Kållered SK stormar mot serieseger i 4B men fortfarande öppet om både kvalplatsen uppåt och nedflyttning!

 

FREDAG 25/8

Ytterby IS – Kållered SK 0-2

Eriksbergs IF – Göteborgs FF 2-0

LÖRDAG 26/8

KF Velebit – Dalen/KFF 1-1

IF Väster – Öckerö IF 3-3

IFK Björkö – Mölnlycke IF 1-1

 

I fredags var på ettan Kållered SK och tvåan GFF igång i 4B och efter de resultaten kan vi konstatera att Kållered kommer att vinna 4B. Det såg ju självklart bra ut redan innan men då KSK vann och GFF föll så har nu Kållered hela elva poäng ner med fem matcher kvar!

KSK gjorde sitt jobb borta mot jumbon Ytterby även om det ”bara” blev 2-0. Max Elgeskog satte 1-0 ganska tidigt i matchen och strax efter paus kom 2-0 via ett självmål.

KSK:s Mattias de Wall sa så här om segern:

”Var en svårspelad match på deras naturgräs som de inte hade klippt sedan 1967. Hörde att det var taktiskt tydligen, men någon fördel var de ju inte. Så med tanke på planen gör vi ingen jättematch direkt. Mycket vilja och krig mer än finess. Ytterby kämpar på bra för sin överlevnad och vid något tillfälle hade de kunnat få lite vittring men matchen slutar 2-0 och var prov på mer men men. 2-0 och tre nya poäng så ” just mind the gap ”. Comeback för mig med efter fyra månaders frånvaro på grund av skada. Så det var extremt skönt!”

YIS Daniel Lohm sa så här till bloggen om förlusten:

”Vad ska man säga? Vi gör en bra match över 90 minuter. Har bra koll på deras långbollar, sätter hög press som de inte riktigt gillar och de få slå mycket långt från backlinjen. Vid deras 1-0 får deras kille ta emot boll i straffområdet, vi har 2-3 killar runt honom men blir alldeles för passiva och han kan komma till avslut. 2-0 gör de via ett skott/inlägg i straffområdet till vänster som tar på en spelare och går in. Detta speglar lite vår placering just nu då vi inte får något gratis utan allt som oftast är det stolpe ut. Det vi får ta med oss är jobbet vi gör i matchen över 90 minuter och inställningen på samtliga spelare. Vi kommer också till en hel del bra avslut men där avsluten inte stämmer vilket och visar att självförtroendet i avgörande situationer inte riktigt är med oss.” 

KSK leder alltså 4B med elva poäng och guldhattarna bör redan beställas. Ytterby är sist och har fyra poäng upp till Väster över strecket så det är inte helt kört men helt klart en besvärlig situation för laget som 2010 spelade i division 1. Nyckelmatcher mot just Väster och Eriksberg väntar.

 

Tvåan GFF föll alltså igen och får nu inrikta sig fullt ut med att försöka behålla kvalplatsen. Förra omgången blev det 0-3 hemma mot IFK Björkö och i fredags blev det 0-2 på andra sidan Göta Älv mot Eriksberg.

EIF:s Emil Berglind satte 1-0 precis innan paus och Johan Magnusson Otter gjorde 2-0 i mitten av den andra halvleken.

Målskytten Berglind sa så här om segern:

”Vi visste vad som stod på spel. Vi stod upp för varann, krigade och sprang och var det effektivare laget. GFF saknade inte heller chanser denna matchen, men Tobbe i målet var fantastisk. Själv förvaltade vi våra chanser och efter 2-0 kändes det klart.”

Eriksbergs matchreferat hittas HÄR.

Viktig seger för EIF som nu är nia, en poäng före IF Mölndal under strecket. GFF är fortfarande två men Dalen/KFF jagar bakom och är nu bara två poäng bakom.

 

Just Dalen/KFF hade alltså chansen att gå upp på samma poäng som tvåan GFF men det blev 1-1 borta mot Velebit. Magnus Högberg satte 1-1 för Dalen/KFF i början av den andra halvleken men kvitteringen från Velebit kom strax efter, målskytt Adam Reggiani.

