Det börjar dra ihop sig i 4A och i helgen spelades omgång 17 klart med några intressant resultat:

 

FREDAG 25/8

Kode IF – FK Kozara 1-1

Mossens BK – Stenkullen GoIK 3-4

Floda BoIF – Lunden Överås BK 4-1

LÖRDAG 26/8

Partille IF FK – Jonsereds IF 3-5

Nol IK – Guldhedens IK 1-1

 

FK Kozara är på väg mot seriesegern i 4A med stora steg. Det är dock några luriga matcher kvar och en av dessa var bortamötet med fyran Kode IF. Det började inte heller bra för gästerna då Markus Anderberg satte 1-0 för hemmalaget i matchminut 1! Detta resultat stod sig tills det var en kvart kvar då Marcos Valenzuela Abello fick in kvitteringen efter en tilltrasslad situation i Kodes straffområde. Detta blev även slutresultatet.

Kozaras tränare Robin Andersson Malmros sa så här om matchen:

”Kode på bortaplan en sen sommarkväll var på förhand den tuffaste utmaningen på hela säsongen. Dels för att man möter ett hemmalag innehållandes tre offensiva spetsar i Haraldsson, Andeberg och Wallén som troligen hade kunnat dominera en division 2 match. Dels på grund av att man som bortalag från sta’n lätt hamnar i tidsnöd när matchstart är 18:30. Killarna samlades tidigt, kom iväg nästan direkt efter samling men det tog en timme och en kvart att ta sig till Kode i trafiken. För egen del orsakade ett försenat flyg och ovannämnd trafik att jag kom till planen två minuter innan avspark. Det var inte optimalt på något sätt och säg så här: det syntes första 20 minuterna. Förutom första halvlek borta mot Floda har jag aldrig sett en liknande kollaps av mitt lag. Första målet kom efter 30 sekunder. Bolltapp, omställning, en vacker individuell prestation och sen 1-0. Därefter avgörs matchen. Kode har 3-4 fantastiska lägen att döda matchen, men gör det inte. Vi var kvar i kön på motorvägen mentalt. Bolltapp, ängslighet, svag mentalitet och bedrövligt närkampsspel över hela banan. Därefter arbetar vi oss in i matchen. Halvtidsvilan innebär att vi kan korrigera ett par saker. Under andra halvlek hittar vi tillbaka till vårt snabba passningsspel och skapar ett par riktigt fina chanser för att kvittera. Vi vinner närkamper, är aggressiva och skapar en del fasta där vi är starka. Kode tröttnar och vi kan kvittera. Därefter är det två ganska trötta lag och jag var nöjd med en poäng med tanke på hur de första 20 minuterna såg ut. Som coach är jag stolt över hur mitt lag ändå klarar av att hämta sig och den vinnarmentalitet som vi har byggt upp under säsongen. Det är alltid många spelare som kliver fram när vi behöver det som lag och avbytare som kommer in och förändrar matcherna när det behövs. Tack vare det tar vi med oss en bra känsla mot Gårda nästa fredag.”

Kodes Rasmus Haraldsson hade följande att säga om matchen:

”Fantastiskt start på matchen där vi gör 1-0 efter knappa minuten spelad och därefter har bud på både två och tre baljor till innan klockan passerat tio minuter. Därefter vaknar Kozara lite och börjar arbeta sig in i matchen. 1-0 i halvlek är dock i underkant och med lite mer effektivitet hade vi kunnat stänga matchen i första halvlek. I andra så väljer Kozara att gå på en ny taktik med lite högre press på vår bollhållare. Resultatet blir att vi blir mindre bollförande och trycks ner längre mot vårt mål. 1-1 kommer i 75:e minuten efter en hörna och därefter så böljar det fram och tillbaka med chanser. Överlag så är det en poäng med mersmak från vår sida.”

Kozaras matchrapport hittas HÄR.

