Om topplagen i sexorna funderar över om en andraplats kan ge någonting så är det nästan ännu snurrigare i femman där det som händer i treorna verkligen påverkar utgången rejält. Jag har bett förbundet om en redogörelse exakt vad som händer och det skulle dyka upp snart på hemsidan. Man kan ju tycka att de borde gå att se hela säsongen men just i år har de tagit bort den sedvanliga tabellen från tävlingsbestämmelserna. Så jag vill inte spekulera i någonting som kan bli fel. Det som är klart är att seriesegraren avancerar och att det därefter kan bli kval eller uppflyttning för tvåorna. Ibland också för trean. Men det får vi ta senare.

5B

Även i 5B har vi slutstrid med hög spänningshalt. I nuläget är Finlandia i förarsätet men har kvar att möta bland annat tvåan, trean och fyran i tabellen. Just nu är det Finlandia och Donsö som har serien i egna händer. Men beroende på vad för resultat vi får med oss från seriefinalen på fredag så kan det öppna upp rejält.

Det har varit en riktigt jämn toppstrid mellan lagen i år. Förutom i några enskilda matcher(Finlandia-FCF 4-0, Donsö-Finlandia 5-0) har det varit väldigt jämna matcher även mellan topplagen. Och när vi då har flera av de toppmatcherna kvar så förstår ni att det blir spännande. Finlandia-Styrsö 1-1, Donsö-Finlandia 5-0, Finlandia-FCF 4-0. Donsö-FCF 2-0, Donsö-Finlandia 5-0 och Styrsö-Donsö 1-0. FCF-Styrsö 2-1, Donsö-FCF 2-0, Finlandia-FCF 4-0 och Styrsö-FCF 3-2. Styrsö-Donsö 1-0, FCF-Styrsö 2-1, Styrsö-Finlandia 1-1 och Styrsö-FCF 3-2.

Och nu är det bara återstår 5-6 matcher så har vi alla topplag mot varandra kvar. Förutom att FCF-Styrsö spelat klart mot varandra. Finlandia tar ju ett rejält grepp om serien vid seger på fredag mot Donsö. Då kommer man ha minst fyra poäng tillgodo på de övriga topplagen men har då samtidigt FCF och Styrsö kvar borta på sina sista fem matcher och när man nu tappat skyttekungen Keric pga skada blir det till att nån annan får stiga fram. Typ Richard Olsson som vart lysande hela året.

Donsö har en helt magisk form. 20-0 på sina senaste fyra matcher och offensiven med hemvändande Olle Backman, Albert Hansson, Simon Gustafson och Erik Kristensson för att nämna några är magisk och extremt snabb. Men vi skall inte glömma bort att Donsö bara släppt sexton mål där sju av dem släppts på två matcher mot Hällesåker.. Donsö är i ruggans form inför avslutningen. FCF har inlett hösten riktigt fint med tio poäng på fyra matcher och styrkan hos oss är väl att vi kan rotera ut rätt många spelare till varje match. Vi har på höstens första fyra matcher använt 25 spelare. En styrka och en svaghet.

Styrsö har snarare kontinuitet som sin styrka där man ofta spelar med samma gubbar gjort laget väldigt samspelt även om de hackat lite nu i början av hösten. Och hemmaplan. Där är man enormt starka. Sju segrar och 25-9 i mål. Det säger en del.

Resterande spelschema. 

Finlandia

 • Donsö(h)
 • Hovås/Billdal(b)
 • Härryda(h)
 • Linné(h)
 • FCF(b)
 • Styrsö(b)

Donsö 

 • Finlandia(b)
 • Linné(b)
 • FCF(b)
 • Styrsö(h)
 • Kungsladugård(b)
 • Balltorp(b)

Styrsö

 • Hällesåker(h)
 • Masthugget(b)
 • Näset(h)
 • Donsö(b)
 • Hovås/Billdal(h)
 • Finlandia(h)

FC Fiskebäck 

 • Näset(b)
 • Donsö(h)
 • Hovås/Billdal(b)
 • Finlandia(h)
 • Linné(b)

Kommentar: Ganska jämnt skägg får man säga här. Inget lag har ju ett superschema. Styrsö har bara två bortamatcher kvar. Å andra sidan så har de Finlandia hemma i sista omgången. FCF har Näset och Hovås/Billdal på gräs. Det har inte varit vårt underlag i år. Å andra sidan spelar vi hemma mot Donsö och Finlandia. Finlandia har ju seriefinalen mot Donsö hemma på fredag. Stor chans till seger där vilket troligtvis räcker till serieseger. Vi skall nog inte tro att lag som inte har något att spela för ger topplagen en match i sista omgången t.ex. Brukar inte fungera så.

Detta lär bli ett race. Och förutsättningarna kan ändras fullständigt på fredag efter seriefinalen. Men fram tills dess.

Chans till serieseger.

 • Finlandia 35%
 • Donsö 30%
 • Styrsö 20%
 • FCF 15%

Vilka jag tror tar det?

Donsö. Keric skada bör märkas av.

OBS!

Kan bli ett rejält race om andra och tredjeplatsen också.

 

///Dalla