5B rullar vidare och så här gick det i helgen:

 

FREDAG 25/8

Hällesåker IF – FC Fiskebäck 3-5

Härryda IF – Kungsladugårds BK 1-1

LÖRDAG 26/8

Balltorps FF – Styrsö BK 3-3

Masthuggets BK – FC Linné 0-1

 

FC Fiskbäck håller sig inom räckhåll för toppen och laget slog jumbon Hällesåker med 5-3 på bortaplan i fredags. Bloggens Dalla (tillika tränare för FCF) gav sin syn på matchen HÄR om någon missat det. Johan Gunnarsson gjorde HIF:a alla tre mål (till ingen nytta alltså) och Robin Axell blev tvåmålsskytt för Fiskebäck.

FCF är fyra, fem poäng bakom ledande Finlandia. Hällesåker sist med fyra poäng upp till säker mark.

 

I fredags spelade även de båda nykomlingarna Härryda och Kungsladugård 1-1. Båda målen kom mitt i matchen då Jens Hulterström först satte 1-0 för KBK innan HIF:s David Johansson kvitterade fem minuter senare.

KBK:s kapten Martin Vallin sa så här om matchen:

”En match där vi är väldigt nöjda med en poäng. Vi visste att det skulle bli tufft med tanke på mycket bortfall i truppen men inställningen var fantastisk från varenda spelare. Härryda har en tydlig spelidé och ett par tunga pjäser blandat med ett par snabba. Bra kombo. Vi tar poängen och fokuserar på nästa match hemma mot Balltorp.”

Båda nykomlingarna har gjort det bra även om KBK har ställt till det lite och skulle behöva några segrar till för att kunna slappna av helt. Laget är i nuläget bara tre poäng från Hovås Billdal under strecket. Härryda är lite längre upp i tabellen som sexa.

 

Balltorp och Styrsö var inblandade i en spännande och målrik match i lördags som till slut slutade 3-3! Efter 49 minuter såg det ut att bli en säker Styrsö-seger då laget ledde med 3-0 efter tre Mattias-mål. Två av Johansson och ett av Janicijevic. BFF svarade dock för en riktigt fin vändning och med åtta minuter kvar satte Jetmir Kurti 3-3 och Balltorps osannolika upphämtning var ett faktum!

BFF:s Bawan Mohideen sa så här om matchen:

”Vi gör en bra prestation denna match och skapar en del framåt och släpper inte till så värst mycket bakåt. Ändå står det 0-3 efter 50 minuter, Styrsö väldigt effektiva framåt. Men vi hade en fantastisk inställning och vilja i hela andra halvlek och med tanke på matchbilden kändes det ändå som att det långt där inne fanns ett hopp i samtliga gubbar. När vi i det läget då fick in första reduceringen så visste vi att möjligheten fanns. Vi fortsatte att tro på det och mycket riktigt var 3-3 ett faktum efter en kvittering av Kurti. Niclas Sandell var nära att ha det sista ordet efter att han hade en nick i ribban med bara någon minut kvar. En stark vändning som vi verkligen tar med oss inför resten av säsongen.”

Styrsös Mattias Janicijevic sa så här om matchen:

”Vi hade två tunga avbräck i Arvid och Våfflan inför matchen. Das kände sig krasslig och fick därför ställa sig i mål. Vi började bra, vi låg helt rätt och lät Balltorp rulla boll i backlinjen, längre än så kom de inte. Efter en stund fick jag en boll på djupet och kunde från en svår vinkel dunka upp den i krysset på halvvolley. En stund senare vinner Johansson ett motlägg mot Balltorps sista gubbe vid mittlinjen, han löper ensam fram till målet och efter en väldigt lång touch glidtacklar han in bollen förbi målvakten. Där har vi 2-0 och det känns väldigt bra inför andra halvlek. Tidigt i andra slår jag en hörna på första där Balder skjuter in den på mål, och på målvaktens retur kan Johansson rensa in den till 3-0. Det känns ju verkligen som att vi har våra tre poäng hemma där, och så ska det ju absolut vara, men vi bränner många lägen och blir alldeles för bekväma, precis som mot KBK. På en nick gör de 1-3, då är det ingen fara. På straff gör de däremot 2-3, då blir vi lite nerviga och vinner inte så mycket. Jag tror att det är på en hörna Balltorp gör 3-3, bollen dimper ner i straffområdet och bollen skjuts in under Das. Det känns ju helt klart som en förlust, man ska ju inte kunna tappa 3-0 till 3-3. Men vi blir för bekväma, sen tror jag nog att det hade gått lite annorlunda om vi hade haft Arvid och Våfflan. Men vad ska man säga, vi har inga andra att skylla än oss själva.”

Styrsö är med bra i toppen ändå även om poängförlusten kan bli dyrbar i slutändan. Laget är trea, fyra poäng bakom Finlandia. Balltorp återfinns på en femteplats.

 

I botten av tabellen har verkligen FC Linné vaknat till. Laget avslutade vårsäsongen med en seger och har inlett hösten med två raka segrar! Senast blev det 1-0 borta mot Masthuggets BKRobert Lundström blev matchhjälte när han gjorde matchens enda mål i den andra halvleken.

Linnés Jesper Strand sa så här om den viktiga segern:

”Ganska jämn tillställning, vi förde spelet lite mer. Men hade svårt att skapa farliga målchanser. Masthugget lägger bra bollar från kant till kant, men lyckas inte riktigt skapa något direkt farligt. Vi gör 1-0 i andra halvlek, när vi bryter bollen högt och spelar fram Robert Lundström som rullar in bollen i mål. Sedan är det ett ställningskrig och vi försöker stänga matchen och lyckas för en gång skull med detta. Ytterligare tre viktiga poäng och det känns riktigt gott att vara på rätt sida strecket!” 

Huggets tränare Fredrik Magnusson hade följande analys av förlusten:

”En jämn match som blir lite som ett ställningskrig. Där båda lagen försöker ligga rätt i positionerna. Vi har stundtals bra spel så även Linné. Men båda lagen kommer till väldigt lite mål chanser . 1-0 till Linné kommer genom ett misstag på mitten av oss som de ställer om på och gör det bra. 0-0 hade nog varit rättvist. Känns som om Linné får ihop rätt lag det sista så kommer poängen rulla in.”

Masthuggets matchrapport hittas HÄR.

Linné är nu över strecket och är tia medan MBK är sjua, men det skiljer dock vara fyra poäng mellan lagen.

 

/Rasta