Imorgon fredag är det toppmöte i 5B när ettan Finlandia Pallo AIF tar emot trean Donsö IS (FC Fiskebäck smet upp på andraplatsen tidigare i veckan). Inför mötet skiljer det tre poäng och Finpa har alltså chansen att såga av DIS lite. Det är dock ett riktigt formstarkt Donsö som beger sig till Tuve. DIS har tre raka segrar efter sommaren och osannolika 17-0 på de matcherna. Båda lagen har bland annat riktigt fina offensiva krafter. Finlandia-duon Viktor Keric och Richard Olsson har gjort 30 mål ihop hittills och Keric toppar 5B:s skytteliga med sina 16 baljor. Tyvärr för Finlandia missar Keric matchen imorgon på grund av skada. I Donsö återfinns Albert Hansson (15 mål) som alltså skuggar Keric i skytteligatoppen. Dessutom återvände anfallaren Olle Backman till DIS från IFK Göteborgs organisation inför hösten. Backman har svarat för fem mål på de inledande tre matcherna!

Bloggen har snackat lite med just Olsson (Finlandia) och Backman (Donsö) inför matchen!

Vi inleder med Olsson:

Stekhett toppmöte nu på fredag mot Donsö IS. Hur är den spontana känslan inför matchen?

Det är dessa matcherna man vill spela som fotbollsspelare, man går och laddar hela veckan och känner hur det kryper i hela kroppen. Vi är fokuserade och redo för fredag.

Två stabila segrar efter uppehållet mot Masthugget och Näset. Hur skulle du sammanfatta de matcherna?

Jag tycker att vi utför matcherna så som vi planerat och gör det riktigt bra, vi ligger rätt i positionerna och jobbar hårt för varandra och är väldigt effektiva i det vi gör. 

Hur är den egna formen?

Formen är fin och det är grymt kul att spela fotboll just nu. 

Hur är läget i truppen?

Vi har en riktigt bra harmoni i laget just nu tycker jag, bra fart på träningarna och alla verkar han hittat sin roll i laget. 

Hur bra koll har du på Donsö?

Har faktiskt ingen koll alls på dom, fokuserar väldigt sällan på andra lag än mitt egna. Det enda jag vet är att dom jagar oss.

Vad tror du vi får se för matchbild och är det några detaljer du tror blir avgörande?

Jag tror att det kommer bli en tuff match för båda lagen, mycket står på spel så det lär bli en riktig krigarmatch där ingen ger sig förrän domaren blåser i 90:e!

Till sist, hur går det?

Jag tror på mitt lag, vi tar det!

_________________________________________________________

 

Vi fortsätter med DIS Backman (bilden lånad från Skärgårdsfotboll.se):

Stekhett toppmöte nu på fredag mot Finlandia Pallo AIF. Hur är den spontana känslan inför matchen?

Den är bra! Vi har flera vinster i ryggen och truppen känns bra, tajt och sammanhållen! Alla är taggade och vi känner att vi är starka nu. 

Tre stor-segrar efter uppehållet! Hur skulle du sammanfatta de matcherna?

Tre bra motståndare.. som vi sprang i sönder. Känns som vi orkar hela matchen ut och ger allt i alla situationer, som jag sa förut, vi har en god lagkänsla och vi vill springa för varandra, och de har vi verkligen visat de tre senaste matcherna.

Hur är den egna formen?

Den är okej! Har väl gått ner lite i träning från tiden i IFK men jag känner mig oerhört pigg och det har aldrig varit roligare att spela fotboll. Har äntligen fått göra lite mål det senaste också, så det är kul. 

Hur är läget i truppen?

Alla är väl skadefria. Alla kan ju inte vara med alltid, men vi har en bättre trupp än på länge och de känns som att alla verkligen vill slåss om en plats i laget, vilket är grymt. Vi unga tar mer plats, vilket är grymt, men också gött att ha så många rutinerade vid sin sida, de är en grym blandning. 

Hur bra koll har du på Finlandia?

Har ju bara spelat tre matcher denna säsongen, så har ingen jättekoll på Finlandia, men om man ligger i topp så är man ju bra. 

Vad tror du vi får se för matchbild och är det några detaljer du tror blir avgörande?

Blir en tuff och rolig match, dessa matcher är alltid roligast, lite mer spänning. Svårt å veta då jag inte har koll på finlandia, men jag tror de blir en böljande tillställning där bägge går för vinst. Blir en tajt match. Alltid tufft å spela borta också, så ja, de blir en häftig match. Deras anfallare var borta va? Han leder ju skytteligan, så de är ju positivt för oss.

Till sist, hur går det?

Jag tror och hoppas att vi grejar de. Vi har som sagt tre goa matcher i ryggen som vi tar med oss, men samtidigt så är de bortaplan, så de blir oerhört tufft, men vi vinner.

______________________________________

 

Bloggen tackar både Richard och Olle för att de tog sig tid och önskar båda lycka till imorgon!

 

/Rasta