Det drar ihop sig överallt nu. I serierna på all nivåerna. Och i sexorna är det inget undantag. Som vanligt är det tajt i sexorna. Och som vanligt gäller det att vinna serien för att ha en chans att avancera. Ibland blir det ju kval uppåt beroende på treorna. Jag skall försöka lösa informationen kring vad som gäller där i dagarna. Förbundet har inte ute samma information som de brukar ha, eller så hittar jag inte i år. Men känslan är att de inte ser lovande ut för kval för tvåorna i år men jag är inte säker.

6A

Kul med 6A. Där är det inte bara två lag som i de andra serierna som har chansen att vinna serien. Fem lag, serieledarna Tollered jagas av Bergsjö IF, Bergsjön SK, Bergum och Sveakurd. Det är upplagt för ett riktigt race. Dock haltar ju tabellen lite så just nu är Sveakurd långt efter men har tre matcher mindre spelade än några av de övriga topplagen.

Spelschema Tollered. 

 • Bergsjön SK(b)
 • Bergum(h)
 • Croatia(b)
 • Götaholm(b)
 • Lekstorp(h)
 • Partille(b)
 • Bergsjö IF(h)
 • Gamlestaden FF(h)

Spelschema Bergsjö SK

 • Tollered(h)
 • Croatia(b)
 • Real Maskin(b)
 • Bergum(h)
 • Götaholm(b)
 • Lekstorp(h)
 • Partille(b)

Spelschema Bergum

 • Sveakurd(h)
 • Tollered(b)
 • Croatia(h)
 • Bergsjö SK(b)
 • Real Maskin(b)
 • Götaholm(h)
 • Partille(b)

Spelschema Bergsjö IF

 • Partille(b)
 • Real Maskin(h)
 • Sveakurd(b)
 • Gamlestaden FF(h)
 • Pushers(b)
 • Sveakurd(h)
 • Tollered(b)
 • Croatia(h)

Spelschema Sveakurd

 • Lekstorp(h)
 • Partille(b)
 • Bergsjö IF(h)
 • Bergum(b)
 • Götaholm(b)
 • Lekstorp(b)
 • Partille(h)
 • Bergsjö IF(b)
 • Gamlestaden(h)
 • Pushers(b)

Kommentar: Fem lag. Här har vi fem lag. Som fortfarande är med i racet. Samtidigt så ser vi att Sveakurd har ju hela tio matcher kvar och då är det inte jättekonstigt att många fortfarande lever i toppstriden. Och kanske är det tidigt att redan nu avgöra detta i text. Men det är ju roligare att göra det. Topplagen här skall ju slå de lagen som inte är inräknade i kvintetten så det lär bli helt avgörande hur man presterar i inbördes möten mellan lagen. Bergsjö SK har ju perfekt läge egentligen, möter Tollered och Bergum hemma vilket ju får sägas är en fördel när toppmatcher skall avgöras. Dessutom fem raka segrar att vila sig emot. Tollered då? Nio raka segrar. Två av tre avslutande toppmatcher på hemmaplan och ett rutinerat lag som onekligen har hittat rätt precis då när det verkligen behövdes. Vi skall ju komma ihåg att Tollered inte hade mer än en seger på första fem matcherna. Men oj vad det tuffat sedan dess.

Bergsjö IF har inte gått som tåget hela säsongen men har å andra sidan sällan gjort flera dåliga insatser på vägen. Däremot har de gulsvarta bara vunnit en av fem toppmatcher. Det måste man höja i höst för att ha chansen, de förlusterna kommer väga tungt om man skall ösa på i höst och ta en serieseger. Då är det Sveakurd x2 kvar och bortamatchen mot Tollered blir tung. Det krävs att man överträffar sig själva utifrån de man presterat tidigare under säsongen. Men visst är man med i racet fullt ut. Vinst i sin hängmatch är man ju tvåa i tabellen.

Bergum precis som Bergsjö IF åkte ur femman förra året, har trots chockförlusten mot Partille bra häng i toppen. Tack vare att de gjort bra resultat i toppmatcherna där man kanske inte vunnit så många men har kryssat i flera matcher. Det har räddat säsongen. I höst väntar Tollered och Bergsjön SK på bortaplan. Där krävs det nog segrar för att det skall bli serieseger i år.

Sveakurd har ju som sagt var massa matcher kvar att spela och det pga den hemska dödsskjutningen som drabbade klubben. I samband med det bokades tre matcher om i tid så nu blir det mycket matcher i höst. Men trots att man har tio matcher kvar att spela har man bara tre toppmatcher kvar att spela så Sveakurd lever i allra högsta grad men har inte råd med förluster nu. Det har väl egentligen inget lag dock.

Chanser till serieseger. 

 • Tollered 36%
 • Bergsjön SK 26%
 • Bergum 16%
 • Bergsjö IF 11%
 • Sveakurd 11%

 

 

///Dalla