Hösten öser på i rasande fart och i 4A har Kozara avgjort i toppen och det är bara en akademisk fråga innan guldet och uppflyttning i trean firas i Gamlestan. Jonsered och Gårda slåss om kvalplatsen och i botten är det kört för Mossen medan tre lag slåss om att undvika den andra nedflyttningsplatsen!

Så här gick det i helgen:

 

FREDAG 1/9

FK Kozara – Gårda BK 1-0

SKIF Semberija – Partille IF FK 6-0

Lunden Överås BK – Nol IK 3-3

LÖRDAG 2/9

Jonsereds IF – Floda BoIF 2-1

Stenkullen GoIK – Guldhedens IK 4-2

 

Det sista hindret för Kozaras gulddrömmar var Gårda BK och det blev en jämn kamp på Gamlestadsvallens gräsmatta i fredags. Matchen såg ut att bli en mållös historia men med kvarten kvar slog hemmalagets Ali Sanduvac (på bilden till inlägget) till med ett kanonskott från distans som blev matchens enda!

Kozaras sportchef Savo Drobac sa så här om segern:

Gårda överraskade mig väldigt mycket genom att spela väldigt lågt och då menar jag lågt kompakt. Det vaR max 5-7 meter mellan deras backlinje och mittfält. Alla i serien vet att Gårda är seriens absolut bästa kontringslag men när dE kontrade så var det en spelare mot tre av våra medan resterande Gårdaspelare stod kvar i försvarsspel. Fattade ingenting. Vi äger bollen väldigt mycket men självklart blir det svårt att hitta ytor eftersom de är så defensiva. Jag har alltid pratat gott om Gårda och deras sätt att spela fotboll men idag så var de jättefega och det straffade sig till slut. Efter vårt 1-0 mål när Gårda måste gå framåt så visade de varför de ligger i toppen men då var det alldeles för sent. Vi var väldigt stabila bakåt idag. Önskar Gårda all framgång. Gillar föreningar som drivs på ett modernt sätt med ungdomliga eldsjälar. Ali Sanduvac stod nog för årets mål i serien. En hästspark från 30 meter.

Gårdas ena tränare, Stefan Runeman, sa så här om matchen:

”Vi kom till matchen med en vilja och en stark tro på att vi kunde ta tre poäng. Likt när vi slog dem hemma var matchplanen att låta dem ha mycket boll första 60 och sen avgöra sista 30, då vi vet att Kozaras organisation och disciplin förändras sista halvtimman. Förutom en missad straff i första så tycker jag att vi gör det bra defensivt men har problem i offensiven och våra anfall blir ofta för korta. I andra tycker jag att de som förväntat tröttnar mer och mer allt eftersom. Vi sticker upp på en del halvfarligheter men med ca 20 minuter kvar får Ali Sanduvac på en drömträff från 30-35 meter. Det är bara att lyfta på hatten och inte så mycket vi hade kunnat göra för att förhindra det. Efter detta pressar vi tillbaka dem utan att skapa någon jättechans. Det är bara att konstatera att Kozara välförtjänt vinner division 4A 2017. Jag har stor respekt för att de har en så tydlig spelidé och rullar bollen efter marken. Det var två lag i serien som inför säsongen gick ut med att man skulle vinna. Av dessa två lag så är det ett spelande lag och ett tjong-lag, så för mig känns det som en seger för fotbollen att Kozara tar hem det.”

Kozara har nu tio poäng ner till tvåan Jonsered med tolv poäng att spela om. Seger mot formsvaga Partille i nästa omgång och guldhattarna åker fram! Gårda tappade i och med förlusten greppet om andraplatsen och tillika kvalplats till Jonsered och får nu försöka återta den innan serien är slut!

 

Partille IF FK är inne i en riktig formsvacka och laget har fallit fritt i tabellen. I fredags fortsatte eländet när det blev hela 0-6 mot Semberija borta på Bergsjövallen. Tre mål i varje halvlek för Semberija och Petar Radmanovic och Gilbert Mensah blev tvåmålsskyttar för Semberija.

