5A rullar vidare och plötsligt har Utbynäs SK närmat sig toppstriden igen!

Så här gick det i helgen:

 

FREDAG 25/8

Utbynäs SK – Älvängens IK 6-0

LÖRDAG 26/8 

FC Komarken – FC Bosona 2-2

Björndammens BK – Hisingen FC 2-1

 

Utbynäs SK fortsätter sina fina svit och i fredags tog laget sin tredje raka storseger efter omstarten och laget har nu 16-2 i målskillnad efter sommaruppehållet!

Älvängens IK hade inte mycket att säga till om på Lemmingvallen även om de var med hyfsat i inledningen. Emil Åstradsson satte dock 1-o till USK redan efter fem minuter men sen passade ÄIK på att bränna en straff i mitten av halvleken. Precis innan paus gjorde dock USK både 2-0 (Tom Berndtson) och 3-0 (Robert Hedelin) och då var matchen i stort sätt avgjord. Hedelin satte även två mål i den andra halvleken och svarade alltså för ett hattrick i 6-0 segern.

Just Hedelin sa så här om segern:

”Jag tycker inte vi spelar superbra i första men har ändå med oss 3-0 till paus konstigt nog. Vår målvakt räddar en straff vid 1-0 och där hade matchen kunnat ta en annan vändning. Sen spelar vi precis så bra som vi kan i andra, det i kombination med att motståndarna tappar lite motivation gör att det rinner iväg. Själv kändes det bra, alltid kul att göra mål. Att få avsluta med en lyckoträff i klykan från 25 meter skadar väl inte! Känslan är positiv nu men vi måste fortsätta göra jobbet. Tror lagen framför oss början känna flåset på allvar nu.”

I och med att både Komarken och United Africa vacklar lite så är Utbynäs faktiskt med på ett hörn i toppstriden igen. USK är just nu fyra poäng bakom ledande UAFC och tre poäng bakom tvåan Komarken (då har dock Komarken en match tillgodo). En intressant notering är att just FC Komarken och Utbynäs möts i sista omgången!

För Älvängen kan det bli en jobbig höst. Laget är just nu tia, fyra poäng före jumbon Öjersjö. ÖIF har dock hela tre matcher tillgodo och visade ju god form när de slog Romelanda med 4-1 senast.

 

FC Komarken tappade initiativet i toppen till United Africa när de föll mot FC Hisingen i förra omgången. Värsta konkurrenten United Africa bjöd dock tillbaka då de oväntat föll med hela 0-5 mot Angered MBIK i veckan!

Komarken hade således chansen att ta greppet om förstaplatsen igen men det blev ingen trepoängare utan bara en poäng i mötet med FC Bosona hemma på Kongevi. Det blev en händelserik match som bjöd på både missade straffarröda kort och en hel del mål. Elvedin Mujkanovic satte både 1-0 och 2-1 för Komarken men Bosona kom tillbaka båda gångerna.Eldar Razanica satte 1-1 precis innan paus och i mitten av den andra halvleken gjorde Isa Sacic 2-2, som också blev slutresultatet.

Komarkens Shvan Kamal sa så här om matchen:

”Vi tappar mycket boll i omställningarna. Det här laget ska inte ens kunna göra mål mot oss men vi missar massa lägen med så vi får skylla oss själva men vi får koncentrera oss på nästa match.”

Bosonas tränare Sean Grebovic hade följande kommentar till bloggen:

”Mycket nöjd med matchen! Vi kom med två avbytare (jag och en veteran till). Vi hade en idé och fullföljde den exemplariskt.”

Komarken har trots poängförlusten seriesegern i egna händer. Laget är en pinne bakom United Africa men har då en match mindre spelad. I nästa omgång möts dock just Komarken och United Africa i en ren seriefinal!

Bosona är fyra.

 

Björndammens BK var ett av de sista lagen att köra igång efter uppehållet och laget inledde höstsäsongen med en trepoängare hemma på Furulund.

Det var dock gästerna FC Hisingen som ledde med 1-0 en bra bit in i den andra halvleken efter ett mål av Allan Amin från den första halvleken. Navid Parsa kvitterade dock och i 89:e minuten dök ingen mindre än Christer ”Flis” Petersson upp och satte segermålet för BBK!

Matchhjälten Petersson sa så här om segern:

”Riktigt go vinst idag. Vi gör inte den bästa matchen idag men så som spelet blir så passar det mig perfekt. Långa bollar i höjd och i djupled. Bägge lagen gick för tre poäng och det märktes sista 30 minuterna. Det var en riktigt sluggermatch (fram och tillbaka). Någon minut innan mitt mål så räddade Anders ett friläge (han läste sönder honom 😉 . Gött att börja sommaren med en vinst. Hoppas det ger oss lite mer luft under vingarna!” 

Hisingens Paolo Rossi sa så här om förlusten:

”Första halvleken tycker jag vi leder välförtjänt. Har full koll på händelserna även om de inte precis är någon chanskavalkad. Andra halvlek däremot försvinner all struktur för bägge lagen känns de som och de gick över till total Hawaii- fotboll. Bägge lagen hade lika gärna kunnat vinna, men de avgör med matchens sista spark och det är bara att gratulera Björndammen. Måste också tillägga domaren- totalt klockren. Seriens bästa, lätt.”

BBK är nu sexa och Hisingen åtta.

 

/Rasta