En spännande vecka i lokalfotbollen med toppmöten och bottenkamper i varje hörn! Igår torsdags spelades inte mindre än 15 matcher i lokalfotbollen. Vi börjar med division 4 och 5!

 

TORSDAG 31/8

4A:

Mossens BK – Kode IF 4-4

4B:

Kållered SK – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 5-0

5A:

Romelanda UF – Angered MBIK 1-3

5B:

FC Linné – Näsets SK 4-1

 

Jumbon i 4A, Mossens BK, behöver alla poäng de kan få tag i och igår blev det iallafall en pinne. Det var nog både glädje och besvikelse i MBK-lägret. Laget låg nämligen under med 0-3 i paus och då hade nog alla tagit en poäng alla dagar i veckan. Mossen vände dock till 4-3 i andra men Kode kvitterade till 4-4, vilket också blev slutresultatet!

MBK:s assisterande tränare Axel Bergström sa så här om matchen:

”Fantastiskt skönt att laget äntligen får visa vad de kan! Den andra halvleken vi gör är första gången under året där killarnas rätta sida kommer fram. Den som väntar på nått gott som man säger. Vi ligger under med 0-3 när vi går in till halvtidsvilan men i andra plockar vi fram skönspel såväl som krigarmentalitet. Den regniga dagen hade gjort planen svårspelad och till en början var det Kode som hanterade det klart bäst. Men när vi väl fick grepp om dem fick vi det ordentligt. Mattias Söderström och Andreas Englund byts in och med deras tyngd blir 0-3 till 4-3. Laget finner sina positioner defensivt och lyckas vårda bollen offensivt. Om domaren sen hade varit lite mer vaken hade hon även sett att Sandquist träffade hjulet inne i målet med ett av sina avslut. Nu ser hon inte det och Kode kvitterar snöpligt efter den fina upphämtningen. Men men. Vi tar med oss ett poäng och den här prestationen inför de avslutande matcherna.”

Kodes Markus Anderberg sa så här om den oavgjorda matchen:

”Ur ett perspektiv gör jag nog bäst i att se det komiska i det hela. Spektaklet som utspelade sig på Mossens IP i torsdags var något alldeles enastående. Tyvärr inget unikt från vår sida, men på alla sätt helt makalöst och originellt. Efter matchen har jag varvat mellan att skaka på huvudet och att flina nästan hejdlöst. Under matchen log jag mycket också. Jag hade ett gott humör och en go känsla. Spelglädje fanns i massor och jag var inspirerad av en fin matta med snabbt och blött/halkigt underlag. Jag skiter i tabellen eller vad den heter. Ur mitt perspektiv är det jävligt kul att kunna spela fotboll. Jag gillar att lira boll. Framföra allt om man verkligen spelar, och spelar kvickt. Och det gjorde vi inledningsvis. Vi är snabba och farliga framåt i första halvlek, spelar oss fram till många lägen, och satte dit några chanser. 3-0 och det känns bra ute på gräset. Vi är sällsynt vassa när vi väl slipat knivarna, och det visade vi under stora delar av första halvleken. Däremot är vi sällsynt svaga när vi agerar som i andra halvlek. Visst kan vi göra 4-0 och fortsätta dansen mot den möjligen ”enkla” vinsten, men istället gör Mossen drygt (!) fyra mål och går mot en underbar seger för deras del. Det hela slutar 4-4, och jag vet inte fortsättningen på den här meningen och sätter därför punkt. Jag ser oss som till vissa delar för tekniskt bräckliga och obekväma. Vi visar tydliga tecken på för dåligt mental styrka när vi viker ner oss; väljer att gömma oss, och vill inte deltaga, vill inte ha boll, inte gå in i situationer, inte löpa hela vägen. Vi blir kanske bekväma. Vi är kanske inte fullt ödmjuka, och i så fall redigt korkade. Vi bevisar återigen att när vi tror att vi har någonting i våra händer, och tror att vi kan gå på 60 %, då är vi mediokra fotbollsspelare. Eller korthus-dåliga, beroende på hur man ser det. Vi har, precis som de flesta andra, inte tillräcklig kvalitet i våra ben och hjärnor för att kunna gå på halvfart med någon som helst framgång. Mycket heder till Mossen som trots besvärligt tabelläge och jobbigt underläge i matchen lyckades få ut i alla fall något positivt ur tillställningen. I skrivande stund hade jag om möjligt lika gärna kunnat låta dem få alla tre poängen, för jag väljer att avsluta med att fokusera endast på hur kul det är att kunna spela fotboll. Det blir mer komiskt så.”

