Vi fortsätter med torsdagens matcher i 6B:

 

TORSDAG 31/8

Fässbergs IF – Göteborgs City FF 3-0

Göteborgs SIF – FC Heden 3-4

Rambergets SK – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 1-1

 

Fässbergs starka form i 6B fortsätter och laget tog sin tredje raka seger efter omstarten när City besegrades med 3-0. FIF har även en riktigt fin defensiv svit då laget nu hållit nollan i 542 minuter i rad i seriespel!

FIF:s Mustafa Shirwani sa så här om segern:

”Matchen startar med att City sätter hög press på oss. Inledningsvis gör dem det bra och vi försöker rulla oss igenom men det lyckas vi inte riktigt med i början. Efter ett tag släpper det och innermittfältet börjar komma igång. Då kommer ett långskott från John Lindergren som hittar målvaktens vänstra hörn. Strax efter gör vi ett fantastiskt spelmål som avslutas med ett vackert mål från Erstad. I andra halv är vi lite tröttare men motståndarlaget är ännu tröttare. Jag gör ett tidigt mål från ett inspel på vänsterkanten. Resten av matchen är väldigt böljande. City har mer boll men inga farliga chanser ges till dem. Kul med vinst, att se Filip Berg göra debut och att hålla nollan för sjunde matchen i rad. Extra kul att ingen går av skadad idag.”

Citys Mikael Hellohf sa så här om förlusten:

”Vi kommer till Åby med många gubbar borta. Skador och avstängningar spökar och strax innan matchstart får vi in tre ytterligare återbud, men vi har en stark trupp med ruggig konkurrens. Nu fick vi köra med endast en avbytare mot ett ungt, piggt Fässberg på bortaplan vilket vi visste skulle bli tufft, och det blev tufft. Trots att vi kom till spel fulla av självförtroende då vi lyft oss rejält spelmässigt efter sommaruppehållet, och seger i förra matchen så räcker vi inte riktigt till idag. Matchen börjar avvaktande och båda lagen får ha mycket boll i backlinjen. Fässberg har dock lite mer spets än oss denna kväll och efter ca 30 minuter kommer ett överraskande tungt skott utifrån som Kim får fingerspetsarna på, men inte ens seriens bästa målvakt lyckas styra ut bollen. Några minuter senare kontrar Fässberg in tvåan efter att vi slarvat i uppspelsfasen. Det målet känns riktigt tungt och vi går besvikna till halvtid med ett 2-0-underläge. Vi snackar i paus om vikten att försöka vinna mittfältskampen och öka snacket på plan. Men istället ökar Fässberg i början av andra halvlek trycket och gör ganska omgående 3-0. Blytungt och då känns det som att det skulle kunna rinna iväg. Vi hinner helt enkelt inte med ett rappt Fässberg. Men här tycker jag det händer något, och vi ger oss fan på att vi ska lyfta oss, och det tycker jag verkligen vi gör. Sista halvtimmen håller vi Fässberg borta från vårt mål och vi kan skapa lite chanser trots att matchen känns avgjord. Vill lyfta vårt krigande, vi ger aldrig upp och vi snackar positivt matchen igenom. Vill även passa på att berömma motståndet som är riktigt bra idag, och vinner fullt rättvist! För oss gäller det att kriga vidare och fortsätta spela som vi gjort efter sommaruppehållet, ett starkt försvarspel över hela banan och ett anfallspel med fart.”

Fässberg är nu uppe på en tredjeplats och det ska bli riktigt intressant att se vad de kan göra mot toppduon Proletären och Heden då de har kvar att möta både lagen. City är sjua.

 

FC Heden jagar Proletären i toppen har inte råd med några fler poängtapp och det blev även tre pinnar i det svåra mötet med Göteborgs SIF igår. Matchen såg helt klar ut när Kim Nordström satte 4-0 till Heden i matchminut 62 men ”Studenterna” tog sig tillbaka in i matchen. När Ulrik Källblad Nordin satte en straff med kvarten kvar betydde det plötsligt 4-3! Heden höll dock undan och tog viktiga poäng!

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om segern:

”Bra start från vår sida och vi får starta matchen på deras planhalva. Vi vet att GSIF är ett tungt lag att möta och det brukar vara målsnålt men den här matchen exploderade redan efter tio minuter då glödhete Malm visar vägen med att sätta både 1-0 och 2-0 inom tio minuter. Efter det får GSIF lite mer boll igen och skapar en del farligheter. Skönt för oss när vi i matchminut 30 lyckas göra det viktiga 3-0 målet av Danne Reitz och en skön ledning in i halvtidsvilan.

Andra halvlek är en kvart gammal då Kim sätter dit 4-0 och matchen känns avgjord. Nu skulle det dock visa sig att den gamle klyschan en match är 90 minuter skulle behövas dammas av för nästan direkt efter vårt mål reducerar GSIF och vädrar lite hopp. De lyckas reducera ytterligare två gånger och var rejält på gång, men med lite positionsbyten så infinner sig lugnet sista tio och vi kan spela av matchen på deras planhalva.

Trots tre insläppta så tycker jag hela backlinjen gör en bra insats och står allt som oftast rätt och framåt gör vi fyra mål mot ett topplag vilket är mer än godkänt. Nu blickar vi redan fram emot matchen mot Solängen nästa onsdag!

Till sist får vi tacka GSIF för två tuffa matcher och önskar de lycka till i kommande matcher (lite extra i mötet med PFF 😁)”

GSIF:s Ulrik Källblad Nordin sa så här om förlusten:

”De var klart bättre i första halvlek och ledde med 4-0 tror jag. Men i andra började vi pressa dem mer och gjorde tre mål på ganska kort tid. Vi orkade inte riktigt sista tio så då tappade vi trycket. Men jag är nöjd med att vi inte gav upp utan att vi kämpade oss tillbaka.”

Heden upp i tillfällig (?) serieledning, två poäng före Proletären men med en match mer spelad. GSIF är nu fyra då formstarka Fässberg smet förbi.

 

Rambergets SK behöver alla poäng de kan få i botten och laget fick med sig en poäng i hemmamatchen mot Sjövalla FK-Mölnlycke IS igår. John Gelotte gav gästerna ledningen tidigt i matchen men i mitten av den andra halvleken satte Darin Bahmani 1-1, vilket också blev slutresultatet.

RSK:s tränare Mikael Helier sa så här om matchen:

”Det var spel nästan mot ett mål och det framförallt i andra halvlek och fick även in ett 2-1 mål som han av någon konstig anledning dömde bort för hands efter att han bröstat in den. Vi var det klart bättre laget och de tre poängen skulle stannat kvar på Hisingen om det varit rättvist med tanke på hur spelet var.”

RSK är elva men har samma poäng som tian Landala. LIF har dock hela tre matcher mindre spelade! Sjövalla-Mölnlycke är nia med sex poäng ner till LIF och RSK.

 

/Rasta