Det drar ihop sig överallt nu. I serierna på all nivåerna. Och i sexorna är det inget undantag. Som vanligt är det tajt i sexorna. Och som vanligt gäller det att vinna serien för att ha en chans att avancera. Ibland blir det ju kval uppåt beroende på treorna. Jag skall försöka lösa informationen kring vad som gäller där i dagarna. Förbundet har inte ute samma information som de brukar ha, eller så hittar jag inte i år. Men känslan är att de inte ser lovande ut för kval för tvåorna i år men jag är inte säker.

6B

Känns som jag upprepar mig. Men här har vi ytterligare en sexa med bara två lag som är med i racet fortfarande. Det är anmärkningsvärt måste man ju påtala. Att de är så få lag som är tillräckligt bra i sexorna för toppstrid. I 6C t.ex. är det ju ändå 7-9 matcher kvar att spela och ändå är det bara två lag kvar. Men i och med att bara ett lag troligen går upp så har vi ju roliga matcher att se framemot hela hösten!

Men för att återvända till 6B?! Där har vi Proletären i förarsätet efter segern mot Heden i seriefinalen för åtta dagar sedan. Båda lagen har därefter spelat ytterligare en match var som de vunnit och de har sju matcher kvar att spela. Det är seriens i särklass två bästa lag som öst in mål framåt, Hedens plusmål(51) säger en hel del. Men ändå är det PFF som leder serien. Heden har förlorat båda matcherna mot PFF i år och det brukar bli kostsamt om man tampas med just det laget i toppen. Trösten för dem är ju att PFF tappat några onödiga poäng i andra matcher och att de kanske kan hända igen. Det är möjligen Fässberg och ”Studenterna” som kan störa de båda topplagen, i övrigt skall det vara tre poäng rakt över för båda lagen. Och tittar vi på spelschemat för de båda topplagen ser vi att de båda har matcher mot just Fässberg och ”Studenterna” kvar.

Proletärens spelschema.

 • S:t Jakob(h)
 • Ramberget(h)
 • Göteborgs SIF(b)
 • Solängen(h)
 • Fässberg(b)
 • Högaborg(h)
 • Landala(b)

Hedens spelschema.

 • Göteborgs SIF(b)
 • Solängen(h)
 • Fässberg(b)
 • Högaborg(h)
 • Landala(b)
 • Göteborgs City FF(h)
 • Syrianska/Arameiska(b)

Fetstil = Både Heden och PFF möter samma lag under resterande omgångar.

Kommentar: Som ni ser spelar lagen nästan mot precis samma motstånd. Men det spelar ingen större roll. Det som spelar roll är ju som nämnt innan. Fässberg och Göteborgs SIF. De är de enda lagen som jag tror kan störa de båda topplagen. PFF har ju gått på några minor mot de sämre lagen, men de ser jag inte hända nu när de skaffat sig detta läge i tabellen. Nånstans känns ändå Heden lite stabilare än PFF men serieledarna har mer enskild spets på sina spelare. Vilka vinner då? Otroligt svårt att sia om. Men landar ändå i Heden.

TIPS: Heden vinner serien.

 

 

///Dalla