Mossen är fortfarande sist och det måste börja regna in trepoängare om hoppet om fortsatt division 4-spel ska leva vidare. Kode är nu femma i tabellen.

KIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

I 4B rusar Kållered SK mot serieseger och division 3-spel 2018. Igår blev det 5-0 mot Mölnlycke-SjövallaAlexander Levinsson blev tvåmålsskytt i en match som KSK kontrollerade och laget hade 3-0 i paus.

KSK:s tränare Jamal El Moussaoui sa så här om segern:

”Vi gör en stark match från start till mål idag. Man kan inget annat en o hylla hela laget som just nu bemästrar det mesta ute på planen.”

Mölnlycke-Sjövallas ena tränare, Robert Kálmán, sa så här om förlusten:

”Det enda som irriterar mig är att vi inte spelar med mer jävlar anamma och desperation som är vårt signum . Vi spelar tafatt och kommer inte in i matchen . Man ska heller inte glömma att Kållered leder serien och är klara seriesegrare . De spelar med bra organisation och har många klasspelare . Vi får slicka såren och knyta näven och ta våra poäng ,så vi spelar i 4:an nästa år igen.”

KSK har hela elva poäng ner till tvåan GFF med fyra matcher kvar! Det behövs inte högskolepoäng från Chalmers för att räkna ut att seriesegern i 4B kommer hamna hos Kållered.

Mölnlycke-Sjövalla är sjua och behöver lite poäng till för att känna sig riktigt säkra.

 

I 5A fortsätter Angereds fina höstform. 3-1 segern mot Romelanda var lagets fjärde raka efter omstarten!

AMBIK:s Alisan Agac sa så här om vinsten:

”Skön vinst på en dålig gräsmatta, tajt match under första halvlek med mycket närkamper som är bra för Romelanda men andra halvlek tar vi över mer och mer eftersom de inte orkar lika mycket som oss och efter 3-1 spelar vi av matchen bara. Klättringen fortsätter!”

Angered är nu femma med häng på fyran Bosona. Romelanda är nia och får verkligen inte hoppas att Öjersjö hittar höst-formen!

 

I den andra femman hittar vi också formstarka lag! FC Linné tog sin tredje raka seger efter sommaren och då laget även avslutade hösten med en trepoängare så har laget nu tagit 12 av sina 18 poäng i de senaste fyra matcherna. Igår var det Näsets SK som besegrades med 4-1 efter bland annat två mål av Marcus Comé.

Just Comé sa så här om segern:

”Riktigt skönt att ta fjärde segern i rad och känna att vi skapar lite andrum neråt. Vi gör ingen jätteinsats i första halvlek men får ändå in två mål. Känns som vi har lite medvind och sätter chanser som vi inte gjorde i våras. Andra är bättre. Näset har en del boll i men skapar inte några riktigt farliga chanser vilket gör att vi känner att vi har kontroll över matchen. Vi sätter två till och matchen är mer eller mindre över. Med 15-20 kvar får de in en boll. Det är ingen jätteinsats fotbollsmässigt men vi gör fyra mål och alla i laget kämpar i 90 minuter!”

NSK:s Anton Örth hade följande att säga till bloggen efter förlusten:

”Just nu känns det sådär.. tycker vi gör en okej match men återigen så har vi inte riktigt lyckats med vår fantasi framåt. Rulla boll kan vi, ibland lite för mycket. Linné förvaltar de lägen de får. Tycker inte att de har jättemånga farliga chanser utöver de chanserna de gör mål på.. vi får återigen kämpa den kommande veckan och kanske nu ännu mer för att få ett resultat med oss. Man vinner tillsammans och man förlorar tillsammans. Därför får vi också jobba för denna efterlängtade seger tillsammans den kommande veckan!”

Linnés fina form de senaste omgångarna skickat upp dem från jumboplatsen upp till en mycket trevligare niondeplats. Laget har samma poäng som åttan i tabellen, gårdagens motståndare Näset.

 

/Rasta