Kozara leder 4A med tio poäng före tvåan Jonsered med fem matcher kvar. Trean Gårda har dock en hängmatch och kan lägga sig nio poäng bakom Kozara med 15 poäng kvar att spela om. Just Kozara och Gårda möts i nästa omgång och visst skulle en Gårda-seger ge lite spänning men sett till spelschemat som Kozara har kvar efter det så ska det ändå inte vara några problem. Seger mot Gårda så är seriesegern definitivt klar. Dessutom har Gårda till exempel kvar en resa ut till Kode.

Kode är fyra och visst har laget en teoretisk chans att knipa kvalplatsen men då måste både Jonsered och Gårda tappa formen och det lär inte hända.

 

Jumbon Mossens BK fortsätter att förlora jämna matcher och har nu satt sig en situation som betyder att laget måste ta in nio poäng (och en massa målskillnad) med 15 poäng kvar att spela om. I fredags blev det 3-4 mot gästande Stenkullen hemma på Mossens IP. Stenkullen hade greppet med 3-1 i halvtid och MBK kom aldrig ifatt.

Mossens assisterande tränare Axel Bergström sa så här om förlusten:

”Vi börjar bra. Sätter tidigt 1-0 genom Sandquist. Sen ger vi bort stora delar av defensiven och de går till halvtid med 1-3. Sen gör de 1-4 direkt i andra. Vi kämpar oss tillbaka till 3-4 men lyckas inte knipa en poäng. Irrelevant egentligen. Om man gör tre mål ska man inte förlora en fotbollsmatch. Inte mycket mer att säga.”

Stenkullens Nicklas Westman hade följande analys av matchen:

”Det var en jämn fight. De fick en tidig ledning men vi kom igen och gjorde fyra sen gör de 2-4 och 3-4 på fasta. De slår långt i 90 minuter och gör det bra, tunga som satan med en bra Sandquist som hugger på allt. Men vi höll undan och åkte hem med tre välbehövliga poäng.”

Tungt för Mossen som behöver ett större mirakel för att hålla sig kvar. Laget har dessutom ett tufft spelschema kvar med bland annat Gårda och Kode och då räcker det inte även om laget vinner sin match mot formsvaga Partille IF FK som också är indragna i streckstriden. MBK får inse att det blir division 5 spel nästa säsong.

För Stenkullen var det en efterlängtad seger efter en ganska oinspirerad höst än så länge och laget är sexa.

 

I fredags tog även Floda BoIF en viktig seger i jakten på att säkra nytt kontrakt och det var på bekostnad av bottenlaget Lunden Överås BK. Floda kunde vinna hemma på Flodala med säkra 4-1 efter ett hattrick av Per Alexandersson.

Flodas tränare Jonas Torefalk sa så här om segern:

”Vår första halvlek, som kanske är den bästa för i år, lägger grunden till segern. Vi pratade på förhand om vikten av att få tempo i både boll och löpningar för att på så sätt tvinga Lunden att jobba i både sid- och djupled i sitt försvarsspel. Detta lyckades vi alldeles ypperligt med, i synnerhet i första halvlek och vår ledning kunde ha varit större än 2-0. I andra lyckas Lunden skapa lite tryck, främst genom fasta situationer, men vi har bra kontroll på händelserna och när vi gör 3-0 är matchen definitivt punkterad. Allt som allt en mycket väl genomförd match från vår sida. Jag har sagt det förut, vi har en högsta nivå som är riktigt hög och det visar vi verkligen denna afton.”

Lundens matchrapport hittas HÄR.

Floda är nu åtta med just åtta poäng ner till just Lunden under strecket med fem matcher kvar och det kommer räcka för Floda.

Lunden som sagt under strecket och det står mellan dem, Guldheden och Partille om vilka som får göra Mossen sällskap till femman. Nyckelmatch om två omgångar när Lunden möter just Guldheden.

 

I lördags tog topplaget Jonsereds IF tre poäng i en målrik match mot formsvaga Partille IF FK som nu inte vunnit i 4A sen slutet av maj.

Partille var dock med bra och i mitten av den andra halvleken stod det 3-3. JIF var dock starkare på slutet och Mattias Viggeborn satte 4-3 innan Robin Örtendal nickade in sitt tredje mål för dagen fram till slutresultatet 5-3!

