Lokalfotbollen är i full sving efter sommaruppehållet och guldrömmar, nedflyttningsångest och ingenmanslandsgegga blandas friskt i varje match som återstår!

Efter gårdagens resultat stärkte några lag sina aktier medan andra fortsätter att famla i mörkret.

 

TORSDAG 24/8

4A:

Gårda BK – SKIF Semberija 2-1

4B:

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – IF Mölndal Fotboll 1-1

5A:

Öjersjö IF – Romelanda UF 4-1

6A:

Tollereds IF – Croatia Göteborg 6-1

Sveakurd FC – Bergsjön SK 0-1

6C:

FC Härlanda – Önnereds IK 2-4

Brämaregårdens FC – Hönö IS 1-11

6D:

IF Vardar/Makedonija – Hålta IK 2-1

7A:

Västkurd BK – Elisedals IS 5-1

7B:

Slottsskogen/Godhem IF – Menisken IF 1-1

 

I 4A kommer inte Gårda BK att hinna ifatt seriesuveränen FK Kozara men Överåslaget har ändå mycket kvar att spela om då en andraplats automatsikt leder till kvalspel! Gårdagens seger mot Semberija gör att GBK har ett litet grepp om den kvalplatsen på bekostnad av Jonsereds IF. Max Carlsson gav de vinröda ledningen direkt i matchinledningen men Semberija svarade direkt när Ali Gateh kvitterade nästan direkt. Även matchens tredje och sista mål kom också tidigt då Linus Skålberg Lindström 2-1 mål kom innan första halvan av den första halvleken var färdigspelad. Gårda fick även klara sig utan Lukas Walberg Wesström sista kvarten då han fått dubbla ostskivor av mannen med pipan.

Gårdas spelande sportchef Josef La Carrubba sa så här om segern:

”En match som till stor del handlar om kamp. En ganska smutsig tillställning med många tekniska fel. Semberija är ett lag som trivs när matcherna blir stökiga och heta. I Gårda hade vi sagt till varandra att fokus är tre poäng, oavsett hur matchbilden ser ut. Idag visar vi att vi kan ha sämre dagar och vinna ändå.”

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om förlusten:

”Två enorma misstag av vår mittback som bjuder dem på tidiga mål så det var svårt att sen komma in i matchen. Vi försökte men tyvärr kunde vi inte vända. Gårda fick två gratis-mål och var inte dumma att släppa denna chansen. Hoppas att de lyckas med resten av säsongen. De har ett gäng skolade spelare som har fotboll i sig. Med 2-3 äldre spelare som har erfarenhet kan de utan problem spela högre upp.”

Gårda har alltså för tillfället greppet om kvalplatsen, en poäng före Jonsered när båda lagen har sex matcher kvar. Semberija har svarat för en stabil säsong och ligger just nu femma och kommer väl troligtvis att sluta däromkring när säsongen är slut.

 

Mölnlycke-Sjövalla har tappat kontakten med täten i 4B och har inte så mycket att spela om men gårdagens motståndare IF Mölndal har desto mer då laget ligger pyrt till i botten av tabellen. Hemmalaget Mölnlycke-Sjövalla hade med sig en 1-0 ledning in i paus efter Jonathan Mattias Vinberg tidiga mål men direkt i andra kom kvitteringen, signerad Shadrick Mayembe. Matchen bjöd inte på några fler mål och det sved självklart mest för Mölndal som verkligen var i behov av en trea.

En av Mölnlycke-Sjövallas tränare, Robert Kálmán, sa så här om matchen:

”Mölndal är ett lag vi haft svårt med de sista två åren och det är underligt att de inte tagit fler poäng i serien. De spelar snabb och teknisk fotboll, kanske lite naivt ibland men offensivt är de duktiga. I våras hade vi flyt och fick med oss en pinne. Idag var det jämnare och domarn borde blåst straff när vi leder med 1-0 och deras mittback halkar och helt oavsiktligt får bollen på händerna. I mina ögon spelar detta absolut ingen roll, då han stannar upp bollbanan. Hur som helst en småtrevlig match där Mölndal har bollen mer och en del chanser och vi har bra perioder under matchen där en del bra chanser skapas. Måste även gratulera Östersund en kväll som denna och lyfta på hatten . Det som skapats där uppe skojar man inte bort !”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson hade följande analys av tillställningen:

”Surt, som vanligt nästan hela sista tiden men vi biter ihop och kör på. Vi är det bollförande laget matchen igenom, bra fart och bra rörelse. Mölnlycke gör 1-0 efter tio minuter efter en hörna som går ut till deras spelare som drar till på volley och smack. Vi fortsätter vårt spel och håller i. 1-1 tidigt i andra och jag tycker nog att i slutändan att vi ligger närmast tre poäng. Mölnlycke spelar sitt spel med långa bollar och är starka på fasta situationer. Men dock poäng två matcher på raken tar vi med oss som positivt.”