Semberija Samir Dzengis Sali sa så här om segern:

Finns inte mycket att säga om matchen, vi vinner överlägset och dominerar matchen från matchminut ett. Partille börjar matchen ganska darrigt och gjorde en hel del enkla misstag. Spelet flöt på för våran del och vi bjöd inte på något. Extra roligt att vår ”Rambo” mittback Petar Radmanovic gjorde två mål!

Partilles burväktare Dennis Nithander sa så här om förlusten:

Vi kom till matchen med en väldigt stukad trupp, har varit tre målvakter och åtta utespelare på de senaste träningarna, vilket i princip inneburit full trupp. Vi visste att vi måste vinna och ställde därför upp med alla friska utespelare som vi hade att tillgå, resten av platserna fylldes på av juniorer. Jämt i början, men efter ca tio minuter får en Semberija-kille på ett bra skott utifrån, dock inte helt otagbart, men fyra touchar på vägen och ett lerträsk framför mål gör att jag inte hinner ner tillräckligt snabbt till stolpen och 1-0 var ett faktum. Efter målet fortsätter det att vara jämt, vi trycker på men utan skapa några direkta farligheter. Sen bjuder vi Semberija på en onödig hörna, vet inte ifall det var en variant från deras sida eller inte, men medan vi står och dividerar vem som ska stå var så slår de en kort hörna, inspel och 2-0. 3-0 princip i anfallet efter, vi går bort oss och de kommer tre mot en, inspel målvaktsräddning retur mål. I slutet av första halvlek lyckas vi trycka in ett mål efter en tilltrasslad situation. Tyvärr står linjemannen ute på kanten och viftar för offside, från min vinkel var det omöjligt att se ifall det var rätt eller fel, men man får väl hoppas att det var rätt beslut av honom. Inför andra halvlek har vi i princip redan gett upp, och Semberija springer igenom gång på gång men lyckas skjuta bollen överallt utom i mål, så tillslut måste vi själva göra det som vi varit bäst på senaste tiden, nämligen servera motståndarna bollen på ett silverfat, Semberija är inte dummare än att tacka och ta emot och resultatet rinner iväg. Bra gjort av Semberija, direkt pinsamt agerande av oss.

Riktigt tufft alltså för Partille som nu inte vunnit på sina senaste nio matcher och laget är i skrivande stund på nedflyttningsplats. Semberija har haft fin höst hittills med tre segrar av fyra möjliga och laget är fyra.

 

Lunden Överås kämpar för sin 4A-existens och mot Nol såg det ut som Erik Alvhede hade fixat tre tunga poäng när han satte 3-2 i 89:e! Nols målvakt (!!!) Stefan Suvajac nickade dock in kvitteringen på övertid och matchen slutade 3-3! Lunden ledde matchen i paus med 1-0 men ganska tidigt i den andra vände Rahel Faraj och Bojan Ilic matchen för sitt NolNiclas Martinsson satte sedan 2-2 målet innan det dramatiska slutet!

Poängen kan dock bli viktig för Lunden som slåss med Partille och Guldheden om att undvika plats elva i tabellen. Nol parkerar på en stabil sjundeplats.

Alekuriren har skrivit om matchen och det hittas HÄR.

När det gäller Nol så har laget tappat sin bästa målskytt Kajin Talat (9 mål) då han kommer att avsluta säsongen med division 3-laget IK Kongahälla.

 

Guldehedens IK jagar också poäng i botten men laget fick lämna Stenkullens IP utan poäng i lördags då hemmalaget var för starka. Stenkullens Niklas Drott satte både 1-0 och 2-0 tidigt i matchen och när rutinerade Henrik ”Foppa” Forsberg satte trean redan innan halvtimmen spelad kändes det avgjort. Nicholas Kakonge reducerade visserligen precis innan paus men GIK kom aldrig närmare.

Stenkullens målskyttar. Från vänster Forsberg, Drott och Fors.

