Vi fortsätter med rapporteringen från igår. 6A lever i högsta grad både i toppen och i botten och så här gick det igår:

 

TORSDAG 31/8

Real Maskin BK – Croatia Göteborg 2-1

Lekstorps IF – Gamlestaden FF 2-5

Bergsjön SK – Tollereds IF 0-2

 

Real Maskin fortsätter att kämpa sig ifrån streckstriden i 6A och de tog ett stort steg igår när Croatia besegrades med 2-1 efter en dramatisk avslutning! Lukas Wallmanders mål från den första halvleken såg ut att ge Maskinen tre viktiga poäng men Karmo Semmos kvittering i 82:a minuten förstörde den förhoppning, iallafall för stunden. I den sista ordinarie matchminuten dök nämligen Andres Monar upp och frälste Real med sitt 2-1 mål!

Matchhjälten Monar sa så här själv om segern:

”En riktig revansch efter förra veckans tappade poäng i matchens sista spark. Idag var det vår tur att sätta 2-1 med matchens sista spark. En del kanske hävdar att det var ett missriktat inlägg, men självklart var det precis där jag ville ha den 😉! Nä, men detta var en riktig kämpaseger av hela laget. Tror vi spelade med åtta olika backar efter tre skador i backlinjen. Det var svårspelat på Bergsjövallens gräs efter dagens och gårdagens regnskurar. Inte mycket till skönspel från nåt av lagen. Vi var lite vassare i första och ledde även med 1-0 i paus. Sen tog Croatia över mer och mer i andra och fick in kvitteringen i 82:a. Sen höjde vi oss dock igen och tryckte på för seger och till slut kom utdelningen. Otroligt skönt, nu har vi förhoppningsvis lämnat bottenträsket för gott!”

Croatias målskytt Karmo Semmo sa så här om matchen:

”Förlust mot Real Maskin, vi mötte ett lag som vill mycket mer än oss, vi kämpade på och ville komma in i matchen efter att Real Maskin tryckte dit 1-0 ganska tidigt  Jag sätter dit 1-1 efter en kontring nånstans vid 80:e minuten och försökte vända på matchen men så slår Real Maskin ett inlägg från nästan halva plan och bollen flyger förbi nästan allihopa och studsar långsamt in i mål i sista minuten. En kalldusch där, 2-1 till Real Maskin! Bra match av båda lagen som kämpade till slutet.”

Reals matchreferat hittas HÄR.

Real är nu uppe på en niondeplats med lite avstånd neråt i tabellen. Croatia är sjua men med samma poäng som Real.

 

Nykomlingen Gamlestaden har inte kunnat hänga med topplagen (som bloggen trodde inför säsongen) men laget har visat en stabilitet mot motstånd på den nedre halvan. I förra omgången besegrades Götaholm med 2-0 och igår blev det 5-2 mot ett annat bottenlag, Lekstorps IF. LIF var dock med målmässigt ganska länge och hade 2-2 i paus. Formstarke Axel Karlténius satte sitt andra mål fram till 3-2 till GaFF i mitten av den andra halvleken innan gamle LIF-liraren Danny Höglund-Field ökade på till 4-2 lite senare och spänningen försvann.

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om segern:

”En match som vi i stort sett dominerar från start till mål. Vi gör ett par misstag bakåt i första halvlek som gör att matchen fortfarande lever. Men vi visar på moral och kör på hela vägen. Vi gör faktiskt tre hörnmål vilket måste vara ett rekord för oss. 3-2 målet är ett fantastiskt mål där bollen går som på ett snöre genom hela laget. Nä, man är jävligt nöjd helt enkelt. Enda negativa är väl att vi fortsätter att dra på oss skador. Känns som att vi är tillbaka där vi vill vara som lag.” 

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Gamlestaden är på en stabil sjätteplats och LIF är tia.

 

Igår vankades det även toppmöte när ettan Tollered begav sig till Bergsjövallen för att möta tvåan Bergsjön SK! I en målsnål tillställning blev TIF:s notoriska målgörare Björn Mellberg matchhjälte med sina två mål! 1-0 kom i 35:e och 2-0 (som också blev slutresultatet) i 51:a. Däremellan hade även BSK åkt på ett rött kort.

TIF:s lagkapten Daniel Hultberg sa så här om segern:

”Ytterligare en stabil och rättvis seger. Bergsjövallen borta på konstgräs med matchstart 20:15 samtidigt som Sverige spelar landskamp var kanske inte så lockande på förhand men efter matchen så kändes det riktigt gott att åka därifrån med 3 poäng. Vårt försvarsspel var riktigt bra, framförallt Fredrik Persson i målet såg ut som i fornstora dar nu när han fått på sig handskarna igen. Framåt lyckades Björn Mellberg återigen peta in två mål, alltid viktigt att ha en spelare som kan leverera i jämna matcher.

Jag vill även framhålla domaren i gårdagens match. Även om antagligen Bergsjö SK inte håller med om utvisningen så var den inte mycket att säga om. Jag tycker han hade bra kontroll på matchen och lyckades hålla en bra nivå.”

Tollereds matchreferat hittas HÄR.

TIF har för tillfället greppet om 6A och leder med en poäng före nya tvåan Bergums IF och då har Tollered även en match tillgodo på BIF. Bergsjön SK är trea.

 

/Rasta