SK Argo jagade sin tredje raka seger i 6C efter sommaruppehållet men det var en lurig ö-match mot Vrångö IF som stod på schemat. Argo föll hemma på Gröna Vallen med 0-1 i vårmötet i en jämn match.

 

VRÅNGÖ IF – SK ARGO 3-4 (1-2)

0-1 Kristoffer Jonsson (Johan Skalin) (13)

0-2 Marcus Lindqvist (Kalle Pettersson) (27)

1-2 Olle Levin (32)

1-3 Simon Jalonen (Marcus Lindqvist) (46)

1-4 Magnus Andersson (49)

2-4 Carl Levin (81)

3-4 Omar Alkordi (83)

 

Många lag har problem att få ihop slagkraftiga trupper när det vankas bortamatch i skärgården men Argo hade fått ihop sin kanske starkaste trupp på hela säsongen och den så ut så här:

Robin

Barkebo-Maggan-Skärhamn-Sondell

Kalle P-Skalin-Rasta(C)-Gustav

Lindqvist-Koffe

Bänken:

Jalonen

Emilio

Ferm

Hultqvist

 

Startelvan såg faktiskt exakt likadan ut som i senaste matchen mot Härlanda (seger 3-2). Robin Staaf i kassen. Calle Barkebo till höger i försvaret och Mathias Sondell till vänster. Magnus ”Maggan” Andersson och Daniel ”Skärhamn” Samuelsson som mittlås. Gustav Dovstad spelade till vänster på mitten och Kalle Pettersson till höger, Johan Skalin och Fredrik ”Rasta” Airosto härjade centralt. På topp återfanns Marcus Lindqvist och Kristoffer ”Koffe” Jonsson. Den starka bänken bestod av Simon Jalonen, Emilo Suares Ardiles, Martin Ferm och Carl Hultqvist.

Gästande Argo fick en bra start på ett idylliskt Klingkärr. Argo var lite hetare, lite snabbare och även om det kanske inte bjöds på något tikitaka-lir så var det som sagt Argo som började bäst. Bollen vanns ofta ganska högt uppe och Marcus Lindqvist stressade och kämpade till sig hörnor, inkast och okontrollerade rensningar från en lite skärrad Vrångö-backlinje. De riktigt heta chanserna kanske saknades inledningsvis men bollen befann sig oftast på hemmalagets planhalva. En dryg kvart in i matchen kom dock ledningsmålet på en lite rörig situation. Efter en Argo-hörna blir Magnus Andersson liggande precis framför målet efter en duell men spelet går vidare. Argo skickar in bollen igen och Skalin kan nicka fram bollen till Koffe som kan skarva in bollen i mål förbi Tobias Julin i Vrångös kasse. Som sagt en lite märklig situation då många kanske väntade på ett avbrott för huvudskada.

Argo fortsatte att föra spelet och Vrångö stack mest upp lite sporadiskt men hade väl en halvchans när Robin Staaf i Argo-kassen tappar en boll efter hård uppvaktning men ingen signal kommer och bollen smiter utanför. 2-0 ligger lite i luften och Argo får en trippelchans efter ett tidigt inlägg från vänsterback Sondell. Julin kommer ut på bollen och halvboxar bollen i duell men ett gäng spelare. Den landar hos Rasta som försöker lägga den mot mål med sin näst bästa fot men det blir istället till en perfekt passning till Kalle P mitt i straffområdet. Skottet täcks dock och returen styr Julin till hörna!

2-0 skulle dock komma när Kalle P hittar fram med en boll till Lindqvist som trycker in bollen lågt.

 

I detta läget kändes det som Argo hade full kontroll på matchen men avslutningen på den första halvleken skulle tillhöra hemmalaget. Argo blev lite avvaktande och VIF tog tag i taktpinnen lite mer. Duktige Peter Nilsson kom med mer i spelet på mitten och många bollar kom på kanterna och laget fyllde på med folk i boxen när bollarna kom in. Reduceringen skulle också komma efter ett långt inlägg från Vrångös vänsterkant och Olle Levin dyker upp på bortre och kan i gröten av spelare nicka in bollen via Staaf in i mål.

