Slutet av veckan och helgen kommer att bjuda på en massa super-intressanta möten där många topplag i de olika serierna drabbar samman. Det har dock lirats lite boll i veckan också och så här gick det!

 

TISDAG 29/8

5B:

FC Fiskebäck – Masthuggets BK 4-1

ONSDAG 30/8

7B:

Ösets BK – Menisken IF 5-2

BK Skottfint – IF Positivum 5-1

 

FC Fiskebäck har gått riktigt fint efter uppehållet och Dalla’s manskap är rejält inblandade i toppstriden i 5B! Efter inledande 0-0 mot Kungsladugårds BK har det blivit tre raka segrar och den senaste i den sviten kom i tisdags mot Masthuggets BK. Den upphaussade matchen (iallafall på Twitter) slutade med en 4-1 seger för FCF. Dalla gav sin syn HÄR om någon missat det.

Bloggen tog även ett snack med Huggets Roberto Lans och had hade följande att säga:

”Ja, vad ska man säga. Vi är inte med alls första 35-40. Fiskebäck har både fått 2-0 och lyckats en straff som är horribelt dömd. Vi var långsamma överallt på planen. Hade stått mer om inte Sebbe i mål gjort några fina räddningar. Får även sägas att Sebbe visat god form de sista och verkligen höjt upp sig . Sen får vi 2-1 innan paus signerat Niklas . I halvtid tala vi om att bli mer rejäla både fysiskt och i spelet. Charlie Forsberg som är nallebjörnen i laget tog upp att när vi vinner andra bollarna så får vi tryck. I andra så börjar vi klart bäst och är på väg att verkligen ta över helt när Hannes vinner en duell, helt Fair tyckte jag. Det tyckte nog domaren med först men blåste sen efter 5-6 sekunder när vi var på väg att kontra. På frisparken så slår dem ett inlägg och gör 3-1. Sen skapar vi lite halvchanser där vi gör det bra fram till avsluten. Sen gör fiskebäck 4-1. Det där 3-1 målet kändes som att då gick musten ur oss helt. Tyvärr så skadar sig Charlie Forsberg och sitter i nuläget på akuten i Mölndal. Måste faktiskt ändå hylla Dalla där som stod upp för oss när han stod och skrek i sin vanliga trogenhet när vi inte fick ta in en spelare som hjälpt Charlie av planen, trots att han var inne. Sen får båda assisterande domarna klart godkänt och öppnar för konversation efter matchen. Men vi får rulla på nu, jag har lovat Kenneth och Jani att sätta stopp för Styrsö så det hoppas vi självklart på. Får tacka Dalla för en god match!”

FCF är nu tvåa i tabellen även om både ettan Finlandia och trean Donsö har en match tillgodo. Den matchen är dock mötet mellan just de lagen! Oavsett hur det går så stärker ju FCF sin position mot något av toppkonkurrenterna!

Hugget är sjua.

 

Igår spelades två matcher i 7B. Både Ösets BK och Menisken IF hade börjat hösten ganska tungt. ÖBK med två raka förluster, senast med hela 0-6 mot Chalmers. MIF föll direkt mot BK Skottfint men fick med sig en pinne mot SG senast. I gårdagens möte mellan lagen var det Öset som var starkast och kunde vinna med 5-2.

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om förlusten:

”Vi har spelövertag i första och tar ledningen samt skapar en del halvchanser och har även en ribbträff. Jag tycker vi spelar bra i första helt klart. I andra kommer deras 2-1 på en frispark och det känns som vi rasar som ett korthus. Vi är mentalt svaga just nu så vi får nog typ ge oss ut i skogen och klättra i träd eller nåt som de gjorde i FCZ. Öset spelar smart i andra och sätter sina chanser. 5-2 speglar inte matchbilden men fotboll avgörs i straffområdena så vi får helt enkelt bli bättre där det avgörs.”

Öset är sexa och Menisken har halkat er till en niondeplats.

 

BK Skottfint hade en riktigt tung vår utan en enda poäng men har öppnat hösten piggt. Laget tog sin första seger mot Menisken och pressade topplagen Tynnered och Chalmers. Igår kom den andra segern när det blev klara 5-1 i jumbofinalen mot Positivum. Skottfint har fyllt på sin trupp med lite nytt folk och nye Jonas Taube Johansson satte två mål och har nu gjort fem mål sen omstarten!

Skottfints Daniel Åman sa såhär om matchen:

”Efter två jämna matcher mot lag i toppen samt seger med 3-1 i förra hemmamatchen mot Menisken så var det proppen ur i denna match. Vi har senaste matcherna bommat många målchanser och det är skönt att det äntligen kom lite belöning på den fronten. I den här matchen missade vi och för sig en massa chanser också och det kunde lika gärna slutat tvåsiffrigt. Det mest positiva är att vi sätter fyra mål efter fasta sitautioner. 0-1 kommer efter ett drömskott långt ute på kanten. Skott som borrar sig in bortre. Några minuter senare får vi ett bra frisparksläge och nyförvärvet Gustav Nilsson sätter den klockrent i mål. Fin debut! 2-1 kommer på straff efter att vår lagkapten Mike stoppats fult inne i boxen. Jonas Taube som också kom efter sommaren sätter straffen och gör sitt femte mål på fem matcher. Vi bränner en massa lägen till 3-1 så 2-1 står sig till paus. I andra halvlek fortsätter förmågan att sätta bra lägen, men med en kvart kvar får Fredrik Brandt på ett fint vänsterskott som letar sig in snyggt i målvaktens högra sida. I 85e minuten får vi straff att Gustav Nilsson blivit kapad när han dribblar sista försvaren. Djupledspassen från Jonas Taube i luckan till Gustav var som hämtat från instruktionsboken. Vi skickar upp Christoffer Dahl, nya målvakten för att ta straffen. Den sätter han iskallt! Två minuter senare får vi en hörna igen. Vi hade en massa hörnor i andra halvlek. Rasmus Pihlqvist skarvar den i boxen och Jonas Taube är framme på rätt ställe och kan göra sitt andra för dagen och sitt 6:e mål för klubben på 5 matcher. Nu har vi 2 segrar och 8-2 på senaste 2 hemmamatcherna så nu är det bara att jobba vidare och försöka avsluta denna säsongen så bra som möjligt.”

Skottfint klev förbi just Positivum i botten.

 

/Rasta