Det drar ihop sig överallt nu. I serierna på all nivåerna. Och i sexorna är det inget undantag. Som vanligt är det tajt i sexorna. Och som vanligt gäller det att vinna serien för att ha en chans att avancera. Ibland blir det ju kval uppåt beroende på treorna. Jag skall försöka lösa informationen kring vad som gäller där i dagarna. Förbundet har inte ute samma information som de brukar ha, eller så hittar jag inte i år. Men känslan är att de inte ser lovande ut för kval för tvåorna i år men jag är inte säker.

6D

Två lag gör upp om det här. Nykomlingen och hårdsatsande FTU är en poäng före klassikern Warta IF. Här finns tabellen. Båda lagen har vunnit elva av sina femton spelade matcher men FTU har kryssat i tre av sina matcher medan Warta kryssat i två och därmed förlorat en match mer än FTU. Det som råkar vara avgörande i frågan är att Warta förlorat båda sina matcher mot just FTU så de har alltså inte chansen att ta en vinst i höst och därmed gå förbi utan får hoppas på andra lag.

FTU spelschema.

 • Hälsö(b)
 • Bosna(h)
 • Vardar(b)
 • Neutrala(h)
 • Bjurslätt(b)
 • Hålta(b)
 • Diseröd(h)

Wartas spelschema.

 • Hermansby(h)
 • Björkåsen(b)
 • Hålta(b)
 • Backatorp(h)
 • Hälsö(b)
 • Bosna(h)
 • Vardar(b)

Fetstil = Ett lag som både Warta och FTU har kvar att spela mot.

Kommentar: Som ni ser så har båda lagen kvar de tuffa bortamatcherna mot Hälsö och Hålta. Ingen fördel där för något av lagen. Men jag får nog säga att Wartas spelschema är lite lättare faktiskt. Vi skall ju veta att FTU tappade poäng mot Diseröd(kvar att möta), Bosna(kvar att möta), Neutrala(kvar att möta) och Hålta(kvar att möta). Så alla lagen som man tappat poäng mot skall de spela mot nu på slutet, Warta å sin sida möter Hälsö och Backatorp som de kryssade mot i våras utöver de två förlusterna mot FTU.

FTU har fyra gubbar som gjort fler än sju mål det tror jag kommer bli avgörande. Warta har en gubbe som gjort mer än sju mål. En viss skillnad på antal matchvinnare.

TIPS: FTU vinner serien knappt före Warta.

 

 

///Dalla