Bara två matcher i 6B i helgen och så här gick det:

 

FREDAG 25/8

FC Heden – Rambergets SK 8-1

LÖRDAG 26/8

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Göteborgs SIF 2-4

 

Topplaget FC Heden föll i förra omgången i seriefinalen mot Proletären FF men var snabbt tillbaka i vinnarspåret. Bottenlaget Rambergets SK fick lämna Överåsvallen med en svidande 1-8 förlust. Efter 2-0 i paus rann det iväg i den andra halvleken och RSK:s reducering blev matchens sista mål. Andreas Malm blev tremålsskytt för Heden.

FCH:s Robert Vöks sa så här om segern:

”Det var skönt att studsa tillbaka direkt efter förlusten mot PFF. Vi hade kontroll över matchen från första stund egentligen. 2-0 i halvtid och i 2:a rullar målen in. Ramberget ska ha en eloge för att de fortsätter kämpa matchen igenom. De har drabbats av många skador och hade dessutom tre återbud inför matchen. Bäst på planen var Andreas Malm tätt följd av vänsterbacken Viktor Torstensson. Vi saknade bland annat P.Reitz, Kim Nordström och Ove Lindmark men fick även tillbaka Per och Must till kvällens match. Tre poäng, trevlig stämning och bra domare. Inget att klaga på.”

RSK:s tränare Mikael Helier sa så här om matchen:

”Inget att säga om, Heden är ett spelskickligt lag som jag tycker är de bästa i serien. Vi hade inte en chans.”

Heden är en poäng bakom PFF i toppen med sju omgångar kvar. RSK är elva.

 

I lördags tog GSIF en 4-2 seger mot Syrianska/Arameiska och håller undan för Fässberg i kampen om tredjeplatsen. Ulrik Källblad Nordin inledde målskyttet för ”Studenterna” direkt i matchinledningen och innan paus blev det även 2-0. Aleksander Yildirim nätade två gånger för Syrianska/Arameiska i den andra halvleken men det hjälpte inte då även GSIF gjorde detta.

GSIF:s ena målskytt Ulrik Källblad Nordin sa så här om segern:

”Efter förra omgångens 1-0 seger mot City Göteborg gick vi in med stort självförtroende på Rambergets fina konstgräsplan till tonerna av 2-pac’s All eyez on me. Motståndet för dagen var Syrianska, ett spännande lag som kan vara bra men som vi alltid brukar vinna över. I stekande hetta inledde vi matchen med hög press som snabbt resulterade i ett ledningsmål. Syrianska slog långt på sin anfallare men han markerades väldigt bra bort av våra backar. Fem minuter innan halvtid utökade vi vår ledning efter ett fint mål där alla våra lagdelar var delaktiga. I andra halvlek blev Syrianska farligare och gjorde tidigt ett reduceringsmål. Matchen stod nu och vägde och det skapades farliga chanser åt båda håll. Men istället för att kvittera startade Syrianska en diskussionsklubb med domaren och då passade vi på att avgöra matchen genom att göra 3-1 och 4-1. Det kom sedan en 2-4 reducering men då var matchen redan avgjord och vi hade tankarna på Södra Liden, en ytterst trevlig pub med god öl till bra priser! Tre nya viktiga poäng och vi är fortfarande hack i häl topplagen.”

Syrianska/Arameiskas tvåmålsskytt Aleksander Yildirim sa så här om förlusten:

”Vi sov första 45 minuterna och gjorde typ inget rätt. Men vi kom in i andra med en helt nytt lag tror man, gjorde jättemycket bra men de räckte inte till poäng.”

GSIF är som sagt trea i tabellen och Syrianska/Arameiska är femma.

 

/Rasta