Mölnlycke-Sjövalla är femma i en poängmässigt väldigt tät mittenregion av serien. Mölndal är fortfarande över strecket som tia men både Erikberg och Ytterby är bara en trepoängare från att kliva förbi och har dessutom i skrivande stund en match tillgodo på Mölndal.

 

Fjolårets segrare i 6A, Öjersjö IF, hade en riktgt tung debut-vår i 5A med bara en seger på de elva första matcherna och ett sommaruppehåll som jumbo. Igår spelade ÖIF sin första match efter omstarten och det blev seger direkt när Romelanda besegrades med 4-1Jamie Bengtsson Parker och Anders Hoffman såg till att Öjersjö ledde med 2-0 i paus. I den andra fick RUF lite kontakt när Max Harris reducerade med kvarten kvar. Patrik Salomonssons två mål i slutet säkrade dock tre superviktiga poäng till ÖIF!

Segern gör iallafall att ÖIF:s läge helt plötsligt inte ser lika katastrofalt ut längre. I och med GAIK:s bortfall är det bara ett lag som får lämna 5A och ÖIF är fortfarande det laget. Det ska dock påpekas att ÖIF i nuläget har fyra poäng upp till Älvängen och 6-7 poäng till ett gäng med lag på den nedre halvan. ÖIF har dessutom två matcher tillgodo på just Älvängen och en match på några av de andra lagen de jagar. Känslan är att många av mittenlagen slappnat av lite och tänkt att Öjersjö kommer ryka ganska klart efter den dåliga hösten. Hittar Öjersjö lite form nu så kommer det dock att bli en riktigt svettig höst i botten av 5A! Ser vi till ÖIF:s återstående spelschema så har de det ganska tufft men en nyckelmatch redan i nästa omgång mot just Älvängen och avslutar dessutom säsongen med ett möte med IK Zenith. Ett lag som möjligen också kan bli indragna i kampen om att undvika nedflyttning.

 

I 6A fortsätter Tollered att drömma om att äntligen återvända till division 5. Segern med 6-1 mot Croatia gör att TIF fortfarande toppar tabellen. TIF hade med sig 2-0 ut i den andra halveken och ett par mål runt timmen spelad säkrade trepoängaren och Croatias reducering kom i matchens sista minut. Jesper Jansson blev tremålsskytt för hemmalaget.

TIF:s Anders ”Lillis” Danielsson sa så här om segern:

”Nja, det man kommer komma ihåg från denna match är en Croatia-spelare som tappar det fullständigt efter att ha tjatat sig till rött kort men egentligen är det roligare att minnas Jesper ”Tap-in” Janssons hattrick och att målvakt + fyrbackslinje är ca 175 år.”

Croatias spelande tränare Vllaznim Ibishi sa så här om förlusten:

”Finns inte så mycket att säga, vi gör vår sämsta match för i år. Tollered springer mycket och gör det bra. Vi får bita ihop och ladda inför den viktiga matchen mot Real Maskin nästa vecka.”

TIF leder alltså 6A, i nuläget en poäng före överraskningslaget Bergsjön SK, men då har även TIF en match mindre spelad. Croatia är sjua.

 

Bergsjön SK fortsätter att övertyga i 6A och igår blev det seger mot konkurrenten Sveakurd FC med 1-0. Målet kom redan i den 17:e matchminuten och nickades i mål av Abdi Shakuur Abdulle Ali.

Sveakurds kapten Behar Tahiri sa så här om förlusten:

”Som väntat blev det en tuff match för oss på grund av ett flertal faktorer. Innan matchen bestämde vi oss för att ligga lågt för att således orka i 90 minuter. Bergsjön pressade högt från minut ett vilket ställde till det för oss då vi inte lyckades etablera något spel. Trots detta lyckas vi skapa två jättelägen genom kontringar. Men båda gångerna misslyckas vi att måla. Sedan, från ingenstans, kommer ett inlägg och en Bergsjönspelare når högst. Men ingen vidare nick och bollen skulle bara tas in av målvakten för att starta nästa anfall. Men istället letar sig bollen in i mål mellan benen på målvakten. Sedan så skapas det chanser från båda lagen, bland annat har vi en nick i stolpen. Just denna sekvensen speglar matchen. Vi har en fin nick som går stolpe ut medan Bergsjöns nick knappt når målet men ändå lyckas bollen ta sig över mållinjen. Vi lyckas med konststycket att dra på oss ytterligare ett rött kort i en match och fick således spela med en man mindre sista fjärdedelen av matchen.”

