För varje dag som går så ökar kokpunkten i många serier. Och det är inget undantag idag.

Västra Frölunda-Högaborg div III SVG

Tre raka förluster har gjort att VF är illa ute nu. Alla tre förluster mot lag på nedre halvan och framförallt förlusterna mot Kågeröd och Glumslöv måste svida rejält. Högaborg hemma idag som ligger två och jag tror det blir mycket svårt med att poäng idag och då skall vi veta att laget inför matchen bara har två poäng ner till kvalplatsen och fyra till nedflyttning och kommande två matcher efter denna väntar Laholm och Onsala som är topplag. Tretton mål insläppta sista tre matcherna. Och det sitter nog en del lag i Göteborg som hoppas att de försvarsspelet kan styras upp idag.

TIPS: Högaborg vinner.

United Africa-Komarken 5A

Seriefinal! Idag tar något av lagen ett stort steg mot serieseger! United Africa gör det vid seger, Komarken gör det vid kryss eller seger. Båda lagen har sviktat i form. United Africa med 0-5 mot Angered MBIK i förra omgången och med Komarken med en poäng på senaste två matcherna är ju inte toppform direkt. Vårmatchen vände Komarken på, 0-2 i paus blev 3-2 till slut efter att Dilan Hassan gjort mål på övertid för Komarken. Idag då? Jag inbillar mig att Komarken får sina fiskar varma. Men en match du skall se om du har tid över.

TIPS: United Africa

Styrsö-Hällesåker 5B

Som jag varit inne på. Topplagen har inte råd med felsteg nu för då är man körda i toppen. Styrsö har ju inte gått på en endaste förlust på länge nu och vinner allt hemma. Idag möter man ett desperat Hällesåker som känner att 5B-livet håller på att rinna ut för denna gång och de måste ha segrar för att få spela i serien nästa år också. Det finns lättare uppgifter då. Styrsö tappade 3-0 till 3-3 mot Balltorp senast men det var utan målvakt och utan Arvid. Idag blir det enkla tre poäng hemma mot HIF. Hällesåker möjliga chans att störa är att Gunnarsson göra fyra mål och målvakten gör sin livs match.

TIPS: Styrsö vinner.

Warta-Hermansby 6D

Toppen mot botten. Warta måste haka på FTU nu när de fortsätter vinna och samtidigt ösa på med målskillnaden. Idag är en sån match. Tre poäng viktigast men samtidigt behöver man höja målskillnaden mot FTU:s nivåer. Räkna med full fart framåt och ett Warta som vill döda matchen tidigt och därefter försöka göra massor av mål. Hermansby behöver poäng för att rädda kontraktet. De poängen löser de inte här.

TIPS: Warta vinner.

 

 

///Dalla