Vi avslutar rapporteringen från torsdagen men en blandad kompott:

 

TORSDAG 31/8

6C:

Knippla IK – FC Härlanda 1-4

Önnereds IK – Vrångö IF 2-3

6D:

IF Vardar/Makedonija – Neutrala IF 2-3

7A:

Elisedals IS – Eritreanska IF Göteborg 4-0

7B:

Hjuviks AIK – Käringöns FC 2-2

 

I 6C hade Vrångö IF en lurig bortamatch mot Önnereds IK och ett formsvagt Härlanda skulle ut till Knippla. Två hemmasegrar kändes ganska rimligt men det skulle visa sig att det blev precis tvärt om!

Härlanda tog en fin trepoängare på Tranbärsvallen efter att laget gått ifrån i den andra halvleken. 1-1 i paus men Toni ”Toni-gol” Micevski (som hade kvitterat precis innan halvtid) satte 2-1 tidigt och Andreas ”Ankan” Berglund säkrande segern med att göra både 3-1 och 4-1!

Just Berglund sa så här om ö-segern:

”Det var en go match. Vi visste att Knippla är sjukt tunga och svårspelade på sin fotbollsplan på ön. Så länge de orkade så var det jämt men vi gjorde ett ryck i andra och det tog musten ur dem.”

Knipplas kapten Isak Torgersson sa så här om förlusten:

”Gött att äntligen spela på Knippla igen i perfekt fotbollsväder! Matchen startar och det är väl Härlanda som har mest boll inledningsvis med mycket rull längs backlinjen för att sedan hitta krossar på forward/yttrar. Vi försöker ligga rätt för att sedan ställa om på kontring. Planen var svår att bemästra då det blöta underlaget gjorde att bollen gick fort och tillskillnad från konstgräs så släppte naturgräset, så finliret kom av sig från båda håll. Vi tar ledningen via ett långt inkasst som skarvas vidare via Robin rätt på Pumbas panna, 1-0! Efter målet har vi en boll i ribban, lite senare en i stolpen och sen kommer en tredje ramträff i kryssribban! 4-0 där och Fångarna hade fått det tufft. Istället så gör de ett psykologiskt mål i sista sparken innan paus, tungt! Sen fortsätter andra halvlek med mest bollinnehav från Härlanda och de får ett billigt 1-2 mål som vi bjuder på. Där går våran energi och Härlanda pumpar på och vinner rättvist med 1-4. Men hade vi satt våra ramträffar i första så hade vi nog tagit matchen på den energin, men sån är fotbollen och det är bara gnugga vidare och hoppas på att folk börjar träna så vi orkar 90 minuter. Hemmamatch mot Fröjden nästa vecka på onsdag och Derby a la Södra mot Norra Skärgården när vi åker till Vrångö. Go vecka!”

Härlanda upp på en tredjeplats igen och Knippla är åtta.

 

Vrångö IF stod för en fin insats på Apelsinplan då de besegrade hemmalaget Önnered med 3-2.

Ö-lagets Olle Levin sa så här om segern:

”Det var en krigarvinst där vi orkade mer och hade bättre inställning. Sen skadar det inte att vi fått igång Omar som gjorde 1mål mot er sist och 2mål och 1assist igår. Riktigt go vinst, en laginsats som vi lite gått och väntat på. Det gamla klassiska uttrycket ”laget före jaget”.”

ÖIK:s kapten Andreas Tenggren sa så här om förlusten:

Tyckte att vi startade matchen helt ok. Där vi hade flertalet bra lägen. Sen har de tyvärr för våran del seriens absolut bästa målvakt där han gör två helt ”sjuka” räddningar. Så efter första skulle de kunnat stå 3-1 och matchbilden hade varit helt annorlunda. Sen i andra tappar vi allt och inget stämmer. Det märks där att vi saknar några av våra nyckelspelare och att Ante olyckligt skadar sig. Men Vrångö var hungrigare och hade bättre flytt än oss i andra och vinner matchen genom en kämparglöd som vi saknade för dagen.

VIF är femma och Önnered fyra.

 

En match i 6D igår och där fortsatte Neutrala att plocka trepoängare. Igår besegrades Vardar med 3-2 och det var lagets femte seger av sex möjliga efter sommaren och fjärde med uddamålet!

Det var en svängig match där Abdinaasir Abuukar blev tvåmålsskytt för NIF.

Vardars tränare Labinot Aziraj sa så här om förlusten:

”En match som kunde slutat hursomhelst. Neutrala har väl lite mer vind i seglen än vad vi har och det blev avgörande. Matchen summerar vår säsong ganska bra genom att vi inte sätter våra solklara målchanser och bjuder motståndaren på allt för enkla mål. En stor eloge ska dock ges till Neutrala som trots att de bryter fastan fem minuter innan matchen startar spelar fantastisk fotboll i 90 minuter. Kul också för dem att de på allvar börjat hota dem två giganterna längst upp i tabellen!”

Neutrala är trea i tabellen och har faktiskt lite häng på FTU och Warta i toppen och har bland annat kvar att möta FTU. Vardar är sjua.

 

I 7A tog Elisedal en skön seger efter att ha inlett hösten med två förluster. Det blev klara 4-0 mot Eritreanska som därmed tappar lite mark mot de placeringarna som kan leda till uppflyttning. Laget är nu sexa och Elisedal är åtta.

 

I 7B spelade Hjuvik och Käringöns FC 2-2 på Ruddalen. ”Hemmalaget” Hjuvik tog ledningen tidigt via ett självmål men tidigt i den andra halvleken kunde Mats Blomberg nicka in 2-1 till KFC. Andréas Svensson spikade dock slutresultatet 2-2 strax därefter.

Hjuviks Kalle Svensson sa så här om matchen:

Tight match där vi efteråt var besvikna över att inte ta tre poäng samtidigt som oavgjort var ett rättvist resultat. De var som farligast när deras spelare fick kasta galet långa inkast på anfallsplan in i vårt straffområde. Annars var det väldigt många offsider för Käringön samtidigt som vi inte kom innanför straffområdet så ofta förrän på slutet av matchen när vi tryckte på för tre poäng.

Hjuvik är fyra i tabellen och KFC är åtta.

 

/Rasta