Den otroligt jämna toppstriden och den tighta bottenstriden går vidare i 6A!

Så här gick det i helgen:

 

FREDAG 25/8

Partille IF SC – Real Maskin BK 1-1

Bergums IF – Pushers BK 8-0

Bergsjö IF – Lekstorps IF 4-2

LÖRDAG 26/8

Gamlestaden FF – Götaholm B K 2-0

 

Både Partille och Real Maskin fightas i botten och när lagen möttes i fredags blev det 1-1Jonathan Karlsson satte en straff för Real med bara fem minuter kvar men Partille hann med att kvittera, till råga på allt på ett självmål i 90:e!

Reals målvakt Mattias Kitterfeldt sa så här om matchen:

”Detta var tungt! En av de konstigaste matcher jag lirat. Ett decimerat Partille som bara kom till matchen för att inte förlora den och vi har kommandot hela matchen utan att egentligen vara jättefarliga. Vi får en hårt dömd utvisning efter 50 min och då tänder vi till genom att börja springa och Partille går mer och mer på knäna och vi börjar skapa chans efter chans (dock ingen superchans). Till slut rinner Ahmed igenom och blir nerdragen och Jonte sätter straffen säkert. Sen gör vi det onödigt svårt för oss och på matchens sista spark får Partille en frispark de lyfter in och oturligt når en av våra gubbar högst men inte tillräckligt utan förlänger bara bollen ner i ena hörnet…direkt efter målet blåser domaren av. Riktigt tungt men vi kommer kriga på och redan på torsdag kan vi ta revansch på oss själva och det ska Croatia få känna på!”

I Partille återfinns numera de gamle Gårda-liraren Farid Runklint och sa så här om matchen:

”Real hade övertaget större delen av matchen, fick en man utvisad i början på andra dock. Varpå spelet jämnades ut. 0-1 på straff i 85-87 minuten. 1-1 på frispark matchens sista spark. Partille spelade hela matchen utan avbytare men kämpade tappert. Kul match med go stämning på plan!”

Reals matchrapport hittas HÄR.

Poängen gjorde iallafall att Partille lämnade över jumboplatsen till Götaholm och precis över strecket återfinns Real Maskin! När det gäller Real Maskin så får laget tillbaka Jacob Karlsson Casimiro från seriekollegan Bergums IF men tappar samtidigt Pascal Francesconi till ett annat 6A-lag, nämligen Pushers. Francesconi har dock inte spelat i år alls som bloggen fattat det.

 

I fredags befäste även Bergums IF sin position som topplag då de krossade stackars Pushers BK med hela 8-0! Comebackande Erik Lundahl satte inte mindre än FEM strutar!

Bergums Kalle Jarnebrink sa så här om segern:

”En trevlig tillställning mot ett Pushers som är tunga att möta men som kanske inte hade sin bästa dag idag.
Med en stark trupp och go känsla från förra veckans sena avgörande tog vi kommandot med en gång. Vi har tidigare haft problem med målskyttet men med vår nya formation 4-3-3 har vi fått mer tyng framåt och det blir väldigt tydligt i matchen.
Vi rullar boll och skapar mängder med chanser. Dödar matchen halvvägs in i första halvleken med stor hjälp av vårt comebackande nyförvärv Erik Lundahl som bjöd på hela 5 fullträffar idag. Bra ifrån alla i laget idag och vi ser fram emot en spännande höst där vi verkligen ska vara med och kriga om det.”

BIF är trea, bara en poäng bakom Tollered i topp. PBK är åtta.

 

I den sista fredagsmatchen befäste även Bergsjö IF sin topplacering när de slog Lekstorps IF hemma på Bergsjövallen med 4-2. BIF tog ledningen efter en dryg kvart genom Hadi Mahdi och släppte sen inte den ledningen.

BIF:s Victor Calming sa så här om segern:

”Helt okej insats av oss idag, vi har bollen större delen av matchen och skapar otroligt många klara målchanser men lyckas bara göra fyra mål ikväll. Riktigt kasst måste jag säga då vi borde gjort minst åtta denna matchen. Lekstorp gör ett mål på skott utanför straffområdet sen bjuder vi på ett självmål i slutet. Men tre poäng och vi hänger på i toppen!”

BIF är fyra, tre poäng efter Tollered. LIF är indragna i bottenstriden och är nia.

 

Lördagens enda match bjöd på ett Gamlestadsderby där iallafall ett av lagen var i stort behov av poäng. Götaholms säsong har varit en enda tung uppförsbacke och det blev inte bättre av att nykomlingen Gamlestaden FF var ofina nog att besegra Götaholm med 2-0.

GaFF:s Axel Karlténius blev derbyhjälte då han satte både 1-0 (i 14:e matchminuten) och 2-0 (i 78:e).

Gamlestadens Danny Höglund-Field sa så här om segern:

”Vi möter egentligen ett ganska klent Götaholm, ett Götaholm som jag aldrig sett tidigare under mina år i 6A. Vi försöker föra matchen samt pressa rätt högt och vi vinner ofta bollen tidigt på deras planhalva och på mittplan som är lite av vår spelidé, stå högt och vinna bollen högt! De har några omställningar med Fenan som är lite halv-heta men inget vi inte klarar av. Solklar GaFF-seger sett till bollinehav och målchanser. Jag hoppas Götaholm vaknar till liv och rycker upp sig.”

Götaholms Joel Akre sa så här om förlusten:

”Tungt att förlora när vi skapar tillräckligt med lägen för att kunna vinna matchen. Inget skönspel från något av lagen utan mest kamp och längre bollar. Vi krigar på och har fortfarande allt i egna händer och kommer göra allt för att ta tre poäng nästa helg.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Götaholm är nu nere på jumboplatsen. GaFF parkerar på en sjätteplats.

Båda lagen har dessutom lite ändringar i trupperna. Gamlestaden tappar duktigt Vincent Tuan till 5A-laget Angered MBIK. Götaholm däremot har fått tillbaka både Nemanja Savovic och Abdi Bashir! Savovic lämnade Götaholm för Croatia för några säsonger sedan och provade även spel med Lärje Angered i början av denna säsongen. Bashir tillhörde Croatia inför säsongen men oklart om han gjorde någon match under våren.

 

/Rasta