Vi betar av helgens division 7 också och ser hur det gick:

 

LÖRDAG 26/8

7A:

Kurdistan SF – Fotö GoIF 5-5

Lövet/Johannebergs IF – Nödinge SK 1-2

SÖNDAG 27/8

7A:

Rödbo IF – Eritreanska IF Göteborg 1-2

Angered SK – Surte IS FK 1-2

7B:

Tynnered FC – BK Skottfint 2-1

Chalmers Studentkårs IS – Ösets BK 6-0

IF Positivum Göteborg – Hjuviks AIK 0-3

 

Fotö jagar toppen i 7A men det blev ”bara” 5-5 mot Kurdistan i en svängig match på Bläsebovallen. Fotö hade ledningen både med 1-0 och 2-1 men Kurdistan vände till 3-2 innan paus. I den andra halvleken var det Fotös tur att göra två raka mål och återta ledningen. 5-5 till slut alltså efter att Kurdistans Shorsh Sabir Bilal satt 5-5 målet i 89:e minuten. Bamo Asad Ali blev tremålsskytt för KSF och Michael Christensen och Daniel Bäck blev båda tvåmålsskyttar för Fotö.

Fotö är med i toppen och är trea, sju poäng bakom ledande Västkurd men med två matcher tillgodo. Kurdistan är femma.

 

Ett annat lag som jagar topplaceringar i 7A är Nödinge SK och de fick med sig tre poäng från Mossens IP där Lövet/Johanneberg besegrades med 2-1. Ermin Aganovic satte en straff fram till 1-0 för NSK precis innan paus och Hampus Johansson satte tvåan i mitten av den andra halvleken. Lövet fick kontakt via ett självmål men kom inte närmare.

NSK:s målskytt Aganovic sa så här om segern:

”Vi äger bollinnehavet och trycker ner de redan från första minuten, skapar många chanser men lyckas inte förvalta de, i slutet av första dribblar sig Muhammed förbi 3-4 spelare och blir fälld i straffområdet, vi får straff som vi gör 1-0 på, tidigt i andra gör vi även 2-0 via Emanuel, efter det gör vi ett självmål och trots att bollinnehavet var 90 – 10 till vår favör så konstigt nog var vi tvungna att försvara vår ledning i slutet av matchen. Vi lyckas reda ut det och nu blickar vi framåt mot nästa match.”

Lövets Henrik Larsson gav följande analys till bloggen:

”Inför match hade vi extremt stort manfall och ville flytta matchen då WO hägrade. Hårdsatsade Nödinge vägrade dock (gick dock med på att matchtiden flyttades fram fyra timmar) och fick därmed nöjet att spela mot flera Lövetlegendarer som inte alltid får så mycket speltid. Mycket lagkänsla som känns riktigt bra för oss. Matchen då, med tanke truppens kondition tvingades vi deffa hela matchen igenom och släppte till väldigt lite med tanke på hur lite träning det fanns i matchtruppen. Det krävdes en feldömd straff (filmning) och ett självmål för att Nödinge skulle kunna göra mål denna lördag. Vi skapade i princip ingenting heller och fick ett självmål till skänks av Nödinge. Stort steg framåt för oss defensivt och det finns mycket att bygga vidare på. I övrigt en eloge till Nödinges innermittfält. Trevlig killar med mycket boll i sig.”

Lövets matchrapport hittas HÄR.

NSK är tvåa i tabellen och får fortsätta jaga Västkurd i toppen. I skrivande stund är det fyra poäng som skiljer. Lövet/Johanneberg är åtta.

 

I söndags kunde Eritreanska lämna Rödbovallen med tre poäng efter att de besegrat hemmalaget med 2-1Afewerki Major satte segermålet med kvarten kvar.

Rödbo IF:s Markus Hasselblom sa så här om förlusten:

”Tung förlust igen. Men vi förlorar mot ett bättre lag. Inte så mycket att säga om. Men vi står upp och kämpar hela matchen, det tar vi med oss till nästa.”

Eritreanska är sexa och RIF är nia i 7A-tabellen.