Bergsjön är tvåa i tabellen, en poäng bakom ledande Tollereds IF. Just dessa två lag möts i en ren seriefinal nästa omgång!

Sveakurd har ju lurat bakom den absoluta toppen med några matcher mindre spelade hela tiden. Nu tappade man lite av det initiativet men är fortfarande med bra, iallafall matematiskt om laget vinner sina hängmatcher. Riktig tuff uppgift nästa omgång när Bergums IF står för motståndet.

Det måste nämnas att 6A:s toppstrid verkligen håller på att utveckla sig till något extra. En hyfsad bit in på hösten är det fem lag som är inblandade och en sådan jämn toppstrid har inte serien haft på säkert tio år.

 

Bakom toppduon Sandarna och Hönö i 6C är det ganska tight om tredjeplatsen och igår tog Önnereds IK en fin prestigeseger mot FC Härlanda och klev därmed upp på tredjeplatsen förbi just Härlanda. 4-2 blev det till ÖIK efter en stark första halvleken som grundlade segern.

ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström sa så här om segern:

”En bra första halvek som dödar matchen lite. Vi forsätter att vara effektiva till skillnad från våren så 3-0 i paus är kanske lite i överkant. I andra höjer sig Härlanda och skapar lite tryck mot vårt mål. Men vi håller undan och vinner hyfsat rättvist med 4-2.”

Härlandas Jonatan Hellman, som dock inte var på plats själv, stämde av med sina besvikna lagkompisar och gav följande rapport:

”Tung match där Fångarna springer tungt på naturgräset vilket passar motståndarna betydligt bättre genom sitt betydligt rakare spel. Hela 0-3 i halvlek och inte skoj. Kul att ”Jeppebiceps” gör ett drömmål i andra, men vi kommer aldrig närmare än två mål upp. Blev tydligen jävligt mörkt på plan mot slutet av matchen, så förbundet borde ju få sig en känga i att använda Kviberg 25 över huvudtaget. Nu längtar vi alla tillbaka till Heden.”

ÖIK smet alltså förbi Härlanda och är ny trea. Härlanda fyra.

 

Tvåan i 6C, Hönö IS, har öppnat hösten starkt och hade inför mötet med nykomlingen Brämaregårdens FC två raka segrar och 7-0 i målskillnad efter sommar. Efter matchen var facit tre raka segrar och 18-1 i målskillnad!

Matchen slutade alltså med otroliga 11-1 till HIS och då ska det noteras att seriens skyttekung Carl Wiklander inte var med. Någon som dock var med var Erik Sennerstam som svarade för inte mindre än FEM mål och nu faktiskt skuggar Wiklander i skytteligatoppen.

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om storsegern:

”Återigen en väl genomförd match för oss där vi tryckte ner gasen direkt. 3-0 efter 15 minuter och matchen kändes stängd redan då. Vi fortsatte att mala på och i paus står det 5-0 efter tre mål av Erik Sennerstam. Det fortsatte i andra när målen trillade in allteftersom men tyvärr släppte vi in ett när vi blev passiva i vårt försvarssspel och de ställde om på ett fint sätt. Tyvärr blev det lite smolk i bägaren när deras spelare först fick två gula i samma situationen och något senare när vår forward Marcus Wiseman får en ful spark över knät och ger igen och får rött direkt av domaren. Det röda var dock solklart men synd att han inte såg hela situationen. Hursomhelst, skön seger och kul att se att våra mål kommer på flera olika sätt.”

Hönö har för tillfället samma poäng som ettan Sandarna men då har SBK två matcher tillgodo. HIS får helt enkelt köra på och hoppas att SBK tappar några poäng här och där även om det inte verkar troligt. Lagen ska ju även mötas en gång till under hösten men även om Hönö skulle vinna där behöver ju Sandarna tappa poäng någon annanstans också.

BFC är nia och ska nog vara väldigt glada att lagen bakom också går väldigt svagt.

 

En match i 6D igår och där kunde Vardar besegra Hålta IK med 2-1 hemma på BackavallenNassim Ben Sassi (det står fel i matchrapporten) satte 1-0 till Vardarstraff redan efter tio minuter men Hålta kvitterade ganska omgående genom Robert Johansson. Segermålet kom i början av den andra halvleken genom Eric Oscar Nordeke.

