6C rullar vidare och Fröjdens FK såg till att serieledarna Sandarna BK tappade poäng för första gången denna säsongen!

Så här gick det i 6C i helgen:

 

LÖRDAG 26/8

Fröjdens FK – Sandarna BK 3-3

Solväders FC – Knippla IK 0-0

Vrångö IF – SK Argo 3-4

SÖNDAG 27/8

Gunnared KIF – AIF Göteborg 2-2

 

I lördags tappade alltså serieledarna Sandarna BK poäng för första gången i år i 6C men det kunde likaväl blivit noll poäng. När Fröjdens Magnus Svantesson fullbordade sitt hattrick i början av den andra halvleken betydde det nämligen 3-1 till Fröjden. SBK kom dock tillbaka och i mitten av den andra halvleken stod det 3-3 efter mål av Mikael Johansson (hans andra för dagen) och Johan Rhodin.

Fröjdens Simon Sävenek sa så här om matchen:

”Det känns tråkigt att inte vinna, men samtidigt skönt att inte förlora. I och med att vi leder med 3-1 och därmed tappar en tvåmålsledning, men samtidigt är Sandarna betydligt starkare i slutet så oavgjort känns ändå rimligt. Hela laget gör en riktig krigarmatch och vi visar bra inställning hela vägen. I första halvlek varvar vi långa bollar med ett fint kortpassningsspel och gör det väldigt bra. I andra mattas vi av och Sandarna sätter press på oss. 3-3 känns rimligt sett till hela matchen tycker jag. Kul match att spela. Perfekt väder och bra motståndare. Plus i laget till Mange som gör hattrick och också Tenenbaum som är en hjälte på planen idag. Plus till Sandarna som är en trevlig motståndare och domaren som gör en stabil match.”

SBK:s Hannes Palmberg sa så här till bloggen om matchen:

”Fröjden var bra, kanske bästa laget vi har mött i serien i år. Tycker det är konstigt att de ligger där de ligger. Vi kom inte riktigt upp i nivå första halvlek, en dålig Kviberg 25 bidrog också, men lika för båda lagen. En del felpass och dåliga/slarviga mottagningar blev det. Efter första halvlek står det 2-1 till Fröjden. Ganska tidigt i andra halvlek går de också upp till 3-1. Efter det ändrar vi matchplanen och tokpressar, flyttar upp och slår långt. Det kändes som att vi la i några extra växlar och vi spelar jävligt bra och skapar en bra chans i varje anfall. Tyvärr blir det ”bara” 3-3. Men personligen är jag väldigt imponerad och stolt över lagets prestation sista halvtimmen som visade på en karaktär vi inte har sett tidigare under säsongen. Tråkigt med poängtapp, såklart, men det är sista halvtimmen jag främst tar med mig från matchen.” 

SBK leder fortfarande serien men tvåan Hönö har nu lite kontakt och det skiljer i nuläget bara en poäng men då har SBK en match mindre spelad. Fröjden är sjua.

 

I lördags spelade också Solväders FC och Knippla IK 0-0 på Länsmansgårdens IP.

Knipplas Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Dagen innan match såg inte ljus ut då vi endast var 10 man. Men under matchdagen så trilla det in 3 gubbar varav en är Mr Knippla, Stanley Carlsson. Vi visste att Solväders skulle ha mycket mer spring i sina ben än vi, så matchplanen var att andas vid varje tillfälle som vi fick. Matchen startar och matchbilden blir som vi tänkt oss. Solväder har mest boll som går via deras duktige nr 21 som slog fina krossar bakom våran backlinje och vi satsar på att få boll till Robin där uppe som fördelade ut på kant eller höll i bollen. Matchen innehöll väldigt få rena målchanser och går väl inte till historien som en underhållande match att se på. Lite slarv här och där och inget vidare tempo. I andra halvlek kommer våran chans från ingenstans, Amir kommer ren mot mål och deras målvakt, som var riktigt bra, gör en vass reflexräddning. Sen några minuter får Solväder frispark som 21an stegar upp och smeker den precisssss utanför mål. Piuh… Det var nog de chanserna som var i matchen. Matchen slutar 0-0 och vi får vara nöjda med det resultatet och en hållen nolla i protokollet! Domaren var bra som höll en bra nivå och spelet flöt på efter hans pipa.”

Knippla är åtta och Solväder är fortfarande sist.

 

I lördags kunde även SK Argo lämna Vrångö med tre poäng i bagaget och den som missat den matchrapporten så hittas den HÄR.

 

Solväder knep alltså en poäng på lördagen och när de andra bottenkollegorna, Gunnared och AIF, ställdes mot varandra i söndags fick även de med sig varsin pinne. Båda lagen gjorde varsitt mål i båda halvlekarna och hade även varsin tvåmålsskytt. Armando Smedberg Dalence satte både 1-1 och 2-1 till sitt Gunnared. AIF:s Gustav Larsson ville inte vara sämre utan han gjorde 1-0 och kvitterade även till 2-2, som alltså också blev slutresultatet.

AIF:s Erik Entin sa så här om matchen:

”Skönt med en poäng såklart mot en bottenkonkurrent, även om vi givetvis hellre tagit med oss tre poäng så var det viktigaste att vi fick med oss något. Speciellt efter förra matchens sorti där vi släpper in ett mål på matchens absoluta sista spark som leder till en 1-0 förlust där jag tycker att vi borde fått med oss minst en poäng.”

AIF är fortfarande elva, en poäng före Solväder. Gunnared är tia.

 

/Rasta