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om förlusten:

”Vi spela ganska bra, vi hade i princip fyra juniorer på plan i 90 minuter, men tyckte vi spela perfekt utefter vår gameplan. Vi gjorde två riktigt fina fotbollsmål och förvaltade en straff. Tyvärr är skillnaden lite för stor, för Jonsered som var kliniska i sina avslut gjorde i princip mål på alla sina fem anfall. Christian Gustavsson var ”man of the match” men blev helt otippat utbytt direkt efter vår 3-3 kvittering.  I anfallet efter avgjorde Jonsered genom Mattias Viggeborn som förvaltade en retur på bästa sätt efter en spektakulär räddning av mig 🙄🙈😂.

I det stora hela var det en väldigt jämn match men Jonsered var det mer effektiva laget och vinner helt rättvist.”

Just 4-3 målskytten Mattias Viggeborn sa så här om segern:

”Det var en match där vi dominerar spelet fullständigt vilket även Partille vet och vill. De backar hem med hela laget och spelar smart med sina vindsnabba yttrar, samtidigt som vi vet om att de har duktiga yttrar men ändå inte stoppar dem, vilket är slarv/oskicklighet från våran sida. Men vi vinner helt rättvist med 5-3 efter fyra mål från Örtendahl och ett från mig. Nu ser vi fram emot en ny träningsvecka och ny match nästa helg mot Floda och ett otroligt spännande avslut av säsongen om andraplatsen.”

JIF ligger tvåa men trean Gårda är bara en poäng bakom med en match tillgodo. GBK har dock kvar att möta både ettan Kozara och fyran Kode.

Partille har nu alltså bara en poäng på sina åtta senaste matcher och är indragna rejält i bottenstriden.

 

Guldhedens IK är ett annat lag som kommer att få kämpa för att hänga kvar. I lördags spelade laget sin tredje raka 1-1 match och denna gången var det borta mot Nol IK. Det började dock bra då Nicholas Kakonge satte 1-0 för gästerna redan efter sju minuter! Ett resultat som stod sig till matchens sista minuter då Nols Kajin Talat nickade in kvitteringen.

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”Återigen en 1-1 match. Det gör inte att man hänger kvar i 4:an. Vi är bedrövliga första tio då Nol har en ribbnick. Sen äter vi oss in och gör ett klassmål med skott i krysset. Vi har mest chanser i första med boll på mållinjen och bör göra något till. I andra har vi några halvchanser sen med byten tappar vi och det är en jämn match. Nol kvitterar med tio kvar. Efter det har vi typ tio jättelägen och att vi inte vinner är helt otroligt dåligt av oss. Vinner vi inte denna så blir det tufft att hänga kvar.”

Nols Alen Grozdanic hade följande kommentar till bloggen:

”Vi börjar matchen väldigt piggt och bra. Skapar 4-5 chanser första 10-15 minuterna och träffar ribba men bollen ville inte i mål. Istället så får Guldheden en chans och så blir det mål. Sen så blir det en annan matchbild, vi jagar försöker men de försvarar sig väldigt bra. Även Guldheden har två hörnor som var väldigt nära på att gå in. I andra så gjorde vi allt vi kunde och lyckas kvittera till slut. Vi kommer aldrig upp i den nivån som vi brukar spela på och idag är 1-1 kanske ett rättvist resultat. Sen hade vi en domare som inte pratar med någon , rycker på axlar och gör miner och han var väldigt dålig idag måste jag säga.”

GIK:s matchreferat hittas HÄR.

Guldheden är för tillfället på rätt sida strecket och har dessutom en match tillgodo på de andra inblandade lagen. Formen är dock som sagt inte jättebra även om laget har tre raka oavgjorda matcher. Senaste vinsten kom nämligen den 19/5. GIK har dessutom ett riktigt tufft spelschema kvar med alla topp-tre lagen (Kozara, Jonsered och Gårda) men har även Lunden Överås och det lär bli en nyckelmatch.

Nol ligger på en stabil sjundeplats, tio poäng från streckstriden.

 

/Rasta