I helgen matchar Kongahälla som just nu krigar om sin överlevnad Hisingsbacka som leder serien. Ett riktigt intressant möte mellan två lag som gjorde upp i 4A förra året. Kongahällas skyttekung Cornelis Leckborn har den största respekten för motståndet..

1-1 borta mot Trollhättan, hur sammanfattar du lagets och din egna insats?

En match där vi startar ganska starkt och trycker tillbaka dem, men vi tappar allt eftersom och det blir en totalt sett väldigt jämn match. Varsitt sent mål från båda lagen gav ett väldigt rättvist 1-1 resultat. Som coach sa, ”vi var inte värdelösa, men inte bra heller”. Det kan sägas om både lagets och min egen prestation.

Ni har inte riktigt fått det att lyfta i år, just nu en poäng ovan kvalstrecket men de där segrarna på raken som gör att tåget bara går har inte ramlat in, vad är det som har saknats för att få skjuts upp i tabellen?

Det som saknats är kontinuitet i prestationerna. Gäller både från match till match, men även från halvlek till halvlek. Våran lägstanivå är på tok för låg vilket i många matcher gör att vi inte tagit mer än 1 poäng där vi känner att vi kunde plockat 3. Det hade räckt med ett par halvlekar av jämnare prestation så hade vi haft en betydligt stadigare postion i tabellen.

Defensivt håller ni god klass, offensivt har ni det tuffare, bara 21 mål framåt där du gjort tio av dem, hur mycket mer krävs det av er för i trean gentemot fyran för att trycka in en boll eller två?

Det som krävs av oss mer offensivt är noggrannheten på sista tredjedelen. Vi har inte råd att missa målchanser eller passningar och inlägg som ska genera målchanser som förra året då vi inte är runt motståndarnas straffområde i samma utsträckning. Med mer kvalitet där så hade det blivit något mål eller 2 mer varje match.

Tio av lagets tjugoen mål måste du vara nöjd med, men förra året spottade du in över fyrtio baljor, vad skiljer fyrans försvarare med treans?

Individuellt sett skiljer sig försvarsspelet inte speciellt mycket. Den stora skillnaden är väl att det kollektivt är lite mer organisation längre fram i banan hos motståndarna vilket gör att vi inte varit lika trygga med bollen och haft mindre spel spel på sista tredjedelen.

Till sist, serieledarna Hisingsbacka hemma i omgången som kommer, tre säkra poäng där? 

Blir inga tre säkra poäng på förhand. Mot seriens, i mina ögon, i särklass bästa lag och enda laget som imponerat på mig kommer det inte bli några enkla poäng. Vi kommer få slita oerhört hårt för att försöka få med oss ett lika tillfredställande resultat som i våras!