Tredje raka segern gjorde att jag somnade gott igår kväll. Jättetrevligt. Nu vann vi visserligen mot Masthugget i våras men inför säsongen är Masthugget ett lag som vi haft väldigt svårt för. I våras spelade vi ju en av årets märkligaste matcher. Vi låg under med 2-0 efter tjugo minuter och Masthugget brände ett friläge. I 30:e matchminuten gjorde vi 1-2 och i paus ledde vi med 4-2 efter att ha varit helt överkörda första halvtimmen. Masthuggets omställningsspel brukar sänka oss. Och det var nära att de skedde i våras. Det hade vi med oss in i matchen igår.

Målsättningen var att ta hem försvarsspelet lite grann och snarare få chansen att ställa om på motståndet än tvärtom. Vi inledde med följande elva.

  • Thomas
  • Casper-Ullet-Putte
  • Jonte-Eckerman-Hansla-Jake-Marw
  • Rob-Arijan

Masthugget var lite hetare första 5-7 minuterna innan vi började hitta in i spelet. Och då tog vi över rejält. Vi hade väldigt bra rörelse på våra forwards liksom att Jake gav bra understöd. Backlinjen låg rätt hela tiden och gav egentligen aldrig Masthugget chansen att skapa något utöver distansskott som Thomas hade full koll på. Vi han skapa ett drömläge innan vi gjorde 1-0. En fin kombination av Jake, Rob och Arijan gav den sistnämnde öppen gata mot friläget men tyvärr gick avslutet precis över. Ett drömläge. Det tog dock bara några minuter efter den chansen innan Rob kunde göra 1-0. Och det var ett jättetrevligt mål där Arijan och Rob väggar sig fram och Rob prickskjuter in 1-0 från straffområdeslinjen. Då hade det gått tjugo minuter. En kort stund därefter. Kanske fem minuter får vi en straff efter att domaren blåst för en hands. Tyvärr drar Eckerman straffen över ribban. Masthugget sticker upp lite grann några gånger under denna del av halvleken men mer än så är det inte och det är egentligen inte farligt nån gång vad jag kan minnas. I 35:e gör vi också 2-0. En snabbt slagen men slarvig frispark vid halva plan slås rakt på Jake som snabbt lägger den på Arijan, han utmanar backlinjen och lägger den ut till Rob på vänsterkanten som rundar två försvarare och spelar in bollen längs med mållinjen där Jake trycker in 2-0. En mycket fin omställning. Jättefin.

Innan paus hinner vi också bränna vårt andra friläge. En helt frispelad Arijan är fri säkert i 35-40 meter efter en vacker passning av Hansla men målvakten kommer ut fint och gör en fin fotparad. Som så ofta när man inte kan döda en match. Så blir det mål åt fel håll. Vi gör egentligen ett misstag i första halvlek och det kostar oss ett mål när Masthugget tar sig ur vår ganska höga press och kan släppa en boll in på Love centralt som fint hittar Leandersson i djupled och han gör inget misstag utan rullar in 2-1 i 44:e.

Dubbla känslor i paus. Trots en riktigt bra första halvlek så hade vi bara 2-1 där 3-0 hade varit mer rättvist. Men vi manar på varandra at fortsätta försöka äga matchen. Vad händer? Första tio av andra är vi kanske inte helt överkörda men inte långt ifrån. Det skapas väl inte de där monsterlägena men det är oroligt och Masthugget som slängt in fysiskt tunga Sandström och Forsberg ger oss något annat att jobba med än det vi hade i första. Men efter att den stormen bedarrat lite och vi fått lugnat ner vårt egna spel lite så tröttnade Masthugget och vi fick allt större ytor. Visst blev det nervöst nån gång ibland när vi tappade boll och Masthugget hade många gubbar som hängde kvar att sätta bollarna på men backlinjen var lugna och trygga matchen igenom. Vi bytte in både Laggan, Hulten och nye Petter runt 60:e och det gav oss energi att försöka döda matchen.

3-1 kom också. En riktigt fin slagen frispark dök Eckerman upp på och skallade in 3-1. Då hade det väl gått 65:e eller något. Väldigt skönt. Rättvist och det kändes som om Masthugget inte riktigt skulle orka resa sig därmed. Masthugget slängde in Jonevret i matchen och hans inläggsfrispark från distans vållade lite problem innan vi fick bort bollen. Mer minns jag inte att Masthugget skapade på oss. Och med fem minuter kvar gjorde Eckerman också 4-1. Fint spel igen där Arijan hittade Hulten som snyggt skarvade fram Eckerman som placerade in bollen i målvaktens högra hörn.

Tredje raka segern gör att vi fortfarande lever i toppstriden. I en omgång till i alla fall. Kul!

Många var bra i FCF men Rob och Putte kvitterar ut bäst betyg. I Masthugget var Robin Nilsson bäst, gör sällan något dåligt med bollen.

 

 

///Dalla