Stenkullens sportchef Ingemar ”Ingo” Holm sa så här om segern:

”En riktigt bra start, förutom att våran målvakt Melle fick göra en otrolig räddning vid 0-0 men sen gjorde gamle Lekstorpspelaren Niklas Drott både 1-0 och 2-0 och sedan lekte Foppa Forsberg med Guldhedens försvar och målvakt och gjorde 3-0, sen blev det Hawaii och vi blev lite bekväma i vårat spel, bjöd in Guldheden i 44:e minuten till 3-1 , och sen andra halvlek spelade vi bara av matchen när Guldheden kämpade febrilt för ytterligare ett mål men istället gör våran duktige junior Oscar Fors 4-1 och matchen var avgjord. Sen reducerade Guldheden på straff i slutminutrarna. En bra genomförd match där det var extra roligt återigen se våra framtidsspelare ta för sig, Alexander Skogum, Jesper Svensson och Oscar Fors. Alla tre juniorer samt supertalangen Filip Alftren (född 2002), där både Alexander och Filip spelade från start . Tack och lycka till i bottenstriden önskar vi den alltid trevliga Magnus Karsvall i Guldheden IK .”

GIK:s Felix Kristoffersson sa så här om förlusten:

”Vi slarvade mycket i uppspelsfasen. Stenkullen var effektiva och straffade oss hårt för det i början av matchen. Med underläge 0-3 är det tufft men det blir bättre spelmässigt från vår sida andra halvan av första och andra halvlek. Givetvis tufft att förlora med tanke på tabellpositionen. Men vi laddar om inför en oerhört viktig match på torsdag mot Lunden.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Guldheden är i nuläget tia med samma poäng som elvan Partille (förvisso med en match tillgodo) och en poäng efter nian Lunden Överås. Just Lunden och Guldheden möts alltså i nästa omgång!

Stenkullen har hittat lite form igen efter en svag inledning på hösten och laget är femma.

 

När hemmalaget Jonsereds IF klev ut inför hemmapubliken i lördags visste de att en seger skulle innebära att de klev förbi Gårda och tog greppet om kvalplatsen. Gästerna Floda bjöd dock på riktigt bra motstånd men Björn Anklevs mål i den andra halvleken räckte till tre poäng. I den första halvleken hade Peter Nilsson satte 1-0 för JIF innan Erik Lundström kvitterat på straff.

JIF:s Mattias Viggeborn sa så här om segern:

”En match där första halvlek är rätt så jämn med mycket kamp och några bra lägen för bägge lagen. Peter Nilsson gör 1-0 på en fin kontring där han lobbar den över målvakten. Floda kommer tillbaka i matchen genom en rätt dömd straff där bollen tar på armen på vår högerback, inget att snacka om och ställningen är 1-1 efter en säker straff. Sen andra halvlek kontrollerar vi fullständigt och för spelet, tror inte Floda har ett skott på mål i andra halvlek och vi sätter 2-1 genom Björn Anklev sen kostar vi på oss att missa en straff innan domaren blåser av matchen. En helt okej match från vår sida där skönspelet uteblev. Vill passa på och gratulera Kozara till seriesegern, välförtjänt och imponerande!”

Flodas Hjalmar Holgesson sa så här om matchen:

”Det är bra division 4-match med en hel del spelare som visar mycket goda kvalitéer! Jonsered spelar som ett topplag genom att från minut ett visa att de vill föra spelet och gör det också. Med detta sagt var det ju en matchbild vi inte var missnöjda med. Efter första halvlek har vi haft fler riktigt kvalitativa chanser men 1-1 är inte missvisande. I andra gör de ett tidigt mål och det sätter prägel på andra halvlek som de tar över mer än första, både chansmässigt och spelmässigt. Med det sagt är aldrig vi ofarliga. I andra skapar vi mest på fasta situationer, men mängden heta chanser är som sagt helt klart fler för Jonsered (bla en missad straff). Sammantaget är resultatet rättvist, det var en jämn match där Jonsered var snäppet bättre. Nu fick de mycket kritik efter matchen, inte minst av Jonsered vilket ju av min erfarenhet alltid är fallet med Martin och Mattias 😉 och framförallt kom den av att Peter (Nilsson) fick en tuff (felaktig?) varning i slutet, men jag vill ändå hävda att det var en bra domarinsats. Framförallt var de kommunikativa.”

JIF är nu tvåa med fyra matcher kvar och det skiljer nu fem poäng ner till trean Gårda, som dock har en match tillgodo. Floda är åtta men har god marginal neråt och kan utan problem spela av hösten.

 

/Rasta