Det börjar närma sig nu och i nästan varje serie spelas det matcher som betyder lite extra i varje omgång nu. Idag är inget undantag.

Kongahälla-Hisingsbacka

Förra året gjorde dessa båda lag upp om seriesegern i fyran och idag spelas det en minst lika viktig match som när de möttes förra hösten. Skillnaden är att Kongahälla i år slåss för att hålla sig kvar medan Hisingsbacka är laget att slå just nu. Kongahälla kvitterade sent senast borta mot Trollhättan efter att de kommit ikapp efter en sent ledningsmål från Trollhättan. Men det har inte riktigt lossnat i år och det lär väl märkas idag då det blir tufft. Hisingsbacka känns väldigt starka och levererar i match efter match, har väl gått ner sig i vissa matcher men ändå löst poängen. Idag lär de knappast vilja släppa iväg något heller då Virgo och troligtvis Älvsborg nästan är ikapp vid förlust. Dessutom intressant kamp mellan skyttekungarna Leckborn och Zanjanchi.

TIPS: Hisingsbacka vinner.

Kode-Kozara

Sista chansen för Kode att haka på om kvalplatsen känns det som. Och då väntar suveräna serieledarna Kozara. Finns lättare uppgifter. Efter den svaga insatsen mot Semberija senast så bör Kode studsar tillbaka idag i prestationen, sen om det räcker eller ej. Men Kode har absolut chansen. Kozara kan förlora utan att det gör något men en seger idag så får vi säga att inte ens Savo kan förneka att det är klart. Skulle det bli förlust och i nästa match mot Gårda också, ja då kanske det blir lite nervöst men det känns som en utopi.

TIPS: Kozara vinner.

Ytterby-Kållered

Jumbon mot serieledarna slutar definitivt med seger för bortalaget Kållered. De har gått fram som en ångvält och när de vinner mot Väster senast trots att man släpper in tre mål. Ja då blir det ju med säkerhet seger här igen. Flowet och kvalitén är på plats. Ytterby slåss ju verkligen för kontraktet, spelade match i tisdags och fick då 3-3 borta mot Mölndal efter underläge 3-1 i paus. Det räddade en del spänning där.

TIPS: Kållered vinner.

Eriksberg-GFF

Nästjumbon mot serietvåan. Eriksberg förlorade i tisdags mot Björkö borta men vann dessförinnan borta mot Öckerö så formen finns där. GFF loosade stort hemma mot just Björkö i helgen och kommer få bekänna färg idag också. Tingberg har lämnat för USA och det är ett avbräck som känns och med tanke på 0-3 senast mot ett hårt jobbande Björkö lär det kunna bli tufft mot ett hårt jobbande Eriksberg idag. Ett Eriksberg som behöver vinna för at klättra upp på säker mark. GFF jagas av Dalen kring kvaplatsen och där kan det bli ett race de sista omgångarna.

TIPS: Oavgjort.

Partille-Real Maskin

Bottenmöte deluxe i 6A. Partille behöver nästan vinna här för att inte släppa iväg Real Maskin för mycket, sex poäng lär de knappast plocka in. Inte en chans så att säga. Med tanke på att de förlorade jumbofinalen mot Lekstorp för en vecka sedan talar ju lite för seger här också. Real Maskin gjorde en bra insats mot Tollered senast men fick ge sig med 1-2, men har ju värvat lite i sommar och det bör ju betala sig. Skall slå ett Partille med nio liv om man ser till nedflyttningar genom åren.

TIPS: Real Maskin vinner.

Heden-Ramberget

Förlusten mot Proletären senast svider nog fortfarande. Men nu är det bara för Heden att vinna resternade matcher och att hoppas på att Proletären missar, senast gjorde man inte det. Men de kan ju bara vinna matcherna. Som idag, Ramberget skall bli en munsbit. Ett av lagen med sämst försvar i serien skall vara chanslösa här och lär väl åka ur i år. Idag har de i alla fall inget att sätta emot.

TIPS: Heden vinner.

 

///Dalla