Toppen av 6A är ett riktigt getingbo med fem lag som slåss om seriesegern en bra bit in på hösten. Två av dessa lag är Bergums IF, som flyttades ner från femman förra året, och Sveakurd FC, som föll på målsnöret mot Öjersjö i 6A 2016, möts imorgon fredag på Bergumsvallen.

Bergum är trea i tabellen, en poäng bakom ledande Tollereds IF (där TIF har en match tillgodo) och har inlett hösten med en förlust och två segrar, senast hela 8-0 mot Pushers.

Sveakurd är femma men har en hel del matcher tillgodo på lagen framför och är i högsta grad inblandade. Laget har dock förlorat både mot Tollered (1-2) och Bergsjön SK (0-1) efter sommaren.

Bloggen har snackat med Bergums tränare Ola Klevenås och Sveakurds kapten Behar Tahiri inför mötet!

Vi börjar med BIF:s coach Klevenås:

Stekhett toppmöte nu på fredag mot Sveakurd. Hur är den spontana känslan inför matchen?

Vi går in i ett avgörande skede i serien nu och det kommer bli riktigt spännande, vi har matcher mot Sveakurd, Tollered och Bergsjön SK nästan på rad nu och hur det går i de matcherna kommer ju avgöra hur högt vi kommer komma i serien. Vi har sagt till varandra att vi går för det och börjar på tre poäng direkt nu på fredag. Känns kul och spännande att det är så jämt och att vi är med.

Hösten har börjat med en förlust och två segrar. Hur skulle du sammanfatta de matcherna?

Vi började hösten med en förlust mot Bergsjö IF och det var ett riktigt bottennapp från vår sida, vi studsade tillbaka mot Gamlestaden och fick ut mycket mot Pushers.

Hur är läget i truppen?

Vi har fått in några nya spännande nyförvärv och vi är många på träningarna, det gör att vi har en bra konkurrens och vi har många alternativ, dessutom har vi en del duktiga juniorer som vill spela så som tränare står vi där med ganska angenäma problem.

Hur bra koll har du på Sveakurd?

Vi vet att Sveakurd är ett bollskickligt lag som vill rulla runt för att komma till lägen. Vi hoppas kunna möta dem tight och med energi.

Vad tror du vi får se för matchbild och är det några detaljer du tror blir avgörande?

Vi är bra tränade och hoppas vi kan dra nytta av det

Till sist, hur går det?

Vi går för vinst både i denna matchen och i serien, inget att sticka under stol med. Det kommer bli jämnt mot Sveakurd, vinst med uddamål är mitt tips.

______________________________________________________

Vi fortsätter med SFC:s Tahiri:

Stekhett toppmöte nu på fredag mot Bergums. Hur är den spontana känslan inför matchen?

En bra känsla trots att det varit grus i maskineriet på sistone. Bra träning i onsdags inför fredagens match.

Två tunga förluster mot toppkonkurrenter och en seger efter uppehållet. Hur skulle du sammanfatta de matcherna? 

Första matchen mot Tollered kan jag inte säga så mycket om då jag själv inte var på plats dock har man hört att det var en match som vi borde ha vunnit. Matchen mot Croatia gick som väntat, då det blev en stabil seger. Dock blev det en tuff förlust mot Bergsjön SK senast. Tycker absolut att vi förtjänade minst en poäng men ibland speglar inte matchbilden och chanserna slutresultatet, vilket egentligen är det fina med fotbollen. Det har inte varit lika bra rull som under våren men okej laginsatser. Dock är det alltid tufft, åtminstone poängmässigt, att förlora mot toppkonkurrenter.

Hur är den egna formen?

Formen är inte lika fin som i våras men på fredag släpper det, förhoppningsvis.

Hur är läget i truppen? 

Läget är okej men tyvärr tränar inte laget som vi gjorde under våren, vilket förvånar mig då vi i allra högsta grad är med och slåss om förstaplatsen.

Hur bra koll har du på Bergum?

Inte mer än att vi spelade en tajt match mot Bergum under våren.

Vad tror du vi får se för matchbild och är det några detaljer du tror blir avgörande? 

Tror vi kommer få se ett Bergum som backar hem och satsar på kontringar. Vi kommer försöka rulla boll som vanligt. Helt avgörande för matchen är hur väl vi förvaltar våra målchanser. Vi vet att vi skapar och kommer att skapa men det gäller också att sätta ditt bollen. Vi hade fyra solklara målchanser senast, utöver nicken i stolpen, ändå lyckas vi förlora med 0-1.

Till sist, hur går det?

Vi vinner! Vi måste vinna, det finns inget annat. Förlorande lag kan glömma allt som heter serieseger. Dock kan en bra placering innebära kval.

___________________________________________

 

Bloggen tackat självklart både Ola och Behar för att de tog sig tid och önskar dem lycka till imorgon!

 

/Rasta