Vilka matcher behöver ni slänga ett öga på idag? 

FC Linné-Näsets SK 5B

Bottenstriden i 5B innehåller fortfarande en hel del lag. Hällesåker, Hovås/Billdal, Linné och Lagårn med  Näset, möjligen möjligen Masthugget också som två outsiders till bottenkamp. Då förstår ni att denna matchen är extremt viktig. Näset har haft en tung höst och är ju inte nära förra årets klass även om man hemma på gräset säkert kan ställa till det för en del lag. Bortasegern mot Hovås/Billdal kan ha avgjort säsongen, på ett positivt sätt då. Men förlusten med 0-4 senast mot Finlandia visar ju att Näset inte är nära den klassen man höll i våras. Några spelare har bytt klubb och några spelare har inte varit med på slutet. Att då möta Linné med tre raka segrar i ryggen och ett grymt go i laget, det kommer bli en väldigt tuff match kan jag säga direkt.

Linné har 3-0 mot Lagårn, 4-2 Hällesåker och 1-0 Masthugget som alla är lag som är inblandade neråt. Nu väntar ytterligare ett lag på den sidan tabellen och jag tror att Linné trots avsaknaden av Olle Johnels kommer gå segrande ur detta. I så fall är Linné ikapp Näset poängmässigt.

TIPS: Linné vinner.

Bergsjön SK-Tollered 6A

Toppstriden i 6A är ju fullständigt briljant. Eller delikat om du hellre vill. Seriefinalen idag kan dock släcka en del av motivationen på förlorarna här och jagande lag. Skulle Tollered med nio raka segrar vinna idag. Då har de andra lagen inte råd att gå på några minor om de skall utmana. Nio raka segrar. Bergsjön med fem raka segrar och obesegrade på senaste sju är inte heller direkt formsvagt. Tollered har en förlust borta i år. Bergsjön har en förlust hemma. Ni hör själva. Vilken match! Kanske lite fördel för Bergsjön på konstgräset?

TIPS: Oavgjort.

 

///Dalla