VIF är helt klart bättre och hetare under sista kvarten i den första halvleken även om de riktigt heta chanserna inte skapas. Men det är massor av inlägg och några hörnor som skickas in i Argos straffområde. Argo sticker upp någon gång här och där och Gustav ”Mustov” Dovstad är nära med ett lurigt långskott som Julin får tippa till hörna.

2-1 till Argo i halvtid där gästerna var riktigt nöjda med inledningen men absolut inte med avslutningen.

Halvtidssnacket hos Argo gick ut på att starta den andra halvleken aggressivt och försöka ta tillbaka initiativet direkt. Det kan väl lugnt påstås att det också blev så. Efter lite fint rull på högerkanten mellan Kalle P och nyinbytte högerbacken Carl Hultqvist får Lindqvist en boll i djupet. Han trampar förbi sin kille och skickar in ett lågt inlägg och precis framför mål dyker en annan inbytt spelare upp, Simon Jalonen, och smeker in 3-1! Bara minuter senare vänder Lindqvist bort sin gubbe på mittplan och sätter full fart mot mål. Det slutar med att han blir fälld precis utanför straffområdet. Trots sin urusla frispark senast mot Härlanda (där bollen landade på parkeringen) så klev Magnus ”Maggan” Andersson fram igen, vilket skulle visa sig bli ett lyckat beslut. Maggan chippar bollen precis över muren och den smiter in precis nere vid stolproten och Argo har plötsligt en 4-1 ledning!

Det blir en lite konstig matchbild efter de tidiga målen då Vrångö tvingas flytta upp spelet och Argo får väldiga omställningslägen. Det blir dock lite väl offensivt ibland och många av lägena slarvas bort. Samtidigt skapar Vrångö inte särskilt mycket under denna period av matchen. Argo bör döda matchen helt och Jalonen har ett liknande läge som vid hans 3-1 mål och Lindqvist missar ett friläge, Maggan har en nick på en hörna och Koffe har någon halvchans. Även inbytte Emilio har en bra chans som Julin får sträcka ut på för att tippa till hörna.

Båda lagen tröttnar en hel del och matchen dör lite med en period med ganska få chanser. Argo faller tillbaka lite och även om Vrångö trycker upp lite så är Argo väl samlade och det känns mest som alla väntar på att matchen ska ta slut.

Det blir dock onödigt spännande på slutet. Med nio minuter kvar får Vrångö ett inkast i höjd med straffområdet och en misslyckad cykelspark från en VIF-spelare blir till en perfekt pass till Carl Levin som kan peta in en reducering. Bara minuter senare kommer även 3-4 när Vrångö hittar in med en långboll bakom Argos backlinje och även om Robin Staaf räddar första läget så hittar Omar Alkordi till slut in med bollen.

Sista sju minuterna blev inte oväntat svettiga men Argo håller ut och kan ta sin tredje raka seger. Sett över hela matchen är det inget snack men Vrångö säljer sig dyrt.

Bra laginsats och Argo har börjar hösten riktigt stabilt. Marcus Lindqvist var oerhört nyttig och gjorde sin bästa match i Argo-tröjan. Ett mål, en assist och det var han som blev fälld vid 4-1 målet. Dessutom oerhört jobbig att möta. Argo visar även styrka i sin bredd där hela bänken går in och bidrar. Jalonen gjorde mål direkt, Hultqvist var riktigt stabil som högerback, Emilio var med och skapade chanser och Ferm klev in och köttade och bjöd även på en underbar mottagning där bollen går rakt upp i luften och nästan försvinner bland molnen.

 

Fin start på hösten alltså och när poängen från den avbrutna Solväder-matchen trillar in så har Argo faktiskt häng på tredjeplatsen!

 

Det blev en trevlig dag i skärgården med många skratt både på vägen dit och vägen hem. Argos Mathias ”Gobbdell” Sondell levererade ordentligt utanför planen och berättade bland annat om när han lyckades parkera sin bil på två ställen! Han varnade även för fästingbett runt Klingkärr och risken för TBT! Bara tanken på att han OCH Daniel ”Citatmaskinen” Wedberg en gång i tiden spelade tillsammans i SG är sjuk…

 

/Rasta