Full fart även i 6D i helgen. Fyra matcher och så här gick det:

 

FREDAG 25/8

Diseröd SK – IF Warta 0-2

LÖRDAG 26/8

FTU – Backatorp IF 6-3

Bjurslätts IF – Hälsö BK 2-4

SÖNDAG 27/8

Neutrala IF – Bosna IF 7-1

Hermansby IF – BK Björkåsen FLYTTAD

 

I fredags tog topplaget Warta ännu en seger när Diseröd besegrades på bortaplan med 2-0Noel Abraha satte 1-0 precis innan paus och i mitten av den andra halvleken kom även 2-0 (genom Sean Lucero).

Wartas Daniel Svensson sa så här om segern:

”En match där vi är bollförande lag i princip 90 minuter. Vi hade en riktigt stark trio på mittmitten som vann det mesta, och det var nog där matchen avgjordes. Känner inte att vi spelar ut våra fulla potential men spelet börjat komma igång mer och mer nu på hösten. Vi lyckas dock få igång ett ganska bra passningsspel och hade ordentligt med tålamod många gånger innan vi gjorde den avgörande passen. 0-2 känns som ett ganska rättvist resultat, vi kunde nog tryckt in ett eller två till men Diseröd hade sina chanser för det också. Det blev tre väldigt viktiga poäng i jakten på femman.”

DSK:s spelande tränare Eskil Nordenborg hade följande att säga om matchen:

”En match som vi på förhand visste skulle bli tuff. Vi lät Warta äga mycket boll och försökte lyfta upp mycket folk vid fasta situationer. Matchplanen fungerade galant fram till 44:e minuten då Warta har lite flyt och får in 1-0 precis innan paus. Ingen orättvist i det, bra lag förtjänar tur. Andra halvlek tvingas vi pressa högre upp och blir mer sårbara bakåt. Vilket Warta utnyttjar. Sätt över det stora hela gör vi en bra insats då vi visar stor karaktär. Warta vinner rättvist.” 

Wartas matchrapport hittas HÄR.

Warta är en pinne bakom ledande FTU.

Diseröd är tia i tabellen men har fortfarande lite poäng ner till Hermansby som är elva.

 

Warta vann sin match dagen innan behövde FTU svara på lördagen för att återta serieledningen. Det gjorde laget också även om en tillsynes bergsäker trepoängare mot Backatorp nästan tappades. FTU rivstartade och hade 3-0 efter en halvtimme och 4-1 i paus (efter bland annat ett hattrick av Saim Duman). Backatorp reducerade dock två gånger om i den andra halvleken (båda gångerna genom Achraf El Messaoudi). Med sju minuter kvar var det plötsligt match igen men FTU växlade upp och kunde vinna med 6-3 till slut efter två sena mål där det sista betydde Dumans fjärde för dagen.

FTU:s ordförande Oguz Acikgöz som coachade laget för dagen sa så här om segern:

”Vi gör en riktigt bra första halvlek och kanske borde ha gjort fler mål. Andra halvlek är Backatorp bättre och pressar oss tillbaks i en period samtidigt som vi blir trötta. Här märktes det att vi inte riktigt hade ork för 90 minuter. Vi fick göra två byten pga skada och det påverkade oss lite. De gör 4-2 och sen 4-3 och då vaknar vi och avslutar matchen fint med två mål. Vi är nöjda med insatsen med tanke på att det är vår första match efter uppehållet.”

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om förlusten:

”Vi är inte på tårna första halvlek och visar riktigt dålig inställning och vilja. Samtidigt som FTU gör det de är så bra på, hålla ett högt passningstempo och få tillslag på bollen. Efter 30 minuter har FTU en 3-0 ledning. Men vi lyckas göra ett mål och i halvtid står det 4-1. Vi i ledarstaben är inte nöjda med någonting i vårat spel och det får laget höra. Efter det så börjar man känna igen oss, vi kommer ut och vågar hålla i bollen. Vi gör både 4-2 och 4-3, har även många bra chanser till 4-4. Men så får FTU in 5-3 och matchen är punkterad. FTU är det bättre laget sett över hela matchen, men vi tar med oss en bra andra halvlek. Känslan var att FTU inte var i toppform och därför lite surt att vi inte kunde få med oss något poäng från denna matchen. Matchens höjdpunkt var våran målvakt Jocke som är 15 år och gjorde A-lagsdebut.”

FTU återtog alltså serieledningen och är en poäng före Warta. Backatorp är åtta.

 

Bjurslätts tunga säsong i 6D fortsätter och i lördags föll laget med 2-4 mot Hälsö BK. Bjurslätt hämtade dock upp ett 0-2 underläge i paus till 2-2 men HBK var starkare i slutet med två mål sista tio.

BIF är på nionde plats i tabellen och Hälsö har klättrat upp till en femteplats.

 

Bosna IF fortsätter att blanda i 6D. Hösten inleddes med en fin 2-1 seger mot Hålta och sedan 2-2 mot Vardar i förra omgången. I helgen föll dock laget igenom helt när det blev hela 1-7 mot Neutrala! Bosna var väl med hyfsat i den första halvleken även om NIF satte 3-1 precis innan paus. I andra rann det sedan iväg och slutade alltså med en storseger för NeutralaAbdikaafi Mahamud Diiriye blev matchens enda tvåmålsskytt.

Neutrala gar sett riktigt stabila ut efter uppehållet och segern var lagets fjärde på fem matcher och laget är nu fyra.

Bosna är sexa.

 

I söndags skulle det varit jumbofinal mellan Hermanby och Björkåsen. Björkåsen fick dock inte ihop lag som bloggen förstår det men Hermansby gick med på att försöka hitta ett nytt datum. En WO för Björkåsen hade nämligen betytt att laget fått lämna 6D i förtid.

 

/Rasta