spelet vi inledde matchen med, men spelet och kvalitén blir lite ryckigt och det skapas egentligen inga större målchanser. Vi utökar till 3-0 i matchminut 80 och detta efter att debutanten Carl Zandén haft en soloräd från vänsterkanten. Vi kommer inte riktigt upp i den standard vi visade första 25-30 i första halvlek, samtidigt som vi fick en skada på vår utmärkta högerback Peter Freme så vi tvingas till ännu mer ommöbleringar i slutet av matchen. Matchuret passerar 90 minuter och det sista som händer på matchens sista skott är en styrning som ställer Christoffer i mål som förövrigt gör en lysande debut. Otroligt skönt med vinst och något vi kan bygga vidare ifrån.”

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om matchen:

”Tyvärr fick vi inte förmånen att möta Skottfint under våren, jag var och såg dem lite mot Öset och det känns som det var ett helt nytt lag  nu efter sommaren. Kanske 6-7 nya unga kraftpaket. Kul för Skottfint som kanske legat lite på gränsen att dra sig ur om jag förstått det hela rätt, mindre kul för oss som förlorade i stort sett alla närkamper i första halvlek.

Ett insläppt det första som händer och 2-0 på hörna en bit in i första. Vi brister lite i de viktiga delarna av planen de berömda sist och första tredjedelen av planen där allt avgörs sen överlag i närkampsspelet över hela planen.  

I andra tycker jag vi lyfter oss och tar tag i taktpinnen rejält det känns som vi första 20-30 i andra befinner oss väldigt mycket på deras planhalva och rullar en hel del boll, men inte får till de där super vassa lägena. Skottfint har bättre inställning vinner rättvist och kommer ta fler poäng under hösten.

En extra eloge till vår nya Emil som gick rätt in utan att känna någon och var bäst i vårt lag igår. Det kommer vi ha nytta av under hösten.”  

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

MIF:s hittas HÄR.

Skottfint är fortfarande sist och Menisken är åtta.

 

Järnbrotts IF tog sin andra seger efter omstarten och börjar blanda sig i toppstriden i 7B. Segern kom mot Ösets BK och skrevs till 3-2 efter att Carl Svensson blivit matchhjälte i 81:a minuten precis efter att Blertim Zhuta kvitterat till 2-2 på frispark för ÖBK!

Just målskytten Zhuta sa så här om förlusten:

”Inför match får vi avbräck på målvakter så jag fick ta på mig handskarna tyvärr! Startar matchen med att jag tappar boll och de gör 1-0 på oss! De hinner göra 2-0 på oss också och resultatet står sig halvleken ut. Vi spelar helt okej men saknar skärpa i sista tredjedelen. Inför andra gör coach lite ändringar och vi kommer upp i tempo och börjar skapa mer och mer. Vi lyckas göra både 2-1 och 2-2 innan de turligt får in ett 3-2 mål på anfallet efter med en snöplig frispark som smiter igenom alla in till bortre stolpen. Med mig i mål och två nya killar samt några som spelar utan träning så får vi ändå vara nöjda….”

JIF:s Pär Johansson Sunnerfjell sa så här om segern:

”Vi gör en solid insats. Till en början är Öset lite mer på tå än oss, men vi kämpar oss in i det. I samband med målet som är en bjudning från Ösets målis rycker vi upp oss rejält. Ettan görs av Sollet, efter en fin pass av Simon. Här har vi en bra period där vi spelar fint och skapar bra lägen. 2-0 är en riktig läckerbit. Bollen går från utkanten av eget straffområde, via Slosser, David, Simon och Laggar som elegant chippar in den i mål. Simons djupledare med utsidan till Laggar var ruggigt läcker. Vi avslutar bra, men inga mer mål. 2-0 i paus. I andra blir vi lite bekväma, men skapar ändå bra chanser. Undertecknad är fri men bränner, likaså Simon, Robban nickar i ribban. Öset har en frispark i ribban men annars mest långbollar som hotar. Till slut får de utdelning på ett inlägg (förlåt om du nu sköt) som lite turligt dalar in i bortre. Givetvis ger det Öset råg i ryggen som trummar på. De tar sig in i straffområdet mer frekvent och till slut får de en straff helt korrekt. Smörgåstårta på Martin som ”fäller” en spelare som är felvänd i boxen. Aja baja 🙂. Straffen förvaltas väl. Vi taggar till och hittar lite ny energi, på en frispark från sidan skarvar Calle in den i bortre, vi håller ut sista tio och kasserar in en ny trea. Cred till alla för en fin insats. Extra plus till Simon som gör allt väldigt bra idag och är tungan på vågen.”

JIF är nu fyra och ÖBK sexa.

 

/Rasta