Vardars tränare Labinot Aziraj sa så här om segern:

”Underbar uddamålsseger och väldigt skönt med revansch efter utklassningen i våras på Kareby Hed. Jag tror nog Hålta håller med om att vi äger första halvlek kraftigt medans Hålta lyfter sig och är hetare och tyngre i andra. Vi gör vår bästa insats hittills i år, speciellt första halvlek som jag är otroligt nöjd med. I andra visar vi hjärta sista 20 när Hålta trycker ner oss i jakt på kvittering. Man är nära flera gånger men för en gångs skull har vi flyt med oss. Otroligt stolt över mina spelare som står upp bra mot ett grymt Hålta. Passar på att även tacka Hålta som lag för en grym insats och bra sportsmanship under hela matchen. Nu suger vi på karamellen över helgen och siktar in oss mot en minst lika tuff uppgift mot Neutrala på torsdag!”

Håltas Jimmy Karlsson sa så här efter förlusten:

”Vardar öppnar matchen bäst och tar rättvist ledningen på straff. Vi kvittrar ganska snabbt efteråt tämligen ologiskt. Efter vårt kvitteringsmål blir det jämnare även om Vardar fortsätter ha ett visst övertag halvleken ut. Andra halvlek fortsätter som första avslutades och motståndarna återtar ledningen 20 minuter in i halvleken. Sista kvarten går vi ner på trebackslinje och spelar väldigt primitiv fotboll vilket ger oss ett ganska bra tryck. Tyvärr ger det inte utdelning i form av ett mål.Totalt sett speglar resultatet matchen och det är bara till att gratulera Labinot och Vardar till en rättvis seger.”

Hålta var lite av vårens överraskningslag i 6D och hade rejäl toppkänning inför omstarten. Laget är kvar som trea i tabellen men två förluster och en seger på de inledande tre höstmatcherna gör att laget släppt iväg toppduon Warta och FTU.

Vardar parkerar på en stabil sjätteplats.

 

I 7A fortsätter Västkurd BK att övertyga. 5-1 segern mot Elisedal var lagets fjärde raka efter sommaren och VBK har nu gjort ett ryck i tabelltoppen och frågan är om något annat lag orkar haka på? VBK hade 3-0 efter dryga kvarten och matchen var avgjord redan där.

VBK:s tränare Thomas Scott sa så här om segern:

”Vi är för dagen det bättre laget och följer vår spelplan matchen igenom. Vi har 3-0 inom första 15 och nivån var satt! Vi har hög press, stabilt mittfält och en riktigt bra backlinje så vi gör det inte lätt och kommer inte göra det lätt för våra motståndare på vår hemmaplan! Vi skall vara det lag som spelar enkelt och rullar boll och det tycker jag att vi gör riktigt bra idag! Tre sköna och viktiga poäng inkasserades och hela laget skall ha en eloge för sin insats i kväll!”

VBK har nu sju poäng ner till tvåan Nödinge SK. NSK har dock en match tillgodo.

Elisedal är nia.

 

I 7B så matchas Menisken IF hårt. I tisdags föll laget mot Skottfint och igår var det dags för match igen. Denna matchen slutade dock inte med förlust då MIF och motståndarna Slottsskogen/Godhem gjorde varsitt mål. Yoran Isaak gav SG ledningen i början av andra innan Jimmy Christensen kvitterade på straff för Menisken.

SG:s Oscar Lindmark Häggström sa så här om matchen:

”Vi börjar matchen bäst och tar initiativet. Vi rullar bollen hyfsat inom laget utan att skapa direkta farligheter. Vår känsla är att vi kontrollerar matchen i första halvlek och skapar mot slutet en del chanser utan att göra mål. I andra halvlek börjar Menisken bäst och har mer boll och skapar några halvchanser samt något enstaka farligt läge. Det är ändå vi som gör 1-0. Menisken kvitterar på en straff och resten av matchen böljar fram och tillbaka med chanser åt båda lagen. Givetvis är vi mycket besvikna på att vi inte vinner matchen.”

MIF:s Mathias Kitsch sa så här om matchen:

”Ett vingklippt menisken utan avbytarbänk för dagen. Naturgräs av bästa märke. Två lag som efter förmåga ömsom stångas ömsom rullar boll i en andefattig första halvlek som rättvist slutar mållöst. I andra halvlek spelar inget av lagen champagne. Lyfts från målområde till målområde, ibland dimper den ner för målchans. De gör 1-0, minns inte hur. Wickins drar en/två gubbar, brakar ihop i straffområdet till synes utan kroppskontakt – vill ha gult – får straff, 1-1. Stundtals missnöje med domaren som brukligt. Forza naturgräs.”

Menisken är åtta och SG sjua men då har SG ändå tio poäng tillgodo!

 

/Rasta