 

Surte IS FK hade en del problem med jumbon Angered SK men kunde vinna med 2-1 till slut. Det såg ut att bli en stabil Surte-seger när laget ledde med 2-0 och dessutom var en man mer efter en ASK-utvisning. Med 20 kvar kom dock reduceringen från Angered och det blev lite nerv på slutet.

Surtes Jesper Garvetti sa så här om segern:

”Vi hade som vanligt 4-5 spelare borta till matchen. Och bättre blev det inte när våran notoriske målskytt Rade Radovic skadade sig på uppvärmningen och var tvungen att bryta. Men trots det började vi bra, vi hade många lägen men bollen ville sig inte in. Till slut efter mycket om och men kunde Mitch göra en fantastiskt cykelspark på en hörna i mål. Vi tog över mer och mer och några minuter senare fick de rött kort. Matchen var klar tänkte vi. Men de spelade upp sig och kom igen och fick till slut in 2-1 på slutet. De pressade på men lyckades aldrig hitta nät. Det var en grymt skön vinst och otroligt viktiga poäng i toppstriden för oss.”

Surte är fyra i tabellen med bra häng på lagen framför. ASK är fortfarande sist.

 

I 7B blev det oväntat jämnt när ettan Tynnered mötte jumbon BK Skottfint. Tynnered tog ledningen nästan direkt genom Azmar Jalali men Jonas Taube Johansson kvitterade för Skottfint och det var inte förrän med dryga kvarten kvar som serieledarna avgjorde (målskytt Mathias Ekberg).

Skottfints Daniel Åman sa så här om matchen:

”Tycker faktiskt Menisken, matchen innan, var bättre än det jag såg av Tynnered idag. Vi gör samtidigt en bedrövlig insats. Allt vi gjorde bra mot Menisken var som bortblåst i denna match. Bara och glömma snabbt. 0-1 kommer efter när vår målvakt skall dra iväg en hemåtpass när vi bjudit på en omställning och tekniskt misstag efter ett inkast. Rätt på hoppande rygg typ. 1-1 i andra och rättvist i en rätt chansfattig match. 1-2 efter att vi grovt missat i uppspelsfasen och bjuder på en omställning utan organisation hemåt. Chans till revansch redan på onsdag. Den här insatsen glömmer vi snabbt.”

Tynnered är i toppen men både tvåan Chalmers och trean Azalea har ett par matcher tillgodo. Skottfint sist i 7B-tabellen men har chans att klättra förbi Positivum vid vinst i nästa omgång.

 

Ösets BK var med bra under våren men har nu tappat lite kontakten med den övre halvan. I söndags blev det hela 0-6 mot ChalmersMarcus Berghamn Claesson satte själv matchens tre första mål inom loppet av 36 minuter och där var matchen avgjord. Berghamn Claesson hann även med ett fjärde mål i 6-0 segern.

ÖBK:s Blertim Zhuta sa så här om förlusten:

”Ingen målvakt och ca 6 startspelare borta så blir det så här tyvärr. Men skall sägas att vi bjuder på ett tidigt 1-0 mål och då blir det som det blir i dessa divisioner med gnäll och mycket man inte gör vanligtvis! Vi skapar ju en hel del chanser också så tycker inte 6-0 speglar matchen helt och hållet men såklart rättvis vinst av Chalmers…”

Chalmers är tvåa i tabellen, två poäng bakom Tynnered men två matcher tillgodo. Öset är nu sjua.

 

Hjuviks AIK tog en efterlängtad seger när bottenlaget Positivum besegrades med 3-0 på bortaplan. Hjuvik hade 2-0 i paus och Andréas Svensson satte trean i mitten av andra.

Hjuviks Oskar Rybo sa så här om segern:

”Efter två raka torsk så var vi äntligen tillbaka i vinnarspåret igen. Vi bestämde oss innan för att våga hålla i bollen och ha mer eget spel än tidigare matcher vilket gav resultat. Efter en jämn inledning tog vi över och ledde rättvist med 2-0 i paus. I andra halvlek tappar vi initiativet men har ändå ganska bra koll defensivt. När vi gör 3-0 så känns matchen avgjort. Om jag inte är fel ute så var detta vår första nolla vilket Thomas verkligen var värd efter en fin insats i målet.”

Hjuvik är fyra i tabellen och Positivum är näst sist.

 

/Rasta