Dalen/KFF:s matchrapport hittas HÄR.

Dalen jagar alltså GFF för att knipa kvalplatsen. I skrivande stund skiljer det två poäng till GFF:s fördel. Velebit hade som bekant en darrig start men har nu spelat upp sig till en sjundeplats.

 

I lördags var även IF Väster och Öckerö IF igång och det blev jämnt och målrikt på Önneredsplan.

Niklas Pettersson inledde målskyttet för Väster i inledningen av matchen men två snabba mål av gästerna målspruta Fernando Martins De Souza vände på matchen till ÖIF:s fördel. 2-1 till ÖIF stod sig till sista kvarten då hemmalaget både kvitterade (genom Mattias Högström) och även tog ledningen (genom Gabriel Cederborg). Väster reste sig dock och kvitterade genom Victor Nystedt med bara två minuter kvar.

Västers Rami Kurdali sa så här om matchen:

”Typisk höstmatch med mycket kamp och inget riktigt ordnat spel av något av lagen. Båda lagen gör i stort sett mål på de chanser man får. Väldigt synd dock att vi återigen tappar en ledning i slutet av matchen, vi har haft svårt att knyta ihop säcken i avgörande lägen, något vi måste vända på nu när det verkligen börjar dra ihop sig. Mycket viktig poäng för oss trots allt.”

Öckerös tränare Andreas Larsson hade följande att säga om matchen:

”En väldigt svängig match. Vi får sämsta tänkbara start där vi efter försvarsschabbel x 3 ger bort bollen nära eget mål och Väster kan ta ledningen efter bara 3-4 min. Vi kommer tillbaka och i mitten på halvleken vänder vi matchen med två mål på tre minuter och leder med 2-1 i paus. I andra halvlek har vi hyfsad koll på det och med dryga kvarten kvar har vi ett friläge som Västers målvakt räddar med händerna utanför straffområdet. Tyvärr väljer domaren av någon anledning inte ge rött utan gult kort till målvakten samt frispark en meter utanför straffområdet. Hade Väster blivit 10 man där tror jag dom hade fått det tufft, istället kan de inleda en forcering och trycka in både kvittering och ledningsmål med fem minuter kvar. Vi går ner på trebackslinje och i 88:e kvitterar vi. Matchen är sen helt ostrukturerad sista minuterna där båda lagen går för segern men matchen slutar oavgjord. Lite delade känslor efter matchen då det kändes som vi hade kontroll med kvarten kvar men samtidigt får man vara nöjd med poäng när man kvitterar i 88:e minuten.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR.

Bilder från matchen hittas HÄR hos Skärgårdsfotboll.se!

Väster är precis över strecket (en poäng före IF Mölndal) och även Öckerö kan inte riktigt känna sig säkra. ÖIF är åtta med fem poäng med till nedflyttning,

 

I lördags möttes även fyran Mölnlycke IF och femman IFK Björkö. Två lag som kan spela ganska avslappnat resten av säsongen. Mötet slutade iallafall 1-1 efter att gästernas Markus Landén inlett målskyttet på ön och Andreas Odersjö kvitterat med kvarten kvar.

MIF:s målskytt Landén sa så här om matchen:

”På förhand tuff match ute på öarna med många skador och tre avstängningar. Men vilken dag det blev, bra väder och som jag gillar mycket kamp. Två olika halvlekar där första tillhör MÖLNLYCKE och andra tillhör Björkö. I första halvlek borde vi utnyttjat spelövertaget och gjort mer än ett mål. För ovanlighetens skull fick undertecknad göra mål, men än otroligt var att det var med huvudet på hörna. 1-0 i halvtid med hopp om mer. Men i andra halvlek tar Björkö över och trycker på. Tillslut lyckas de välförtjänt kvittera till 1-1 på ett skott utanför strandområdet. Mycket kamp och rättvist med 1-1 efter 90 minuter ute på ön! Får ses som godkänt med avstängningar och skador!”

MIF är alltså fyra men kommer inte att kunna klättra högre i tabellen och Björkö är precis bakom som femma.

 

/Rasta